Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiai

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

parašė Asta 20 Bal ’20
Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Vos tik prasidėjo karantinas, pasakiau sau, – būtina susikurti naują rutiną. Aiški dienotvarkė, judėjimas, maistingas kasdienis meniu, pavasariui praverti namų langai ir šviežias oras, daugiau daržovių… Yra daug dalykų, kurie svarbūs mūsų gerai savijautai.

Norėčiau pasakyti, kad šio tiesiog tobulo plano man pavyksta laikytis, bet, žinot, iš tikrųjų tai nelabai. Kai žvilgteliu į savo socialinių tinklų srautą, kartais visos naujienos sukrenta taip, kad belieka savimi truputį nusivilti. Atrodo, kad visi dabar sportuoja, visi randa laiko knygoms, visi atranda naujus pomėgius ir talentus, visos mamos turi ūpo darbeliams su vaikais, visi yra prisijaukinę naują gyvenimo ritmą. O aš? Aš stengiuosi, bet iki tobulumo dar daug kalnų ir jūrų stūkso, šypt.

Vienas mažas žingsnis juos įveikti – pasirūpinti bent jau maistingais užkandžiais. Nes nežinau, kaip jūs, bet aš kelią iki šaldytuvo minu dažniau nei norėčiau.

Humusas – gardus, maistingas, paprastai paruošiamas užkandis. Ragauti jį galima su šviežiomis lazdelėmis supjaustytomis daržovėmis, užkandžiauti su trapučiais, duoniukais, krekeriais, pita, ar tepti ant sumuštinių vietoje tepamojo sūrio, sviesto ar kt. Šis variantas man pats gardžiausias: riekė duonos, dosniai aptepta humusu, apibarstyta lukštentomis kanapių sėklomis ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, ir daug daržovių šalia – TOBULA!

Iki šiol galvojau, kad mano mylimiausias yra burokėlių humusas, bet šis, keptų saldžiųjų bulvių, – visiškai lygiavertis varžovas. Jis labai švelnaus skonio, visiškai kreminės konsistencijos, keptų batatų saldumas tobulai dera su prieskonių pikantiškumu.

Šaldytuve, sandariame indelyje humusą galite laikyti 5-7 dienas. Galite pasigaminti daugiau ir dalį užšaldyti – prieš patiekiant tereiks perkelti į šaldytuvą ir palaukti, kol atšils.

 Keptų saldžiųjų bulvių humusas

 Keptų saldžiųjų bulvių humusas

 Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

300 g saldžiųjų bulvių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio česnako miltelių
250 g virtų avinžirnių
1-2 skiltelių česnako
3 valg. š. sezamų aliejaus (arba alyvuogių aliejaus)
2 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
2 valg. š. citrinos sulčių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. malto kumino
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
alyvuogių aliejaus
virtų avinžirnių
skrudintų sezamų sėklų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežios kalendros lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Saldžiąsias bulves nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir česnako milteliais. Išmaišykite. Suberkite į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės. Atvėsinkite.
3. Skystį nuo avinžirnių nupilkite į puodelį ir atidėkite į šalį.
4. Avinžirnius nusausinkite. Spausdami tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles.
5. Visus humusui skirtus ingredientus, įskaitant keptas saldžiąsias bulves, sudėkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki visiškai vientisos masės. Jei humusas per tirštas, įpilkite šlakelį nuo avinžirnių nupilto skysčio – tiek, kad gautumėte tinkamą konsistenciją.
6. Perdėkite humusą į dubenėlį, prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite moliūgų sėklomis, skrudintomis sezamų sėklomis, grūstais juodaisiais pipirais ir šviežių kalendrų lapeliais.
7. Patiekite su pjaustytomis daržovėmis, duonos lazdelėmis ar krekeriais.

 Keptų saldžiųjų bulvių humusas

 Keptų saldžiųjų bulvių humusas

avinžirniaičesnakaicitrinoshumusaskuminasrūkyta paprikasaldžiosios bulvėssezamų aliejussezamų pastatahiniužkandžiai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu
kitas įrašas
Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

Grikių granola

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Blynų tortas su šokoladu

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Špinatų ir rikotos pyragas

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moliūginės cinamoninės bandelės

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Aguoninis tortas su bananų kremu

Kokosinės bandelės

Imbierinis pyragas

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų