Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAITortai

„Kuršėnų“ vyniotinis

parašė Asta 21 Kov ’25
„Kuršėnų“ vyniotinis

Legendos byloja, kad pats skaniausias saldus vyniotinis prieš kelias dešimtis metų buvo iškeptas mažame Kuršėnų miestelyje. Iš visai paprastų ingredientų buvo užmaišytas puriausias biskvitas, išplaktas švelniausias varškės kremas ir susuktas dailiausias vyniotinis. Ragaudami prie puodelio kavos ar arbatos, žmonės šypsojosi – tai buvo karališko skonio desertas! Kalbos apie jį sklido toli, toli – vyniotinis tapo legenda!

Ar norėtumėte gabalėlio? Pasigaminkite jį namuose!

Kad būtų dar gaivesnis ir vasariškesnis, vyniotinį pagardinkite uogomis. Braškių, aviečių, šilauogių visada randu „Lidl Lietuva“ parduotuvėse – ten, kur lentynos kaskart pilnos šviežių vaisių, uogų ir daržovių, kur akys raibsta nuo spalvų ir skonių, o legenda apie Aukštą kokybę ir Žemą kainą sklinda per kalnus, jūras, vandenynus!

Tegyvuoja meilė, desertai ir legendos! Su visais jais gyventi tiesiog smagiau, šypt.

„Kuršėnų“ vyniotinis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 riekelių Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Biskvitui:
4 kiaušinių
4 valg. š. (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
4 valg. š. (60 g) miltų
žiupsnio druskos

Kremui:
180 g minkšto sviesto
180 g saldinto sutirštinto pieno
180 g pusriebės varškės
1 arb. š. vanilinio cukraus

120 g uogų (aviečių, braškių, šilauogių)

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Standartinę orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Kruopščiai atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
3. Kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų plakite elektriniu plaktuvu apie 7-8 minutes, kol cukrus ištirps, kiaušiniai pabals ir jų tūris padvigubės.
4. Miltus persijokite ir mentele lengvais judesiais įmaišykite į trynių masę.
5. Kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Dalimis, per tris kartus, įmaišykite į tešlą, Maišykite mentele, lengvais judesiais, kad nesuardytumėte tešlos struktūros ir neprarastumėte purumo.
6. Purią tešlą supilkite į kepimo skardą ir paskleiskite kuo tolygiau.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.
8. Kol biskvitas kepa, pasiruoškite švarų rankšluostėlį, apiberkite jį milteliniu cukrumi. Vos iškeptą vyniotinį dėkite ant rankšluostėlio (apverskite jį, kad biskvitas liestųsi prie rankšluosčio, o kepimo popierius būtų viršuje). Pradėdami nuo siauresniosios kraštinės, nedelsiant dar šiltą vyniotinį susukite į ritinį kartu su rankšluostėliu ir kepimo popieriumi. Palikite visiškai atvėsti.

9. Išplakite kremą. Minkštą sviestą ir saldintą sutirštintą pieną plakite elektriniu plaktuvu kelias minutes iki purumo.
10. Įmaišykite pertrintą, glotnios tekstūros varškę ir vanilinį cukrų. Dar kartą išplakite.

11. Susukite vyniotinį. Atvėsusį biskvitą išsukite (nesistenkite jo pernelyg išlyginti, kad nesulūžtų). Nuimkite kepimo popierių. Visą biskvitą tolygiai aptepkite paruoštu kremu. Ant viršaus užberkite aviečių, šilauogių, gabalėliais supjaustytų braškių.
12. Susukite vyniotinį. Sukdami stenkitės švelniai spustelėti, sukti standžiai, kad neliktų oro tarpų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve pernakt.

13. Patiekite vyniotinį apibarstę milteliniu cukrumi, papuošę uogomis ir mėtų lapeliais. Pjaustykite riekelėmis ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidllietuva #LidlPartnerystė

avietėsbraškėsdesertaskondensuotas pienaspyragassaldintas sutirštintas pienassaldumynaišilauogėstortasuogosvarškėvyniotinis
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine
kitas įrašas
Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karamelinė kavos panakota

Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Tiramisu Affogato

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Žaliasis avokadų kokteilis

Moliūgų kava

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Rudeniškas veršienos troškinys

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Vafliai ant pagaliuko

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų