Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

parašė Asta 22 Kov ’23
Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

Man nuoširdžiai patinka paprastas maistas. Net tada, kai sumanau pažaisti restoraną namuose, tas restoranas būna paprastas, jaukus. Lėkštėje ieškau ne prašmatnumo, o gardaus skonio. Būtent apie tai yra ir šis lašišos receptas – sukurtas tiek klegančioms šeimos vakarienėms, tiek švenčių stalui. Skanus, jaukus, širdį šilumos pripildantis maistas.

Nežinau, kuris iš mudviejų lašišą mėgstame labiau, – aš ar saulėtas virtuviukas. Aukščiausios kokybės lašiša į mūsų namus keliauja iš „Fish Wish“ internetinės parduotuvės. Ploju jų sprendimui pakuoti lašišą porcijomis, po vieną gabalėlį, – neįtikėtinai patogu tais atvejais, kai iš šaldiklio reikia išsiimti tik vieną ar du gabalėlius.

Medaus, garstyčių ir česnakų marinate ruošta lašiša – klasika, tobulas būdas lašišai ruošti. Vis tik skaniausia šioje lėkštėje yra visuma: sultingi lašišos kepsniai, gardžiai apskrudusios traiškytos bulvytės, gaivūs brokoliai ir sodraus skonio padažas. Užvis geriausia, kad viską, išskyrus padažą, paruošite vienoje orkaitės skardoje.

Toks patiekalas galėtų būti ne tik gardžiausia šeimos vakarienė (turėtumėt pamatyti, su kokiom plačiom šypsenom ir pasimėgavimu mudu su Joriu valgėm, net ausys klapsėjo, šypt), bet ir pagrindinis Velykų stalo patiekalas. Jei mėgstate lašišą, išbandykite. Paprasta, greita, fantastiškai skanu!

  • Rinkitės kokybišką lašišą. „Fish Wish“ galite įsigyti tvariai užaugintos, sertifikuotos ASC Atlanto lašišos. Daugiau apie tai, ką reiškia šis sertifikatas, skaitykite čia.
  • Neperkepkite lašišos, kad ji išliktų minkšta ir sultinga! Įkaitintoje orkaitėje lašišos filė gabalėlius kepkite trumpai, vos 10-12 minučių. Jei turite galimybę, vidinę temperatūrą pamatuokite maistiniu termometru; ji turėtų siekti 55 °C.
  • Medaus, garstyčių ir česnakų marinatą naudokite ne tik lašišai, bet ir daržovėms – bulvytėms, brokoliams – pagardinti.

Žinutė kokybiškos žuvies mylėtojams nuo „Fish Wish“: tik kovo 23-30 dienomis Velykų proga „Fish Wish“ e-parduotuvėje visai žuviai ir jūros gėrybėms taikoma 10% nuolaida. Užsukite ir išsirinkite: www.fishwish.eu

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 20-22 min.

INGREDIENTAI

Medaus ir garstyčių marinatui:
¼ stiklinės (85 g) medaus
¼ stiklinės (60 g) garstyčių
4 skiltelių tarkuoto česnako
1 valg. š. citrinos nutarkuotos žievelės
1 valg. š. citrinos sulčių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos

3 lašišos filė gabalėlių
1 mažo brokolio

Traiškytoms bulvytėms:
500 g mažų bulvių
1 valg. š. druskos
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
3 valg. š. graikiško jogurto
2 valg. š. majonezo
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. medaus (arba klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
1 česnako skiltelės
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite dubenėlyje.
2. Bulves virkite šaukštu druskos pasūdytame vandenyje apie 15-20 minučių, kol taps visiškai minkštos.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
4. Į skardą suberkite išvirtas nukoštas bulves. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite grūstais pipirais ir šaukštu medaus-garstyčių padažo. Išmaišykite, kad pagardais pasidengtų iš visų pusių. Tuomet stiklinės dugnu spustelėkite kiekvieną bulvę, kad „susitraiškytų“. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
5. Brokolius supjaustykite nedideliais žiedynėliais. Pagardinkite šaukštu medaus-garstyčių padažo ir gerai išmaišykite.
6. Lašišos kepsnius aptepkite visu likusiu medaus-garstyčių padažu.
7. Bulvėms apkepus, skardą išimkite. Bulves pastumkite į skardos kraštus, o šalia išdėliokite lašišos kepsnius ir brokolio žiedynėlius. Grąžinkite skardą į orkaitę ir kepkite dar 10-12 minučių. Lašišos vidinė temperatūra turi siekti 55 laipsnius.
8. Kol lašiša kepa, paruoškite padažą. Sumaišykite visus reikiamus ingredientus iki vientisos masės.
9. Lašišos kepsnius patiekite su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais, apšlakstę padažu ir pagardinę citrinos riekelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Fish Wish“.
#reklama #fishwish #laukinezuvis #ekologiskazuvis

brokoliaibulvėsčesnakaicitrinosgarstyčiosgraikiškas jogurtaslašišamajonezasmedusvakarienėvelykosžuvis
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu
kitas įrašas
Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Enčilados su vištiena ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Makaronai su pesto padažu

Šakšuka su bolivine balanda

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Mangų ir kokosų semifreddo

Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse

Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Moliūgų kava

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

Imbierinis sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 2

    Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

    18 Rgs ’10
  • 3

    MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis

    29 Rgs ’17
  • 4

    Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

    26 Gru ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

    24 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų