Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Lietiniai su rikota ir braškėmis

parašė Asta 16 Bir ’23
Lietiniai su rikota ir braškėmis

Gardūs, vasariški blyneliai – vienas skaniausių būdų pradėti dieną. Ar norėtumėt jų išsikepti artėjančio savaitgalio pusryčiams?

Skaniausią mūsų šeimos lietinių receptą esu atradusi jau seniai. Vis maišau ir maišau tą pačią tešlą, gardindama vis skirtingais sezoniniais priedais. Nepabosta niekada!

Kad jau vasara už lango ir braškių sezonas vis dar pačiame įkarštyje, šįkart blyneliai – su braškėmis ir lengvu, gaiviu rikotos sūrio įdaru. Rezultatas – lepūniški, ne per saldūs, vasariški ir labai gardūs pusryčiai!

Lietinius esu kepusi begalę kartų, bet – tikrai nejuokauju – pirmąkart juos kepiau specialioje lietinių keptuvėje. Ją išbandyti pasiūlė „PROMO Cash&Carry”. Manyje gyvenanti minimalistė bandė purkštauti, kad keptuvė yra keptuvė ir vienos užtenka kone viskam, bet – žinokit, truputį klydau. Papasakosiu, kodėl:

  • Lietinius kepti būtent lietinių keptuvėje yra tiesiog patogiau – žemi keptuvės krašteliai leidžia blynelį apversti kur kas patogiau;
  • Keptuvė lengvutė, todėl yra vilties, kad galbūt ir aš kada nors išmoksiu tą triuką švystelėti ir apversti blynelį ore;
  • Keptuvės danga nelimpa, tad ir kepantis blynelis neprikimba; svarbiausia saugoti dangą nuo susibraižymo ir naudoti medinius ar silikoninius įrankius, kad tarnautų ilgiau;
  • Keptuvė plona, kompaktiška, tad puikiausiai telpa į labai kuklias mūsų namelio ant ratų spinteles. Dažnus vasaros savaitgalius leidžiame jame – bet tai ne priežastis nekepti blynų!
  • Apie gožį net nekalbu – „Berlinger Haus“ keptuvės pasižymi ne tik puikia kokybe, gera kaina, bet ir tuo, kad yra labai gražios!

Smagus tas gyvenimas, kol jame yra pirmų kartų, tiesa? Net jei tai – pirmąkart išbandyta nauja keptuvė. Ją, beje, tikrai pasiliksiu ir tikrai lietinius kepsiu joje. Labai patiko! O jūs – ar turit lietinių keptuvę, ar naudojat vieną viskam?

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 9-10 lietinių (28 cm) Paruošimo laikas: 60 min. + tešlos brandinimas

INGREDIENTAI

Blyneliams:
3 didelių kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
½ arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
60 g atvėsinto tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto

tirpinto sviesto (kepimui)

Rikotos įdarui:
250 g rikotos
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės pastos

Braškių padažui:
350 g šviežių braškių
1 valg. š. cukraus
2 valg. š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite lietinius. Visus blynams skirtus ingredientus gerai išplakite šluotele ar elektriniu plaktuvu, kol neliks nė menkiausių gumuliukų.
2. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar pernakt.
3. Keptuvę plonai patepkite trupučiu sviesto. Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Pilkite samtelį tešlos ir iškart pajudinkite keptuvę taip, kad tešla plonai padengtų visa keptuvės paviršių.
4. Kepkite, kol pirmoji pusė gražiai apskrus ir blyno paviršiuje atsiras burbuliukai. Atsargiai greitu judesiu apverskite blynelį ir kepkite dar minutę, kad gražiai apskrustų ir iš antros pusės.
5. Taip iškepkite visus blynelius.

6. Paruoškite rikotos įdarą. Rikotą sumaišykite su klevų sirupu ir vanilės pasta iki lygios masės.

7. Paruoškite braškes. Riekelėmis supjaustytas braškes, cukrų ir citrinos sultis sumaišykite ir palikite 10 min., kol braškės išskirs sultis.

8. Patiekite lietinius blynelius, į jų vidų įsukę po šaukštą rikotos kremo ir porą šaukštų braškių.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry

blynaiblyneliaibraškėscitrinosklevų sirupaslietiniaipusryčiairikotavanilė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
SKONIŲ KELIONĖS: ŠALTIBARŠČIŲ KELIU
kitas įrašas
Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir pomidorais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

Švediški mėsos kukuliai

Marinatas šašlykams

Vištienos kaselės

Bulvių „rožės”

Įdarytos šviežios bulvės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sausainiai su cinamono plutele (Snickerdoodles)

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Braškinis šerbetas

Ananasų ir bananų keksas

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų