Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiBlynaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiNesaldūs pyragai

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

parašė Asta 27 Bir ’19
Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

Ne veltui šiuo receptu nusprendžiau pasidalinti šiandien – šiandien oro temperatūra yra lygiai dešimt laipsnių vėsesnė nei vakar. Todėl visai nesvarbu, kad +22; lyginant su vakarykščiais +32 vis tiek kažkaip… vėsoka. O kai galima atsikvėpti nuo vasaros karščių, atbunda noras daugiau laiko praleisti virtuvėje, pasigaminti šį tą sotesnio, gal net įjungti orkaitę (nes pagaliau nebaisu, kad per tą trumpą valandą namai patys įkais iki orkaitės temperatūros, šypt).

Tikrai nesiskundžiu – vasara man patinka. Be to, aš pati net per pačias karščiausias dienas orkaitę jungiau (darbas yra darbas, o ir valgyti įvairų maistą man vis tiek norisi!), bet iki šiol, tomis kepinančiomis dienomis, turėjau pakankamai proto nesidalinti receptu, kuriam paruošti prireiks poros valandų, pastoviniavimo prie keptuvės su dubeniu lietinių blynų tešlos, o galiausiai – tos pačios orkaitės, kurią miniu šiame trumpame tekste jau tikrai per daug kartų, įkaitinimo.

 Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

Bet šiandien tik +22! Ir receptas pagaliau tinklaraštyje! Nes, be viso kito, jis yra labai geras, skanus, puikus, sotus. Lyg lazanija, bet ne visai lazanija, nes vietoje makaronų – lietiniai blynai. Bet su pomidorų padažu, su daug sūrio, su puikiuoju bešamelio padažu!

Ką aš noriu pasakyti, visas tas laikas, kurį praleisite virtuvėje, atsipirks. Atsipirks šeimos narių ausiai maloniu čepsėjimu, gal net drąsesniais komplimentais, atsipirks tuo, kad šita lazanija bus visai nemaža, todėl tikėtina, kad nereiks sukti galvos, ką rytojaus dieną įdėti į pietų dėžutes. Galiausiai, juk visada gardus naminis maistas atsiperka – nes maistas yra meilė, maistu gera dalintis, maistu gera mėgautis, gera kurti skanius ritualus. Net jei tai pati karščiausia vasara, kurią pamenate, net jei pavyksta sugaudyti vos kelias vėsesnes dienas per ištisą mėnesį – gal, kaip ir aš, mielai praleisite truputį daugiau laiko virtuvėje, ir vietoje ledų ir salotų norėsite suvalgyti šį tą rimtesnio.

Receptas – čia pat! Labai rekomenduoju.

 Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

 Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 Paruošimo laikas: 60 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

lietinių blynų (apie 22 cm skersmens)

Trijų sūrių ir vištienos įdarui:
2 valg. š. aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 vištos krūtinėlės (apie 400 g)
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

2 kiaušinių
50 g kietojo sūrio
100 g mocarelos sūrio
500 g rikotos sūrio
100 g šviežių špinatų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Bešamelio padažui:
50 g sviesto
½ stiklinės (70 g) „Kauno grūdų“ kvietinių miltų „Ekstra“
600 ml pieno
130 g fermentinio sūrio
½ arb. š. malto muskato
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Pomidorų padažui:
400 g trintų pomidorų
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 arb. š. česnako miltelių
žiupsnio kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Viršui:
125 g mocarelos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite trijų sūrių ir vištienos įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir maišydami pakepinkite, kol suminkštės. Sudėkite smulkintą (maltą) vištienos krūtinėlę ir maišydami kepkite, kol mėsa pabals ir bus iškepusi. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
2. Kitame dubenyje šluotele išplakite kiaušinius, kol šie suputos. Suberkite į dubenį tarkuotą kietąjį sūrį, mocarelą, rikotos sūrį, pasmulkintus špinatus. Pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai išmaišykite. Suberkite atvėsusią keptą vištieną su svogūnais ir česnakais. Išmaišykite. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite mentele, kol neliks sausų baltų miltų. Sumažinkite ugnį iki mažiausios ir pamažu pilkite pieną, nuolat maišydami miltų, sviesto ir pieno mišinį šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai. Palaipsniui supylę pieną, toliau kaitinkite nuolat maišydami, kol padažas ims tirštėti. Sutirštėjus suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, pipirais, muskatu ir gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
4. Paruoškite pomidorų padažą. Trintus pomidorus sumaišykite su džiovintais raudonėliais, česnakais, kajeno paprika, druska ir pipirais.
5. Susluoksniuokite lazaniją. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite 22 cm skersmens kepimo indą nusiimančiais kraštais, išklokite kepimo popieriumi.
6. Ant kepimo indo dugno paskleiskite pusę pomidorų padažo, ant jo dėkite lietinį blyną. Ant lietinio blyno tolygiai paskleiskite trečdalį bešamelio padažo, ant šio – trečdalį trijų sūrių ir vištienos įdaro. Dėkite antrą lietinį blyną, ant jo ir vėl paskleiskite antrą trečdalį bešamelio padažo, trijų sūrių ir vištienos įdaro. Tą patį pakartokite dar kartą. Paskutinį lietinį blyną aptepkite likusiu pomidorų padažu ir apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes. Išjungę orkaitę palikite lazaniją dar 20 minučių pastovėti ir sutvirtėti. Tuomet pjaustykite ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

 Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

 Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

blynaičesnakailazanijamocarelapomidorairaudonėliairikotašpinataisūrisvištiena
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrininiai keksiukai su braškėmis
kitas įrašas
Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais ir avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Burokėlių ir fetos blyneliai

Svogūnų pyragas

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Grybų ir kopūstų pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Pusryčių sumuštiniai

Takai su plėšyta vištiena

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Naminė ruginė duona

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų