Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Marmurinis trijų šokoladų keksas

parašė Asta 9 Rgs ’22
Marmurinis trijų šokoladų keksas

Ruduo viską keičia. Atrodo, per vieną naktį vasaros vėjavaikiškumą pakeičia švelni ramuma. Atslenka rūke paskendę rytai, ilgi vakarai… Noriu mylėt kiekvieną metų laiką, o rugsėjį mylėti – lengva. Gal ir vėsiau, ir tamsiau, bet juk ir jaukiau! Tą minkštą jaukumo jausmą rudens dienose myliu labiausiai. Kai vakarais stalčiaus gilumoje ieškau šiltesnių kojinių, uždegu žvakes, maišau tešlą pyragams, kai švilpiančiame virdulyje kaista vanduo mėtų arbatai.

Ruduo tikrai viską keičia. Jei vasarą „ko nors skanaus“ ieškom šaldiklyje, tai rugsėjį – pravėrę orkaitės dureles. Šįkart už tų durelių – marmurinis trijų šokoladų keksas. Dryžuotas, spalvotas, saldus, minkštas ir labai gardus.

Trys šokoladai šio kekso sluoksniuose – juodojo, pieniško ir natūraliai rausvo belgiško šokolado lašeliai. Tai trys naujienos, kurias nuo šiol galite rasti „Dr. Oetker“ asortimente. Lašeliai, supakuoti po 100 gramų, idealūs pyragams glaistyti, šokoladiniams saldainiams gaminti bei maišyti į įvairiausių kepinių tešlą. Jie itin gerai tirpsta, tad įmaišyti į tešlą ir paruošti ją trijų skonių buvo paprasta kaip dukart du.

Akylesni turbūt pastebės – kepinyje rausvas šokoladas prarado savo spalvą. Išties, šviesiai rausvą šokoladą įmaišius į didesnį tešlos kiekį, jis tampa labai blyškus (taip jau būna kartais, kai produkto spalva yra visiškai natūrali, kaip kad ir šio šokolado). Bet jei rausvuoju šokoladu norėsite nudažyti putėsius, nekeptą sūrio tortą ar kitus šviesius saldėsius, šokoladas šiems saldėsiams suteiks gražią švelniai rausvą spalvą. Tuo tarpu šiam keksui trijų rūšių šokoladas suteikė ne tik dailius dryželius, bet ir nuostabų skonį!

Marmurinis trijų šokoladų keksas

Atsispausdinti
Porcijos: 15 riekelių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 1 val. 20 min.

INGREDIENTAI

Keksui:
200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
4 didelių kiaušinių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
2 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių (280 g) + ¾ stiklinės (105 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
100 g juodojo šokolado lašelių
100 g pieniško šokolado lašelių
100 g rausvojo šokolado lašelių
300 g pieno

Sulaistymui:
½ stiklinės (100 ml) vandens
½ stiklinės (100 g) cukraus

Glaistui:
100 g pieniško šokolado lašelių
50 g rausvojo šokolado lašelių
150 ml riebios grietinėlės

Papuošti:
rausvojo šokolado lašelių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite keksą. Minkštą sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 7-8 min., kol cukrus ištirps, o masė taps puri ir balkšva. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakite. Įplakite grietinę ir vanilę.
2. Į plakinį įmaišykite dvi stiklines miltų, sumaišytų su kepimo milteliais ir druska. Gausite tirštą tešlą.
3. Paruoštą tešlą padalinkite į tris lygias dalis. Atidėkite į šalį.
4. Į tris nedidelius dubenėlius suberkite juodojo, pieniško ir rausvojo šokolado gabalėlius. Pieną supilkite į puodą ir pakaitinkite virš vidutinės kaitros, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Pieną supilkite į dubenėlius su šokolado lašeliais – po 100 ml į kiekvieną dubenėlį. Leiskite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite šluotele, kol šokoladas ištirps.
5. Į kiekvieną tešlos dalį įmaišykite po vienos rūšies šokolado masę ir po ketvirtadalį stiklinės (35 g) miltų. Paruošite trijų rūšių – trijų šokoladų – tešlą.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kekso kepimo formą (30×11 cm) išklokite kepimo popieriumi, į ją vienodais sluoksniais sudėkite juodojo šokolado, pieniško šokolado ir rausvojo šokolado tešlą.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 20 min. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kekso centro, jis turi būti švarus.

8. Išvirkite sirupą. Nedideliame puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Pakaitinkite, kol cukrus ištirps. Nukaiskite ir atidėkite į šalį.
9. Keksui iškepus, leiskite kelias minutes atvėsti kepimo formoje, tuomet perkelkite iš jos ant grotelių. Subadykite keksą mediniu pagaliuku ir apliekite sirupu. Palikite atvėsti.

10. Paruoškite glaistą. Pieniško šokolado lašelius suberkite į dubenėlį. Nedideliame puode virš vidutinės ugnies pakaitinkite 100 g grietinėlės, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir iškart supilkite ant šokolado. Leiskite pastovėti porą minučių, o tuomet išmaišykite šluotele, kol šokoladas ištirps. Šiek tiek atvėsinkite, tuomet glajumi apliekite atvėsusį keksą.
11. Lygiai taip pat rausvojo šokolado gabalėlius ištirpinkite likusiuose 50 g grietinėlės. Apšlakstykite pieniško šokolado glaistą.
12. Apiberkite saujele šokolado lašelių ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker

grietinėgrietinėlėkeksaskepiniaisaldumynaišokoladasvanilė
1 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Makaronai su voveraitėmis ir šonine
kitas įrašas
Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla de Patatas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Tortas „Jogurtinis Musas” 30 – ajam gimtadieniui

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Nekeptas mangų sūrio tortas

Šokoladinė bananų duona

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Žaliasis kokteilis su persikais

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

SALDUMYNAI

MAMOS DIENA // Tiramisu keksiukai

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Medaus tortas

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

1 komentaras

Laima 11 Rgs ’22 - 2:41 pm

Lašelius pakeičiau šokoladu ir mano glajus atrodo kiek įtartinai, skystas. Bet šiaip keksas atrodo daug žadantis, netrukus pjausim 🥰

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų