Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Marmurinis trijų šokoladų keksas

parašė Asta 9 Rgs ’22
Marmurinis trijų šokoladų keksas

Ruduo viską keičia. Atrodo, per vieną naktį vasaros vėjavaikiškumą pakeičia švelni ramuma. Atslenka rūke paskendę rytai, ilgi vakarai… Noriu mylėt kiekvieną metų laiką, o rugsėjį mylėti – lengva. Gal ir vėsiau, ir tamsiau, bet juk ir jaukiau! Tą minkštą jaukumo jausmą rudens dienose myliu labiausiai. Kai vakarais stalčiaus gilumoje ieškau šiltesnių kojinių, uždegu žvakes, maišau tešlą pyragams, kai švilpiančiame virdulyje kaista vanduo mėtų arbatai.

Ruduo tikrai viską keičia. Jei vasarą „ko nors skanaus“ ieškom šaldiklyje, tai rugsėjį – pravėrę orkaitės dureles. Šįkart už tų durelių – marmurinis trijų šokoladų keksas. Dryžuotas, spalvotas, saldus, minkštas ir labai gardus.

Trys šokoladai šio kekso sluoksniuose – juodojo, pieniško ir natūraliai rausvo belgiško šokolado lašeliai. Tai trys naujienos, kurias nuo šiol galite rasti „Dr. Oetker“ asortimente. Lašeliai, supakuoti po 100 gramų, idealūs pyragams glaistyti, šokoladiniams saldainiams gaminti bei maišyti į įvairiausių kepinių tešlą. Jie itin gerai tirpsta, tad įmaišyti į tešlą ir paruošti ją trijų skonių buvo paprasta kaip dukart du.

Akylesni turbūt pastebės – kepinyje rausvas šokoladas prarado savo spalvą. Išties, šviesiai rausvą šokoladą įmaišius į didesnį tešlos kiekį, jis tampa labai blyškus (taip jau būna kartais, kai produkto spalva yra visiškai natūrali, kaip kad ir šio šokolado). Bet jei rausvuoju šokoladu norėsite nudažyti putėsius, nekeptą sūrio tortą ar kitus šviesius saldėsius, šokoladas šiems saldėsiams suteiks gražią švelniai rausvą spalvą. Tuo tarpu šiam keksui trijų rūšių šokoladas suteikė ne tik dailius dryželius, bet ir nuostabų skonį!

Marmurinis trijų šokoladų keksas

Atsispausdinti
Porcijos: 15 riekelių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 1 val. 20 min.

INGREDIENTAI

Keksui:
200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
4 didelių kiaušinių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
2 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių (280 g) + ¾ stiklinės (105 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
100 g juodojo šokolado lašelių
100 g pieniško šokolado lašelių
100 g rausvojo šokolado lašelių
300 g pieno

Sulaistymui:
½ stiklinės (100 ml) vandens
½ stiklinės (100 g) cukraus

Glaistui:
100 g pieniško šokolado lašelių
50 g rausvojo šokolado lašelių
150 ml riebios grietinėlės

Papuošti:
rausvojo šokolado lašelių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite keksą. Minkštą sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 7-8 min., kol cukrus ištirps, o masė taps puri ir balkšva. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakite. Įplakite grietinę ir vanilę.
2. Į plakinį įmaišykite dvi stiklines miltų, sumaišytų su kepimo milteliais ir druska. Gausite tirštą tešlą.
3. Paruoštą tešlą padalinkite į tris lygias dalis. Atidėkite į šalį.
4. Į tris nedidelius dubenėlius suberkite juodojo, pieniško ir rausvojo šokolado gabalėlius. Pieną supilkite į puodą ir pakaitinkite virš vidutinės kaitros, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Pieną supilkite į dubenėlius su šokolado lašeliais – po 100 ml į kiekvieną dubenėlį. Leiskite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite šluotele, kol šokoladas ištirps.
5. Į kiekvieną tešlos dalį įmaišykite po vienos rūšies šokolado masę ir po ketvirtadalį stiklinės (35 g) miltų. Paruošite trijų rūšių – trijų šokoladų – tešlą.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kekso kepimo formą (30×11 cm) išklokite kepimo popieriumi, į ją vienodais sluoksniais sudėkite juodojo šokolado, pieniško šokolado ir rausvojo šokolado tešlą.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 20 min. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kekso centro, jis turi būti švarus.

8. Išvirkite sirupą. Nedideliame puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Pakaitinkite, kol cukrus ištirps. Nukaiskite ir atidėkite į šalį.
9. Keksui iškepus, leiskite kelias minutes atvėsti kepimo formoje, tuomet perkelkite iš jos ant grotelių. Subadykite keksą mediniu pagaliuku ir apliekite sirupu. Palikite atvėsti.

10. Paruoškite glaistą. Pieniško šokolado lašelius suberkite į dubenėlį. Nedideliame puode virš vidutinės ugnies pakaitinkite 100 g grietinėlės, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir iškart supilkite ant šokolado. Leiskite pastovėti porą minučių, o tuomet išmaišykite šluotele, kol šokoladas ištirps. Šiek tiek atvėsinkite, tuomet glajumi apliekite atvėsusį keksą.
11. Lygiai taip pat rausvojo šokolado gabalėlius ištirpinkite likusiuose 50 g grietinėlės. Apšlakstykite pieniško šokolado glaistą.
12. Apiberkite saujele šokolado lašelių ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker

grietinėgrietinėlėkeksaskepiniaisaldumynaišokoladasvanilė
1 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Makaronai su voveraitėmis ir šonine
kitas įrašas
Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla de Patatas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananiniai ledai

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

Tortas „Napoleonas”

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Minkšti meduoliukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pomidorų ir rikotos galetė

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Varškės blyneliai

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Sodos duona su rozmarinais

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

1 komentaras

Laima 11 Rgs ’22 - 2:41 pm

Lašelius pakeičiau šokoladu ir mano glajus atrodo kiek įtartinai, skystas. Bet šiaip keksas atrodo daug žadantis, netrukus pjausim 🥰

Reply

Komentuoti: Laima Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų