Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PASAULIO SKONIAISALDUMYNAISausainiai

Marokietiški kokosiniai sausainiai

parašė Asta 6 Kov ’20
Marokietiški kokosiniai sausainiai

Ar kada žiūrėjot į manų kruopų stiklainėlį, sukdami galvą, o ką gi dar – apart tos saldžios manų košės iš vaikystės – būtų galima su jomis nuveikti? Galima! Pavyzdžiui, iškepti šiuos gardžius marokietiškus kokosinius sausainėlius. Lengvai paruošiami, sutirpstantys burnoje, toli toli nuo sveikos mitybos, bet vis tiek labai puikūs prie puodelio nesaldžios kavos!

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 15-20 sausainėlių Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
½ stiklinės (125 ml) saulėgrąžų aliejaus
1 stiklinės (170 g) manų kruopų
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
½ arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
miltelinio cukraus apvoliojimui
migdolų riešutų papuošimui

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Kiaušinius, cukrų ir aliejų išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.
3. Suberkite manų kruopas, kokosų drožles, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite.
4. Semkite po vieną nubrauktą valgomąjį šaukštą paruoštos tešlos, apvoliokite milteliniame cukruje iš visų pusių ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
5. Į sausainių centrą galite įsmeigti po migdolo riešutą.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Atvėsinkite ir patiekite.

 Marokietiški kokosiniai sausainiai

desertaikepiniaikokosų drožlėsmanų kruopospasaulio skoniaisaldumynaisausainiai
6 komentarai
18
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai
kitas įrašas
Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Pyragas su varške „Draugystė“

Jogurtinis pyragas su braškėmis ir traškiais trupiniais

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Tinginių „Napoleonas“

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Tiramisu Affogato

Žaliasis avokadų kokteilis

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoninis šokoladainis

Jogurtinės spurgytės

Tortas „Napoleonas”

Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

Tortas „Rožių kerai”

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Vegetariška daržovių lazanija

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

6 komentarai

Eglė 6 Kov ’20 - 7:23 pm

Kokie nuostabūs gavosi 🙂 tik man išsiplėtė labai. gal reikėjo tešlą palaikyti šaldytuve biškuti… prieš kepant ?

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:08 am

Egle, aš nelaikiau šaldytuve prieš kepant, bet dėjau į pilnai įkaitintą orkaitę – iškepė tokie, kokie matosi nuotraukose. Bet jei įdėtumėt į šaldytuvą, tikrai irgi nepakenktų 🙂 Džiaugiuosi, kad skonis patiko!

Reply
Emilija 26 Kov ’20 - 10:50 am

Sveiki, o galima keisti rudąjį cukrų į paprastą ir kiek reiktu jo jei galima keisti?

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:42 pm

Emilija, keisčiau tokiu pačiu kiekiu.

Reply
Saule 28 Kov ’21 - 5:50 am

Neturiu manu kruopu, ar galima keisti miltais?

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:16 am

Saule, teoriškai miltais keisti galite, tačiau tai jau bus visai kitokie sausainiai; negaliu tiksliai pasakyti, kokius miltų kiekiu reikėtų keisti, kadangi pati nesu išbandžiusi.

Reply

Komentuoti: Emilija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų