Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseKALĖDŲ PASAKOSSALDUMYNAI

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

parašė Asta 29 Lap ’20
Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Ar jau kepėte šiemet meduolių? Pirmuoju sniegu apdovanojęs savaitgalis – pats metas pripildyti namus stebuklingų Kalėdų aromatų. O tuomet… prieš paslėpdami meduolius laukti Kalėdų (ar prieš suvalgydami juos dabar pat!), atidėkite porą saujų desertui.

Šį desertą sluoksniavau prieš savaitę. Lietūs merkė vieną dieną po kitos ir atrodė, kad ruduo niekada nesibaigs. To rudens jausmo įkvėpta, sumaniau „išgelbėti“ dar vasarą menančius obuolius. Jie kiek apvytę, bet sunokę šiltuose saulės spinduliuose, – savaitgalio desertui puikiausiai tinka! Supjausčiau juos gabalėliais, subėriau į keptuvę su gabalėliu sviesto, pagardinu ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinų sultimis. Atsargiai maišiau, kol kubeliai švelniai suminkštėjo, bet vis dar neprarado savo formos.

Tuomet paruošiau kremą – lengvą, tirpstantį burnoje. Kreminį sūrį „Philadelphia Original“ išplakiau su šiek tiek cukraus pudros, pagardinau vanile ir… sūdyta karamele! Įplakiau grietinėlę, kol kremas virto puriais ir minkštais debesimis.

Susluoksniavau obuolius su kremu, su laužytais naminiais meduoliais (visada gera mintis jų iškepti daugiau!) ir keliais šaukštais karamelės.

Leidau valandėlę pabūti šaldytuve, kol meduoliai suminkštėjo, ir visi skoniai susiliejo į harmoningą visumą.

Ragavau ir spėliojau, ką šis desertas man primena labiau: ilgas rudens dienas, o gal jaukų Kalėdų laukimą? Visko čia po truputį, o svarbiausia – labai skanu!

 Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

 Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

 Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Kremui:
200 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 valg. š. sūdytos karamelės
2/3 stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)

Obuoliams:
5-6 vidutinio dydžio obuolių
3 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ citrinos sulčių
2 valg. š. sviesto

kelių saujų naminių meduolių
7 valg. š. sūdytos karamelės

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir sūdytą karamelę. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą.
2. Paruoškite obuolius. Juos nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis.
3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kepkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol obuoliai taps minkšti. Neleiskite jiems sukristi iki tyrės, kubeliai vis dar turi laikyti savo formą.
4. Susluoksniuokite desertą. Į stiklines, stiklainėlius ar taures dėkite po šaukštą keptų obuolių kubelių. Ant jų paskleiskite kreminio sūrio-grietinėlės kremo, užberkite trupintų meduolių, ant viršaus – dėkite šaukštelį sūdytos karamelės. Taip susluoksniuokite visus ingredientus.
5. Papuoškite meduoliais, rozmarino šakelėmis, apiberkite meduolių trupiniais ir keliomis spanguolėmis.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

 Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

 

cinamonascitrinosdesertasgrietinėlėKalėdoskalėdų pasakoskaramelėkremaskreminis sūrismeduoliaiobuoliaisaldumynaisūdyta karamelėvanilė
1 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestiniai sausainiai
kitas įrašas
Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

Imbierinis pyragas

Graikiško jogurto tortas

Tiramisu blynų tortukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Riešutų ir datulių batonėliai

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Saldžios dovanos Mamai

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

1 komentaras

Laima 6 Gru ’20 - 5:45 pm

Žiauriai geras! Šiandien dariau – su meduoliais, karamele, kaip priklauso. Jėginis!

Reply

Komentuoti: Laima Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų