Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAISausainiai

Minkšti meduoliukai

parašė Asta 4 Sau ’10
Minkšti meduoliukai

Atrodo, saulėtoj virtuvėj laikrodis sukasi atgal. Vakar valgėme Kalėdų tortą, šiandien kepame meduolius, kas laukia rytoj? Kepsime kalėdinį pyragą. Ir taip dar kurį laiką, nes… prieš šventes stinga laiko, per šventes galvojame ne apie tai, o po švenčių… laikrodžiai pradeda suktis atgal.
Ir jei dar pasiteisinimų maža, galiu save guost tuo, kad vien mano zodiako ženklas įpareigoja mane daryti viską atbulai. Nuo pabaigos iki pradžios, pavyzdžiui.

Šiaip ar taip, šiandien apie kalėdinius meduoliukus. Tikriausiai prieš žiemos šventes beveik visi namai kvepia muskatu, cinamonu, gvazdikėliais… meduoliais… Man tai neatsiejamas Kalėdų simbolis, o jų ruošimas – pats maloniausias ir šventiškiausias prieškalėdinis procesas. Todėl jei neišbandėte šios geros nuotaikos terapijos šiemet, išbandykite kitąmet. Patikėkit, tai tikrai veikia!
Ir veikia dvigubai, jei tomis su meile, atidumu ir nuoširdžiu dėmesingumu darytomis meduolinėmis figūrėlėmis pasidalinate su kitais…


Skonis: 10/10. Patys skaniausi iki šiol mėginti meduoliai! Na, neišmėginau aš jų dar milijono rūšių, bet vis tiek… Labai minkšti jie tikrai nėra, tačiau lyginant su daugeliu tradicinių meduolių, gerokai minkštesni, o gal tiksliau, lengviau (ir skaniau) tirpstantys burnoje. Paragavus šių, įtariu, kad greitu metu šioje srityje eksperimentuoti neprireiks – jie tikrai puikūs! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Spicecoat‘s blog

Minkšti meduoliukai

Atsispausdinti
Porcijos: 100 meduoliukų Paruošimo laikas: 45 min. + puošimas Gaminimo laikas: 10-12 min.

INGREDIENTAI

200 g medaus
200 g rudojo cukraus
100 g margarino
2 kiaušiniai
500 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. cinamono
1/2 arb.š. gvazdikėlių
1/2 arb.š. imbiero
1/2 arb.š. muskato

Glajui:
150 – 250 g cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
norimų spalvų maistiniai dažai

GAMINIMO EIGA

Medų, cukrų ir margariną kaitinti puode ant lėtos ugnies, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti kiaušinius. Dalimis suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskoniais. Viską išmaišyti, galiausiai tešlą išminkyti. Gautą tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus ir išspausti norimų formų meduoliukus.
Kepimo skardas ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti meduoliukus. Kepti iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 minučių, kol gražiai parus. Meduoliukus išimti ir atvėsinti. Galima laikyti sandarioje dėžutėje arba iš karto puošti glajumi (išmaišyti visus produktus iki vientisos masės), palaukti, kol sustings, ir kramsnoti ar dovanoti.

cinamonasgvazdikėliaiimbierasKalėdosmaistiniai dažaimeduoliaimedusmuskatassaldumynaisausainiai
38 komentarai
34
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sūrio – brownie tortas
kitas įrašas
Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Šokoladinė cinamoninė duonelė

Meduolinis karamelinis tortas

Plikyti riestainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

38 komentarai

Goda 4 Sau ’10 - 2:19 pm

Nuostabūs meduoliukai (: O kur būna pirkti maistinių dažų? Didžiuosiuose prekybos centruose nebuvau dar aptikus

Reply
Nolita 4 Sau ’10 - 3:32 pm

Aš laaaabai džiaugiuosi, kad patiko )

O koks tamstos zodiako ženklas? ;D

Reply
Asta 4 Sau ’10 - 6:34 pm

Goda, dėkui 🙂
Su maistiniais dažais Lietuvoje situacija itin sudėtinga – aš juos siunčiuosi/prašau parvežti važiuojančių iš užsienio.
O, pavyzdžiui, Maximoje galima rasti nebent nedideles tūteles jau paruošto glajaus dekoravimui (supakuotos dežutėse po 4 vnt., atrodo). Nebandžiau, bet mačiau ne kartą 🙂 Taip pat bent jau seniau „Saldžiuose majuose” būdavo spalvoto cukraus (raudono, žalio, mėlyno…), kurį susimalus, būtų galima naudoti vietoj cukraus pudros ir išgauti spalvas 🙂

Reply
Asta 4 Sau ’10 - 6:35 pm

Nolita, taip taip, labai patiko! 🙂 Ačiū tau už receptą 😉

O aš esu tipiškas Vėžys 😀

Reply
blandynka 7 Sau ’10 - 2:14 pm

susipirkau produktus — snd gaminsiu 😉

Reply
Asta 8 Sau ’10 - 9:05 pm

blandynka, na ir kaip pavyko? 🙂 Viliuos, rezultatas nenuvylė 😉

Reply
blandynka 10 Sau ’10 - 5:50 pm

labai skanus, dariau is 1/2 porcijos ir jau gailiuosi — ta pati vakara visus suvalgem. dabar ruosiuosi gaminti tavo minetus kukuruzu blynelius 😉

Reply
Asta 13 Sau ’10 - 6:33 pm

Blandynka – valio! O kitą kartą galėsi gaminti ne iš 1/2, o iš 2 porcijų tuomet 😀
Tikiuosi, kad taip pat patiks ir kukurūzų blyneliai 😉

Reply
Lina 20 Lap ’10 - 1:50 pm

Gal galiu dėti paprastą cukrų? Ar būtinai rudą?

Reply
Asta 20 Lap ’10 - 2:20 pm

Lina, jei rudo neturi ir nenori turėti, tuomet tiks ir paprastas :))

Reply
Kristina 18 Gru ’15 - 9:05 am

Sveiki. Kaitinant sviestą su medumi puode, ar cukrus turi visiškai ištirpti ? Kažkodėl man jis nenori tirpti, nors masė jau pakankamai šilta. Dėkoju už atsakyma.

Reply
Mergaitė 7 Gru ’10 - 7:11 pm

Laba diena, šiemet labai užsimaniau pabandyti kepti meduoliukus, jie tai šventiškai atrodo, o dar tas malonumas juos gaminti, puošti, o vėliau padovanti ar pačiai pasmaguriauti… 🙂 Norėčiau jūsų pasiklausti, kadangi šiandien turėjau mažai laiko, pagaminau tik tešlą (kepti ketinu rytoj), ir ją padėjau į šaldiklį. Ar meduoliai nebus prastesni dėl to?

Reply
Asta 7 Gru ’10 - 8:16 pm

Mergaite, kad tešlą laikysi visą parą, tai tikrai nieko blogo, tik verčiau per naktį ją laikyki ne šaldiklyje, o tiesiog šaldytuve 🙂

Reply
Mergaitė 8 Gru ’10 - 12:26 am

Gerai, ačiū, taip ir padarysiu 🙂

Reply
Asta 8 Gru ’10 - 11:28 pm

Nėra už ką, sėkmės! 🙂

Reply
Gita 9 Gru ’10 - 6:46 pm

Kepiau ir aš šiandien šiuos meduolius 🙂 Šilti buvo minkšti, kai sukietėjo, tapo panašūs į traškius sausainius 🙂 Sudėjau į maišelį, žiūrėsiu kokie jie bus rytoj 🙂 Tikiuosi suminkštės ir bus tokie pat skanūs, kaip ir šilti 🙂

Reply
Asta 9 Gru ’10 - 6:58 pm

Gita, bijau, kad tokie minkšti kaip kad buvo dar šilti jie tikrai nebus – kaip ir mano įžangoje parašyta: „Labai minkšti jie tikrai nėra, tačiau lyginant su daugeliu tradicinių meduolių, gerokai minkštesni, o gal tiksliau, lengviau (ir skaniau) tirpstantys burnoje.” 🙂
Taip sakant, minkšti jie lyginant su kitais meduoliais, bet jei lyginsim su biskvitais – tikrai ne :))

Reply
Monika 15 Gru ’12 - 5:20 pm

o kada jie buna skaniausi? nes esu girdejusi kad kai kurie meduoliai buna skanesni kazkur po savaites tai kaip yra su siais?

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:10 pm

Monika, žinoma, atsakau jau per vėlai, bet gal atsakymas pravers kitoms Kalėdoms. 🙂 Aš meduolius kepu maždaug prieš mėnesį, tada juos uždarau į sandarią dėžutę ir laikau iki Kalėdų 🙂 Tiesa, į dėžutę įdedu dar ir obuolį, kuris atiduoda drėgmę meduoliams, todėl šie tampa ne tik aromatingesni, bet ir kiek minkštesni 😉

Reply
Viktorija 17 Gru ’13 - 12:11 pm

Labai skanus meduoliukai, taciau man isejo labai kieti. sakykite prasau kokio storumo reikia mazdaug kocioti tesla? 🙂

Reply
Asta 17 Gru ’13 - 9:25 pm

Viktorija, šiuos meduoliukus reikėtų palikti kiek storesnius, iškočioti tešlą iki 3-4 mm storio. O svarbiausia yra stebėti kepimo laiką – kai tik meduoliukai parunda, iš karto traukti iš orkaitės. Gali atrodyti, kad jie minkšti, tačiau atvėsę sutvirtės. O jei meduoliukus perkepsite, jie bus kieti.
Sėkmės ir skanių meduolių! 🙂

Reply
Viktorija 19 Gru ’13 - 6:50 am

LAbai aciu uz toki greita atsakyma 🙂 Einu bandyti vel 🙂 Nepaisant to, kad pirmieji buvo kieti, labai greitai dingo is meduoliu dezutes 😀 Aciu uz puiku recepta.
Tiesa, dar pameginsiu i tesla itarkuoti apelsinu zieveles arba iLasinsiu kiek apelsinu esencijos. Esu girdejusi, kad labai paskanina viska. Vistik apelsinai neatsiejama kaledu dalis 😀

Reply
Asta 21 Gru ’13 - 6:15 am

Taip, Viktorija, apelsinai tikrai puikiai tiktų 🙂 Tikiuosi, kad šįkart meduoliukai pavyks dar geriau – lauksiu atsiliepimų, jei turėsi minutėlę 😉

Reply
Kalėdiniai minkšti meduoliai pagal Simoną | Viktorijos Namai 27 Gru ’13 - 12:06 pm

[…] meduolių receptus. Kad ir skanu valgyti ir dovanoti negėda būtų… Apsistojau ties Saulėtos virtuvės siūlomais minkštais meduoliukais ir šiuos jau kepiau […]

Reply
Rūta 8 Gru ’14 - 11:51 am

Sakykit, o jei su sviestu daryčiau? Labai jų minštumas nukentėtų? 🙂

Reply
Asta 12 Gru ’14 - 8:47 am

Rūta, manau, drąsiai darykit su sviestu 🙂 Aš jau kurį laiką margarino išvis savo virtuvėje nenaudoju, visada – tik sviestą 🙂 Ir tikrai viskas puikiai bei skaniai pavyksta! 🙂

Reply
dazai 21 Lap ’15 - 8:10 pm

maistiniu dazu tai tikrai maciau kaune, „pasimatymo” IKI.

Reply
sausainiu meistrai 13 Gru ’15 - 10:15 am

miltu per mazai

Reply
Nepavyko 25 Gru ’15 - 6:45 pm

Nezinau kame reikalas, bet idejus ingridientus pagal recepta tesla gavosi per skysta, teko deti dar tona miltu, kad galima butu kazka suformuoti is jos :/
Gavosi trapiau.
Labiau sausainius primena.
Bet kas keisciausia, kad net tiek praskiedus su miltais gavosi labai saldu, tai kas butu buve jei neskiest
8]

Reply
jurga 28 Gru ’15 - 8:56 am

Asta, o sakykite su kuo tepate glajų? Niekada iki šiol neužsiėmiau dekoravimu.

Reply
Živilė 11 Gru ’16 - 6:04 am

Tikrai labai skanūs sausainiai,o sutepus glajumi visiškai suminkštėja.

Reply
Lina 7 Gru ’17 - 4:39 pm

Tikrai PER DAUG SALD0S,pavadinciau cukrinukais , o ne meduoliais.Kas megsta stpresnio skonio ir ne tokius saldzius,nerekomenduoju kepti.

Reply
Sigita 17 Gru ’17 - 6:01 pm

Sveiki, žjnokit kiek kepiau kartų pagal cipciuko meduolių receptą, tai visada tešla gaudavosi-nekipdavo prie rankų. O ši tešla įdėjus 500 gr miltų vis dar buvo kimbamti…kas negerai? Dėjau miltų dvigubai tiek kiek parašyta recepte.

Reply
Asta 18 Gru ’17 - 9:29 pm

Sigita, nežinau, koks yra cipciuko receptas, ir man labai gaila, kad pagal šį receptą nepavyko iškepti meduoliukų sklandžiai.. Sunku pasakyti, kur yra problema – aš pati juos kepiau daug kartų ir visada viskas pavykdavo puikiai. Nors, tiesa, kartais būna, kad jaučiu, jog miltų čiut trūksta (čia ne tik konkrečiai apie šį receptą kalbant, bet apie visus panašaus tipo, kur reikia minkyti tešlą) – tokiais atvejais tiesiog beriu miltus tol, kol jaučiu, kad tešla minkoma ir reikiamo minkštumo. Tikiuosi, kad galiausiai pavyko iškepti skanius meduoliukus? 🙂

Reply
Gabi 23 Gru ’17 - 8:59 am

Sveiki, vakar kepiau pagal si recepta ir tesla su 500g miltu irgi gavosi skysta teko deti dar tikrai nemazai miltu.

Reply
Asta 23 Gru ’17 - 7:41 pm

Labai apgailestauju 🙁 Atrodo, teks kepti ir man prie progos; ir tikrinti receptą. Ačiū, kad dalinatės ne tik sėkme, bet ir nesėkmėmis!

Reply
Ieva 6 Gru ’18 - 4:25 pm

Aciu, gavosi super, minkstuciai, kokiu ir norejau :)❤

Reply
Asta 8 Gru ’18 - 11:37 pm

Ieva, džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Viktorija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų