Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Obuolių vyniotinis

parašė Asta 20 Rgp ’10
Obuolių vyniotinis

(Skaičiuojam toliau. Liko 9 valandos (tik? net?)! )

Šiemet pas mus daug obuolių. Saldžių, rūgštelėjusių, saldžiarūgščių. Nuvažiavus į sodybą savaitgaliais, gali rinkti glėbiais ir atversti didžiulį segtuvą, akimis ieškant kepinių su obuoliais. Obuolių pyragai, obuoliniai sausainiai, lazanija su vištiena ir obuoliais, varškės apkepas su obuoliais, obuoliniai keksiukai, obuolių vyniotiniai…
Labai mėgstu obuolius, ką jau bekalbėti apie saldžius obuolinius kepinius. Jie drąsiai gauna sidabro medalį (nes auksas priklauso varškės kepiniams, aha!) ir pastarosiomis savaitėmis sėkmingai karaliauja mano saulėtoje virtuvėje.

Taigi, man liko tik-net devynios valandos, o iškeliaudama skaitytojus vaišinu išleistuvių pyragu – obuolių vyniotiniu. Skanaus!

Skonis: 8/10. Labiausiai šiame kepinyje mane žavi jo forma – vyniotinis vis gi bent mano namuose yra orginaliau nei paprastas pyragas, o ir atpjautas atrodo labai gražiai. Skonis? Geras, tikrai puikus. Įdaras sultingas, apie nerealų obuolių ir cinamono duetą net pasakoti nereikia, tik štai viršutinė vyniotinio plutelė ne minkšta (kaip man galbūt patiktų labiau), tačiau kietoka, labai trapi. Dėl to: pirma, vyniotinį sunkoka gražiai nepritrupinant atpjauti; antra, šią viršutinę plutelę niekaip nepavyks elegantiškai valgyti su desertine šakute – daug paprasčiau tiesiog atsilaužti ir sukrimsti it sausainį (it kokią trapią juostelę su obuoliais, ir riešutais). Taigi, čia jau priklauso nuo skonio. Mėgstat trapius kepinius – pirmyn! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Žurnale “Ji”

Obuolių vyniotinis

Atsispausdinti
Porcijos: 14 riekelių Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 40-50 min.

INGREDIENTAI

350 g miltų
1 kiaušinis
100 ml aliejaus
½ puodelio vandens
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus

Įdarui:
1 kg obuolių (650 g jau paruoštų skiltelių)
80 g maltų migdolų
50 g sviesto
50 g cukraus
1 arb.š. cinamono
1/2 arb.š. vanilės

1 mažas kiaušinis, vyniotiniui aptepti

GAMINIMO EIGA

1. Obuolius (geriau rūgštesnius) nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite su smulkiai kapotais migdolais, tirpintu sviestu, cukrumi, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
2. Tešlai miltus ir cukrų suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir vandenį, įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Ją plonai iškočiokite ant kepimo popieriaus, sukrėskite ant viršaus obuolių įdarą ir susukite.
3. Pyrago viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.
4. Vyniotinį su kepimo popieriumi dėkite į kepimo indą. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.

cinamonasmigdolaiobuoliaipyragasriešutaisaldumynaivanilėvyniotinis
14 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Persikiniai ledai
kitas įrašas
Saulėtos atostogos / kelionės fotoreportažas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Vanilinis varškės pyragas

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Kapučino sausainiai

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Švediški mėsos kukuliai

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Kitokia balta mišrainė

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

Tortas „Jogurtinis Musas”

Saldus vyniotini su varške

Trupiniuotis su obuoliais

Migdolų pyragas

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

14 komentarai

Ineta 20 Rgp ’10 - 9:20 pm

Smagios kelionės!!!! 🙂 parsivežk daug įspūdžių ir geros nuotaikos:))))

Reply
Asta 20 Rgp ’10 - 9:29 pm

Ačiū ačiū! Tik kaip čia greičiau tą laiką „prastumt”? :))

Reply
Karolina 20 Rgp ’10 - 9:30 pm

Kartą kepiau panašų (o gal net ir tą patį), bet persistengiau su obuolių kiekiu, todėl gavosi tik pusiau iškepęs 😀
O apie kepinio viršų, tai man, labai patinka, kad jis būna toks trapus ir kietas!
Skaniai atrodo 😉

Reply
Asta 20 Rgp ’10 - 10:21 pm

Net nusijuokiau – aš šįkart save tiesiog sąmoningai stabdžiau nepridėt obuolių daugiau nei reikia. Nuojauta, matyt :))

Reply
Jurgita 20 Rgp ’10 - 9:42 pm

Atskubėjau ir aš gero kelio, gero vėjo palinkėt 🙂
Labai lauksiu skanaus reportažo. Oi, Paryžius.. 🙂

Reply
Asta 20 Rgp ’10 - 10:22 pm

Ačiū, Jurgita, labai ačiū už palinkėjimus 🙂
Tikrai… oi, Paryžius… :)) Už penkių valandų jau keltis, bet akys niekaip nesimerkia. Mane visad šitaip beprotiškas laukimas veikia, et 😀

Reply
aguonele 20 Rgp ’10 - 10:11 pm

as ir linkiu smagios keliones!!!!! jau esu pati 4 kartus buvus, tai kiekvienas kartas vis idomesnis. Megaukites nuostabiomis akimirkomis ir nenusivilkit nevisada skaniu maistu 🙂 o mes lauksim ispudziu 😉

Reply
Asta 20 Rgp ’10 - 10:23 pm

Ooo, aguonėle, tikrai nemažai kartų lankeisi :)) Būtinai mėgausimės, būtiniausiai 🙂 O dėl to maisto… gi mes su ekskursija važiuojam – lėksim, bėgsim ir kaži kiek ten tevalgysim 😀 Bet… pažiūrėsim, pamatysim :))

Reply
Sima 21 Rgp ’10 - 11:56 am

Net seilė nutyso – obuolių pyragai, artėjant rudeniui, yra visiškas ir nenuginčijamas gėris..niam..niam…Geros kelionės 🙂

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:28 pm

Sima, taip, tikrai gėris… Šiandien vėl namo obuolių maišą parsivežėm, vėl kažką galvosim :))
Ačiū už palinkėjimus 😉

Reply
julė 21 Rgp ’10 - 1:07 pm

tu jau pakeliui, bet… geros kelionės! laukiam reportažo!

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:29 pm

jule, aš jau namie. Jau… Taip greit. Bet kelionė buvo nepakartojama! :)) Tiksliau, tikiuosi, kad pakartojama – kad bus pakartota tiesiogine to žodžio prasme 😀

Reply
Twiggy 23 Rgp ’10 - 11:05 am

Geros kelionės 🙂

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:30 pm

Ačiū, Twiggy :)) Susirenku palinkėjimus, nors jau ir po kelionės :))

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų