Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotosŽuvis

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

parašė Asta 24 Kov ’25
Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Linkėjimai iš saulėtos virtuvės, šiandien pas mane – truputį Havajai!

Poke Bowl – tai havajietiški skonių ir spalvų pilni dubenėliai, užkariavę sveikos mitybos entuziastų širdis. Jų pagrindą sudaro žuvis ir ryžiai, šalia – įvairios daržovės, sojų pupelės, padažas, žalumynai. Nuobodžiais tokių dubenėlių niekaip nepavadinsi; kaskart jie gali būti vis skirtingi, ir kaskart – labai gardūs!

Klasikiniai pokės dubenėliai yra ruošiami su marinuota lašiša arba tunu. Kokybiška šviežia žuvis yra supjaustoma kubeliais, marinuojama sojų-sezamų sėklų aliejaus padaže ir valgoma žalia. Aš siūlau pridėti dar vieną žingsnį ir marinuotą žuvį iškepti. Išorėje ji gardžiai apskrus, viduje bus minkšta ir sultinga, o marinatas suteiks labai gardaus, sodraus skonio.

Ruošdama šiuos dubenėlius, naudojau „Kikkoman“ POKE padažą. Jo sudėtyje: sojų padažas, sezamų sėklų aliejus, citrinos sultys, jūros dumblių milteliai, aitriosios paprikos. Kaip kad sufleruoja pats pavadinimas, umami skonio padažas sukurtas būtent pokės dubenėliams, bet gali būti naudojamas ir kitiems ryžių ar daržovių patiekalams gardinti.

Pokės dubenėliai – spalvingas, maistingas, baltymingas, gaivus ir labai gardus maistas. Išbandykite!

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Lašišai:
250 g šviežios lašišos
3 valg. š. „Kikkoman“ POKE padažo

Dubenėliams:
½ stiklinės (100 g) ryžių (sušių, „Jazmine“ ar „Basmati“)
1 stiklinės (160 g) sojų pupelių (edamame)
1 avokado
1 agurko
1 morkos
6 ridikėlių

Patiekti:
2 valg. š. „Kikkoman“ POKE padažo
sezamų sėklų
svogūnų laiškų
citrinos riekelių

GAMINIMO EIGA

1. Lašišos odelę nupjaukite, lašišą supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su padažu, dėkite į šaldytuvą ir marinuokite 30 minučių.
2. Ryžius ir sojų pupeles išvirkite pagal instrukcijas ant pakuočių.
3. Marinuotą lašišą kepkite karšto oro gruzdintuvėje 180 °C temperatūroje 6-7 minutes (arba orkaitėje 10-14 minučių), priklausomai nuo gabalėlių dydžio.
4. Į dubenėlius paskirstykite ryžius, ant viršaus – sojų pupeles, riekelėmis pjaustytus avokadus, kubeliais pjaustytus agurkus, plonais šiaudeliais pjaustytas morkas, riekelėmis pjaustytus ridikėlius ir keptą lašišą.
5. Apšlakstykite padažu, pagardinkite sezamų sėklomis, svogūnų laiškais, citrinos riekelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman

agurkaiavokadaicitrinosedemamelašišamorkospokeridikėliairyžiaisezamų sėklossojų pupelėssvogūnų laiškai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
„Kuršėnų“ vyniotinis
kitas įrašas
Aviečių putėsiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir bazilikų džemas

Sveikuoliški batonėliai

Makaronų salotos su kepta vištiena

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lašišos paštetas

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Kepta avižinė košė su obuoliais

Sumuštiniai su lašišos užtepėle

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kitokia balta mišrainė

Naminiai makaronai su marinara padažu

Sumuštinukai su pievagrybiais

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Daržovių apkepas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų