Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

parašė Asta 8 Lie ’13
Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Nemėgstu savo gimtadienių. Mielai išbraukčiau tą dieną iš kalendoriaus lapelių ir ramiai sau gyvenčiau; gaila tik truputį, kad praleisčiau progą iškepti kokius tris tortus ir susirinkti linkėjimus, dovanas bei apkabinimus. Šiaip ar taip, gimtadienio dieną aš dar niekad nejaučiau jokio ypatingo pakylėjančio jausmo: saulė niekad nešvietė ryškiau, aš veidrodyje neatrodžiau gražiau ir jokie esminiai gyvenimo tiesų suvokimai tą metų dieną manęs niekad neaplankė.

Prisimenu, kad 16-ieji man buvo svajonių metai – jaučiausi pakankamai suaugusi, tačiau nerūpestingai vaikiška. Taip, tai buvo išties nerūpestingi, lenvi, saulės nubučiuoti metai… Tuo tarpu atšventusi 18-ąjį gimtadienį, turėjau sau pripažinti, kad kažkas po jo pasikeičia tik filmuose ir knygose. O štai mano gyvenime – tikrai ne. Su kokiomis mintimis užmigau gimtadienio išvakarėse, su tokiomis ir prabudau – gyvenimas tęsėsi ir tiek. Na, o skaičius 19 man niekada nepatiko, todėl ir amžius atrodė nei šioks, nei toks. Kai visi –iolikti buvo vainikuoti 20-ies, skaičiuoti nustojau. Tikiuosi, nesu vienintelė tokia pakvaišėlė pasaulyje, kuri, paklausus, kiek man metų, mintyse dar ima ir paskaičiuoja. Bent sekundę. Tiesa, tuoj viskas pasikeis; juk 25-eri – pakankamai įsimintinas skaičius.

Dvidešimt penkeri. Visai netrokštu dramatizuoti, tačiau nuo vaikystės būtent su šiuo skaičiumi siejau daug savo tikslų ir svajonių. Vienos išsipildė, kitas iš galvos išplaikstė šiltas vasaros vėjas, trečios – paslėptos po pagalve, dar tik laukia savo eilės. Ir nors šiandien esu pakankamai protinga – suprantu, jog negalėjau, būdama dvylikos, suplanuoti visko labai tiksliai – vis tiek, artėjant tam 25-ąjam, viduje apsigyvena kažin koks keistas jausmas. Lyg norėtųsi prisiminti viską, ką patyriau. Apgalvoti visus priimtus sprendimus. Perversti visus nuotraukų albumus. Pasiimti baltą popieriaus lapą ir surašyti viską, kas ant širdies: kas aš šiandien esu ir kas noriu būti. Kur ir kodėl noriu būti; kaip galėčiau ten patekti?

Žinau, jog dar turiu pakankamai laiko svajonių išpildymui. Turiu laiko kurti planus ir juos įgyvendinti. Turiu laiko džiaugtis mažmožiais ir siekti didelio kalno viršūnės. Dar tikrai turiu laiko eiti, ieškoti, kristi žemyn, pasiklysti ir vėl atrasti kelią. Kita vertus, niekad negali žinoti, kas laukia rytoj – todėl pradėti vertėtų galbūt jau šiandien.

Skonis: 10/10. Trapus tešlos pagrindas, vasariškas mėlynių sluoksnis ir burnoje tirpstantis, purus ir švelnus kreminės varškės sluoksnis. Pyragas saldus, tačiau puikų skonio balansą išlaiko subtiliai jaučiama citrinos rūgštelė. Tikrai gardus, vasariškas ir gražus pyragas, puikiai galintis atstoti net ir tortą. Beje, šį skanėstą ruošti galima su įvairiausiomis uogomis – prieš metus „Saulėtoje virtuvėje” buvo pristatytas braškinis variantas.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Pagal šį receptą.

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 12-14 Paruošimo laikas: 1 val. 30 min. + šaldymas

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g miltų
65 g cukraus pudros
125 g sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Mėlynių sluoksniui:
460 g šviežių mėlynių
1 citrinos tarkuota žievelė
1 citrinos sultys
115 g cukraus
65 g kukurūzų krakmolo

Varškės sluoksniui:
2 arb.š. želatinos
5 arb.š. šalto vandens
200 g kreminės varškės
65 g cukraus
1 kiaušinio trynys
1 citrinos tarkuota žievelė
2 valg.š. citrinos sulčių
300 g plakamosios grietinėlės

Papuošimui:
kelios saujos šviežių mėlynių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite torto biskvitą. Į dubenį persijokite miltus, druską ir cukraus pudrą.
2. Suberkite burokine tarka sutarkuotą sviestą, įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite vientisą tešlą.
3. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, įsukite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
4. Sviestu ar aliejumi ištepkite 27 cm skersmens kepimo indą. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
5. Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite ir išklokite ja kepimo indo dugną bei sieneles. Keliose vietose subadykite šakute.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai pagels. Išimkite ir atvėsinkite.
7. Paruoškite mėlynių sluoksnį. Puode sumaišykite mėlynes, citrinos žieveles, citrinos sultis, cukrų ir kukurūzų krakmolą.
8. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė ims tirštėti.
9. Kai mėlynių masė taps tirštos džemo konsistencijos, nuimkite nuo ugnies.
10. Išvirtą mėlynių džemą tolygiai paskleiskite ant iškepto tešlos pagrindo.
11. Paruoškite varškės sluoksnį. Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.
12. Kreminę varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinių tryniais, citrinos sultimis ir tarkuota žievele.
13. Želatiną ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje (neužvirkite!), šiek tiek ataušinkite ir įmaišykite į varškės masę. Želatiną į varškę pilkite labai plona srovele, nuolat maišydami.
14. Įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
15. Paruoštą varškės sluoksnį tolygiai užpilkite ant mėlynių sluoksnio ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, o jei galite – palaikykite per naktį.
16. Sustingusį tortą apiberkite mėlynėmis ir išimkite iš indo.
17. Skanaus!

citrinosgrietinėlėkukurūzų krakmolasmėlynėspyragassaldumynaiuogosvarškėželatina
32 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių padažu
kitas įrašas
Kapučino sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Šokoladas su riešutais ir džiovintomis uogomis

Šokoladinė bananų duona

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

Sausainiai su cinamono plutele (Snickerdoodles)

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

Saldžios dovanos Mamai

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Citrininis sūrio tortas su aguonomis

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis

Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižiniai blynai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Kalėdinis užkandžių padėklas

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

32 komentarai

Gabrielė 8 Lie ’13 - 6:12 am

Oho, koks sutapimas! Kaip tik siandien ir mano gimimo diena. Sesioliktoji. Kaip as ilgai ilgai laukiau sito skaiciaus 🙂
smagu, kad ne tik savo, bet ir visos seimos gimtadienius galime atsvesti besimegaudami be galo skaniais Sauletos Virtuves tortais 🙂 na, o penktadieni laukia Snickers torto gamyba mano didziajai sventei !

Reply
Asta 12 Lie ’13 - 6:23 pm

Gabriele, gaila, kad tik dabar prisiruošiau atrašyti komentarus; nors ir pavėluotai šiek tiek, bet su gimtadieniu! 🙂 Kaip ir rašiau, šešioliktieji metai man asocijuojasi tik su pačiais šauniausiais dalykais. Todėl labai nuoširdžiai linkiu be galo šaunių metų! 🙂

Reply
Gabriele 8 Lie ’13 - 6:18 am

Atrodo pasakiškai!

Reply
Asta 12 Lie ’13 - 6:23 pm

Ačiū! 🙂

Reply
Gintarė 8 Lie ’13 - 7:37 am

kaip skaniai atrodo! Labai mėgstu tokio tipo pyragus, o ypač varškę, tai jaučiu kad šis receptas bus pagrindas mano improvizacijai 😀

Reply
Asta 12 Lie ’13 - 6:24 pm

Gintare, nekantraučiau išgirsti apie improvizacijas bei rezultatus plačiau 😉

Reply
Ieva Marija 8 Lie ’13 - 8:13 am

Dievinu varškės tortus ir pyragus, šis atrodo taip pat puikiai 🙂 Kad ir kokie nemėgstami būtų gimtadieniai, sveikinu su juo. Džiaukis, mylėk, rašyk, nesustok 🙂

Reply
Asta 12 Lie ’13 - 6:25 pm

Ačiū 🙂
P.S. Dievinantiems varškės kepinius, šį išbandyti būtina! Iš tiesų pats varškės sluoksnis čia nuostabus! Na, kaip ir visas pyragas labai geras iš tiesų 🙂

Reply
Javute 9 Lie ’13 - 8:20 pm

Su graziuoju jubiliejumi, Asta!

Reply
Asta 12 Lie ’13 - 6:25 pm

Labai ačiū 🙂

Reply
grange 10 Lie ’13 - 8:55 pm

Su gimtadieniu!!
Koks gražus pyragas ♥

ir…kokia tu jauna!! 🙂

Reply
Asta 12 Lie ’13 - 6:26 pm

Ačiū už sveikinimus ir už pagyras pyragui 🙂
Ir… aš esu tikra, jog ir tu esi dar ir kokia jauna! 🙂

Reply
bu 13 Lie ’13 - 6:21 pm

Su praejusiu! tiesa norejau paklausti kas ta kremine varske?

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:42 pm

Ačiū už sveikinimus! 🙂
Kreminė varškė – tai tokia vientisos konsistencijos varškė be menkiausių gumuliukų. Būna parduotuvėse ir „President”, ir kitų gamintojų. Arba galima įsigyti turgeliuose, pieno produktų skyriuose. Arba nusipirkti paprastą varškę ir susitrinti su blenderiu 😉

Reply
bu 13 Lie ’13 - 8:05 pm

o galima vietoj kukuruzu krakmolo naudoti paprasta?

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:42 pm

Taip, galima 🙂

Reply
romualda 15 Lie ’13 - 3:07 pm

neisejo.tik ismeciau produktus suniui ant uodegos 🙁 pirkau kremui rikota, grietinele suplakiau iki sviesto, dzemas isejo kaip kompotas pagrindas plonas vargau puse dienos :(((

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:45 pm

Romualda, labai gaila, kad nepavyko ir produktų labai iš tiesų gaila 🙁 Tačiau pagrindas ir turėjo būti plonas (nuotraukose jis irgi nestoras; jei būtų storas, būtų per sausas ir ne toks trapus). Džemas privalėjo sutirštėti, jei tik nepamiršote kukurūzų krakmolo. O kai grietinėlė suplakama iki sviesto, deja, nieko gero tikėtis iš jos ir nereikia 🙁 Man irgi yra buvę, kad dėl šitos nesėkmės vėlų vakarą teko iki parduotuvės lėkti naujo grietinėlės pakelio, bet su praktika ateina kažkoks šeštasis jausmas, pasakantis, kada tą plaktuvą reikia išjungti 🙂

Reply
Irina 19 Lie ’13 - 8:12 am

Super pyragelis! Sauniai pavyko, visi labai skaniai suvalgem! Aciu uz receptuka! :))

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:45 pm

Irina, nėra už ką! 🙂 Labai smagu 🙂

Reply
Ra 21 Lie ’13 - 2:15 pm

Na va, kątik „pašoviau” į šaldytuvą nokti 🙂 Beliko mėlynių pabarstyti ant viršaus ir rytoj skanausim. Bus vietoj torto, atšvęst savąjį tortadienį pagaliau sugrįžus draugei 🙂 Gaminant iškilo pora klausimėlių:
1. Bekepant ganėtinai sutraukė biskvitą, nors miltų dėjau būtent kiek parašyta. Ar galėjo būti tai dėl miltų rūšies (ėmiau extra 1841 ar kaip ten jie)?
2. Bepilant želatiną, ji nelabai norėjo draugauti su varškės kremu ir gavos sutraukta tokia vietomis. Kadangi tokia gamyba pirmąkart, tai neapsišvietus dar labai, kaip to išvengti. Būčiau dėkinga už apšvietą 😀

O šiaip, atrodo, bus labai skanus desertas 🙂

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:48 pm

Ra, 1. galėjo būti ir dėl miltų rūšies. Arba gal neatšaldėte tešlos? O gal nesubadėte šakute?
2. Želatinos negalima pilti labai karštos, reikia truputuką atvėsinti (bet ne per daug, nes sustings). Pilti reikia labai labai plona srovele viena ranka, o kita ranka tuo metu – maišyti masę, į kurią pilama. Skamba gal ir sudėtingai, bet nėra labai sunku 🙂

Belieka palinkėti skanaus gimtadienio deserto! 🙂 Tikiuosi, kad tikrai pavyko puikiai ir bus labai labai skaniai suvalgytas 🙂

Reply
Ra 22 Lie ’13 - 6:31 pm

1. Ir sušaldžiau, ir subadžiau. Apkaltinkim šiuo kartu miltus 🙂
2. Dėkui už informaciją, maždaug taip ir stengiausi, bet pavyko ne visai taip, kaip turėtų. Na bet nieko tokio, susivalgė labai skaniai 🙂 Kaip draugė sakė, tie želė gabaliukai tarsi koks siurprizėlis-guminukas vaikui 😀 Net keista, bet išties net pagardino, nors šiaip jau tokie sutraukti gabaliukai nebūna itin skoningi.

Ir dar vienas dėkui, galutinis rezultatas tiesiog pasakiškas, sukirtom po didžiausią gabalą ir dar norėjosi 🙂 Tiesiog šiurpuliukai per kūną laksto skanaujant 🙂 Labai gaivus ir lengvas skonis, bet visgi sotus skanėstas. Pusė dar laukia rytojaus.

Ačiū už puikų receptą!

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:20 pm

Labai džiaugiuosi, kad viskas, nepaisant mažų nesklandumų, pavyko puikiai; ir kad mažos nesėkmės nepakišo kojos tiems šiurpuliukams, ragaujant pirmąjį gabalėlį 🙂 O ateityje, neabejoju, pavyks dar geriau, dar skaniau 🙂 Sėkmės!

Reply
Inga 15 Rgp ’13 - 8:58 pm

Noriu paklausti, o kam kiausiniu tryniai varskes kremui reikalingi, jei jis nekeptas ir zelatina naudojat? Ruosiuosi kepti, bet abejoju, ar butina tuos trynius cia det…Dekui.

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:19 pm

Inga, paprastai tryniai suteikia kremui tvirtesnę konsistenciją, tačiau, kai dedama želatina, jie gali būti ir nenaudojami.

Reply
ba 26 Geg ’14 - 7:22 pm

Sveika, norėjau paklausti ar galima naudoti šaldytas mėlynes?

Reply
Asta 27 Geg ’14 - 4:58 am

Šaldytas mėlynes naudoti galima, tik iš pradžių jas reiktų atšildyti ir nusausinti 🙂

Reply
Laura 31 Lie ’15 - 4:20 pm

Sveiki, norėčiau paklausti: ar galiu įdarui naudoti šaldytas uogas (ir ne tik mėlynes, o sumaišyti jas su avietėmis, vyšniomis)? Gal tada reikia daugiau krakmolo, ar nebus per skysta?
Iš anksto ačiū už atsakymą 🙂

Reply
Asta 9 Rgp ’15 - 1:40 pm

Laura, taip, galite naudoti ir šaldytas uogas. Manau, kad turėtų užtekti nurodyto krakmolo kiekio, tačiau jei matysite, kad labai ilgai kaitinama masė netirštėja, papildomai įmaišykite dar šiek tiek. Skanaus pyrago! 🙂

Reply
Kamilė 2 Bir ’21 - 3:55 pm

Kone niekad nekomentuoju ir nerekomenduoju, bet šįkart kitaip padaryt tiesiog negaliu (ir nenoriu:)). Šiandien ta diena, kai jau trečiąkart kepu šį pyragą – jis paprasčiausiai tobulas! Su daugdaug saulės skonio, tikra vasara deserte, ačiū už receptą. 🌞

Reply
Asta 7 Bir ’21 - 6:04 am

Kamile, labai Jums ačiū, džiaugiasi širdis skaityti tokius atsiliepimus! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų