Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Vaisių pica

parašė Asta 5 Rgp ’13
Vaisių pica

Gal ir nėra čia kuo girtis, bet taip jau yra – picą valgau pakankamai dažnai. Mat neretai, nusprendus pavalgyti kur nors mieste, kažkaip vėl atsiduriame tokioje vietoje, kur meniu atskiras puslapis skirtas būtent picoms; arba tokioje, kur tarp keliolikos puslapių, skirtų picoms, yra vienas ne joms – visaip nutinka. Ir aš neatsispiriu pagundai. Man skanu, tikrai skanu. Tie traškūs picos krašteliai, ant jos netvarkingai sugulę pievagrybių riekelės, kepti vištienos gabalėliai, kario padažas… Nežinau, kaip gali nepatikti pica. Ar gali?

Kartais kepu picą ir namuose, jos receptą galite rasti čia. Tikrai labai labai skani pica – manau, kad turėčiau dažniau ją kepti namuose nei valgyti kažkur, o bet tačiau. Visi juk žinom, kaip kartais būna su „turėčiau”, „norėčiau” ir „galėčiau”.

Vis tik šį kartą šios kalbos ir rašliavos ne apie tradicinę, bet apie visai kitokią, visai netikėtą picą: saldžią, vasarišką, spalvingą. Tokią, kurios tikriausiai nerasime nei picerijose, nei restoranuose, tačiau kiekvienas drąsiai galime pasigaminti namuose. Tokią, kurią galime vadinti ir pyragu – tačiau tai neskambės toli gražu taip žavingai ir nesuintriguos tų, kuriems pasakosite apie šį skanėstą. Šypt. Be to, reikia sutikti, kad šis vasariškas desertas tiek savo paruošimu, tiek patiekimu yra labai panašus į picą. Tik, priešingai nei mums įprastose picose, pagrindą čia atstoja didelis apvalus nestoras saldus biskvitinis sausainis. Jis yra aptepamas ne pikantiškais padažais, o varškės ar maskarponės kremu. Ant kremo išdėliojamos įvairios mėgstamos uogos ar vaisiai ir, galiausiai, viską vainikuoja padažas! Pagal savo skonį – dosniai ar subtiliai – apšlakstykite vaisių picą miltelinio cukraus ir citrinų sulčių glaistu. Arba pakeiskite jį mėgstamu netirštu džemu – jei mėgstate kontrastingus saldžiarūgščius skonius, ypač patikti turėtų mėlynių, juodųjų serbentų ar kitų rūgštesnių uogų džemas.

Nors šią vaisių picą labai skaniai suvalgėme mes – žmonės, jau seniai atšventę pilnametystę – esu tikra, kad vaikams ji turėtų ypač patikti. O jeigu sadžius biskvitukus iškeptume mažose apvaliose formelėse ir paruoštume mini picas? Jos tikrai turėtų tapti vasariškos šventės desertų topu, net neabejoju.

Skonis: 9/10. Labai paprastas desertas, kurio skoniai, nors ir lengvai nuspėjami, yra iš ties puikūs. Saldus ir purus biskvitas. Švelnaus skonio kremas. Ir gausybė įvairių vaisių bei uogų, kurios vaisių picai suteikia gyvumo, gaivumo ir vasariško lengvumo. Vaisiai ir uogos čia ir yra pagrindinis „cinkelis” – nepagailėkite ir rinkitės tuos, kuriuos mėgstate labiausiai.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Vaisių pica

Atsispausdinti
Porcijos: apie 24 gabalėliai (dvi 27 cm skersmens picos) Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
210 g sviesto
1 puodelis (200 g) cukraus
1 citrinos žievelė
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
2 valg. š. pieno
2 2/3 puodelio (370 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

Kremui:
500 g kreminės varškės arba maskarponės sūrio, kambario temperatūros
1 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. klevų sirupo (arba medaus)

kelios saujos mėlynių ar šilauogių
kelios saujos aviečių
1 persikas
1 kivis

Glaistui:
½ puodelio miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. pieno
1-2 valg. š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE TEŠLĄ

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros.

Dideliame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Įmaišykite pieną.

Kitame dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite šį mišinį į plakinį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Paruošta tešla išklokite dviejų kepimo indų (27 cm skersmens) dugną. Paprasčiausia tešlą paskirstyti inde bus tiesiog rankomis, delnais. Jeigu norite, galite visą paruoštą tešlą kepti viename inde, o iškepusią – perpjauti į dvi dalis, su picos pagrindus.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol tešla bus gražiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

PARUOŠKITE KREMĄ

Dubenyje sumaišykite kreminę varškę arba maskarponės sūrį, citrinos sultis ir klevų sirupą (arba medų). Masę tolygiai paskleiskite ant iškepto ir atvėsinto biskvito (šį, jei norite, galite iš pradžių sulaistyti sirupu). Ant viršaus idėliokite uogas ir gabalėliais supjaustytus vaisius.

Kitame dubenėlyje paruoškite glaistą: sumaišykite miltelinį cukrų, vanilinį cukrų, pieną ir citrinos sultis. Apšlakstykite paruoštu glaistu picos viršų. Patiekite iš karto. Skanaus!

avietėscitrinoskivisklevų sirupasmaskarponėmedusmėlynėspersikaspicapyragassaldumynaišilauogėsuogosvaisiaivanilėvarškė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varške įdaryti pomidorai
kitas įrašas
Apie „Stumbrą“, degtinę, trejetus ir devynetus

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Žemės riešutų sviesto sausainėliai

Kokosinės bandelės

Kepėjai be stabdžių: Piece montée (Croquembouche)

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Naminė pica

Įdarytos šviežios bulvės

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Tobulas varškės apkepas

Bulvės su šviežiais miško grybais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Sumuštinukai su pievagrybiais

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų