Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiTroškiniai

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

parašė Asta 23 Vas ’11
Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Tik paklausk gyvenimo patirties turinčio žmogaus, pažiūrėk protingą filmą ar perskaityk prasmingą knygą. Ir visi tau sakys – kiekvienas žmogus skirtingas. Sakys, būk toks, koks esi. Skatins eiti pirmyn iškėlus nosį ir nekreipti dėmesio, kas, ką ir kodėl šneka aplink. Tai tavo gyvenimas, tavo pasirinkimai, tavo tikslai – tai tavo kelias. Jie taip sakys, kartos ir palaikančiai žiūrės į akis ar į sielą.

Tu linksėsi galva ir galbūt kartais tai pasakysi kitiems, kai pamatysi, kad jiems to reikia. Kartais priminsi sau. Bet jeigu tai tokia amžina ir tvirta tiesa, kurią kartoja visi, tuomet kodėl? Kodėl kartais, trumpomis akimirkomis – o gal ir akimirkomis, kurios tęsiasi šimtmečius – taip sunku būti savimi? Kodėl sunku sakyti tai, ką galvoji? Leisti sau jausti tai, ką nori jausti? Daryti tai, ko nori tu, o ne tai, ko kažkas iš tavęs tikisi? Kodėl kartais net, atrodo, neįmanomai sunku gyventi sau ir dėl savęs? Kodėl kartais taip stipriai norisi nuo savęs pabėgti? Nes toks, koks esi, būti nori ir negali, o gal nenori, bet kitaip nemoki.

Tikriausiai aš norėčiau būti truputį kitokia. Stipresnė ir ryžtingesnė. Drąsesnė ir labiau savimi pasitikinti. Bet kas žino, jei aš būčiau tokia, ar aš prarasčiau visa, ką turiu dabar? Visą save, kokia esu dabar? Gyvenimas yra pernelyg sudėtingas, kai imi apie viską galvoti. Tuomet tari sau, jog jis nėra idealus ir žmonės jame gyvena ne idealūs. Tu – vienas iš jų. Ir aš. Ir tikriausiai to pakanka.

Skonis: 10/10. Jei mėgstate ryžius ir žiedinius kopūstus – taip, šis patiekalas Jums tikrai patiks. Tokie ryžiai jau savaime yra didelis gėris, o čia viską pagerina dar ir pakankamai ryškus aštrumas. Todėl jei labiau mėgstate švelnų maistą, paprikos miltelių dėkite mažiau.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? A series of Kichen Experiments

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Kepintiems žiediniams kopūstams:
1/2 žiedinio kopūsto (400 g), susmulkinto žiedynėliais
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. paprikos miltelių
druskos, pipirų

1 puodelis (200 g) ryžių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. sviesto
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
165 g brokolio, susmulkinto mažais žiedynėliais
3 1/4 puodelio daržovių sultinio

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Ant jo paskleisti žiedinio kopūsto žiedynėlius, sumaišytus su alyvuogių aliejumi, paprikos milteliais, druska ir pipirais. Įsitikinti, kad prieskoniais ir aliejumi įtrinti yra visi žiedynėliai.
3. Kepti orkaitėje, kol žiediniai kopūstai gražiai apskrus, apie 20 minučių.
4. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir sviestą. Kaitinti, kol sviestas ištirps ir šiek tiek paruduos. Sudėti svogūnus, česnakus. Kepinti, kol daržovės suminkštės. Tai turėtų užtrukti maždaug 5 minutes.
5. Suberti į keptuvę ryžius ir maišant kepinti, kol jie taps skaidrūs. Tuomet į keptuvę pilti pusę puodelio sultinio ir nuolat maišant kaitinti, kol skystis išgaruos. Suberti brokolio žiedynėlius.
6. Skysčiui išgaravus, vėl pilti pusę puodelio sultinio, ir toliau maišant kaitinti. Po kiekvieno pusės puodelio sultinio į keptuvę suberti po saują kepintų žiedinių kopūstų. Sultinį pilti ir maišant kepinti tol, kol ryžiai bus paruošti – taps kreminės konsistencijos.
7. Ryžius patiekti nedelsiant – skanaus!

Kepintiems žiediniams kopūstams:

½ žiedinio kopūsto galvos, susmulkintos žiedynėliais

2 valg.š. alyvuogių aliejaus

1 arb.š. paprikos

1 valg.š. petražolių, kapotų

Druskos ir pipirų pagal skonį

 

1,5 puodelio arborio ryžių

1 valg.š. alyvuogių aliejaus

1 valg.š. sviesto

1 svogūnas, smukiai supjaustytas

2 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos

1 gabalėlis saliero, smulkiai supjaustyto

½ puodelio cukinijos, supjaustytos kubeliais

2 raudonieji čili, išimtomis sėklelėmis ir smulkiai sukapotų

1 puodelis baltojo vyno

1 puodelis daržovių sultinio

1 ¼ puodelio vandens

brokoliaičesnakaipaprikaryžiaisultinyssvogūnaižiediniai kopūstai
12 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Katinėlis”
kitas įrašas
Žiedinių kopūstų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos karbonadai

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Pica „Margarita“

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Kugelis | Bulvių plokštainis

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių keksiukai

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

Sumuštiniai su žuvimi

12 komentarai

Ineta 23 Vas ’11 - 8:46 pm

Skanuuuuu!!!:)))

Reply
Asta 23 Vas ’11 - 10:10 pm

Tikrai taip, Ineta, dar ir kaip :))

Reply
kantas 23 Vas ’11 - 11:26 pm

mintis – tai tik 50% gyvenimo tiesos, o kur atsakomybė prieš kitus: artimus ir bendruomenę, kurioje užaugome?

Negalima viską i save – nors visi esame egoistais iš prigimties, ir tik vėliau suvokiame gyveną bendruomenėje, kurioje kiekvienas turįs savo vietą.

Beje, lengva gaminti šį patiekalą 🙂

Reply
Asta 27 Vas ’11 - 5:55 pm

kantai, mintys pas kiekvieną subjektyvios ir dar gi priklauso nuo daug kintamųjų. Šiandien gyvenimas gali būti juodas, rytoj – skaisčiai geltonas. Ir nieko čia nepadarysi, kadangi visada vis tiek išlieki tik žmogus. Ne tobulybė 🙂

Gaminti šį patiekalą tikrai nesunku. Rekomenduoju 🙂

Reply
Karolina 24 Vas ’11 - 9:55 am

Skaičiau tavo įžangą ir prisiminiau vakarykštę asmenybės psichologijos paskaitą, per kurią kaip tik ir aiškinomės tokius dalykus :)) Žiauriai įdomu, nes susimąstai pati apie save, kodėl yra taip, o ne kitaip, ir apie kitus kurie yra visiškai kitokie nei tu.
O ryžiai puikūs, mielai suvalgyčiau pietums 🙂

Reply
Asta 27 Vas ’11 - 5:52 pm

Oi, kaip norėčiau tokias paskaitas palankyt.. gaila, kad man nė iš tolo nieko panašaus nebuvo, net paprasčiausios psichologijos. O juk taip labai įdomu 🙂
O ryžiai dėkoja už gražius žodžius 🙂

Reply
Kotryna 26 Vas ’11 - 7:39 pm

laukiau šito įrašo. Nuostabiau skaniai atrodo, o prie balto vyno išvis ledas! Bandysiu tikrai tikrai 🙂

Reply
Asta 27 Vas ’11 - 5:51 pm

Skanaus, Kotryna 🙂 Tikrai, kad ledas :))

Reply
Gintarė 2 Rgp ’11 - 12:06 pm

Šiandien dariau pietums (žiedinių kopūstų gelbėjimo akcija :D).Buvo labai skanu.

Reply
Asta 2 Rgp ’11 - 4:34 pm

Gintare, smagu girdėti, kad gelbėjimo akcija buvo ne tik sėkminga (žiediniai kopūstai išgelbėti!), bet ir skani 😀

Reply
klausimas 17 Lap ’11 - 1:44 pm

o ryzius i keptuve deti jau isvirtus?? nes apie isvirima nieko neparasyta, bet logiskai pagalvojus, isvirti reiktu 🙂

Reply
Asta 18 Lap ’11 - 4:32 pm

Ne ne ne, ryžius į keptuvę dėti reikia sausus, jie pamažu „išsitroškina” sultinyje 😉 „Sultinį pilti ir maišant kepinti tol, kol ryžiai bus paruošti – taps kreminės konsistencijos.”

Reply

Komentuoti: Ineta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų