Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAI

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

parašė Asta 6 Spa ’23
Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Jau labai greitai, spalio 10 dieną, bus minima pasaulinė košės diena. Ta proga – ir dar dėl to, kad košes tikrai labai mėgstu – pasidalinsiu keliais gardžiais pusryčių variantais. Kiekvienas jų, kaip kad būna gyvenime, priklauso nuo ryto scenarijaus, šypt.

Kai noriu, kad pusryčių košė tuo pačiu būtų ir truputį desertas, ilgai ir kantriai maišau ryžių pudingą. Rudens įkvėptu receptu dalijuosi ir dabar; ar žinojote, kad vanilinis ryžių pudingas tobulai dera su keptais obuoliais?

Eilinę dieną, tokią, kaip daugelis dienų, paprastai verdu avižinę košę, dažniausiai – iš kapotų avižų. Mėgstu ją minkštą, kremišką ir švelnią, todėl pieną visad maišau perpus su vandeniu, visad įberiu žiupsnį druskos, kuris skoniui suteikia charakterio. Recepto turbūt nereikia, paprasta kaip dukart du!

O tais rytais, kai impulsyviai nusprendžiam eiti į ilgą pasivaikščiojimą ir papusryčiauti kažkur gamtoje (žinoma, kad tokie rytai nedažni, bet absoliučiai nuostabiausi!), į kuprinę dedam turistinę viryklę, vandens ir greitai paruošiamų košių. Mano mylimi partneriai „Dr. Oetker“ turi platų jų pasirinkimą, o mūsų pastarojo meto mėgstamiausia – ryžių košė su obuoliais ir cinamonu. Vis klausiat, ką mes valgom kelionėse, tai štai, tokios košės – visada tarp mūsų žygių maistų, nes: patogi pakuotė, lengvas svoris, paprastas paruošimas, geras skonis.

O kokią pusryčių košę mieliausiai renkatės jūs? Ar turit mėgstamiausią?

Jei kada turėtumėt laiko kantriai maišyti, maišyti, maišyti lėtai kunkuliuojantį puodą ir išvirti minkšto, kremiško, švelnaus ir labai skanaus ryžių pudingo, kaip ir žadėjau, – dalijuosi receptu. Būtinai įmaišykit cinamonino ir vanilės (naudojau „Dr. Oetker“ vanilės pastą) – kvepės jaukiai ir saldžiai.

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Ryžių pudingui:
1 stiklinės (200 g) apvaliagrūdžių ryžių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ arb. š. druskos
6 stiklinių (1,5 l) pieno
1 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilės pastos

Keptiems obuoliams:
450 g obuolių (maždaug 5 vidutinio dydžio obuolių)
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
2 arb. š. cinamono
žiupsnio druskos
30 g sviesto

Patiekti:
medaus
kepintų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ryžių pudingą. Į puodą suberkite apvaliagrūdžius ryžius, cukrų, druską. Užpilkite pienu ir išmaišykite.
2. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, vis pamaišydami, kol pienas užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite iki silpnos, puodą pridenkite dangčiu ir virkite dar apie 35-40 minučių, nuolat vis pamaišydami, kol ryžių pudingas sutirštės ir taps kreminės tekstūros. Baigiant virti, maišykite nuolat, kad pudingas neprikibtų prie puodo dugno.
3. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite šiek tiek atvėsti.

4. Kol pudingas verda, paruoškite keptus obuolius. Obuolius nulupkite ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir žiupsniu druskos.
5. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite obuolių kubelius ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Kepimo laikas priklausys nuo obuolių rūšies.

6. Patiekite ryžių pudingą su keptais obuoliais dar šiltą. Galite aplieti šaukšteliu medaus, pagardinti saujele smulkintų kepintų riešutų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

cinamonaskošėmedusobuoliaipudingaspusryčiairiešutairyžiaivanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“
kitas įrašas
Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Belgiški pusryčių vafliai

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Tešloje keptas vištienos pyragas

Kugelis | Bulvių plokštainis

Naminiai mėsainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

Trupiniuotis su avietėmis

Tortas „Medutis”

Tortas su morengu, sviestiniu kavos kremu ir šokoladu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13
  • 6

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (356)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (91)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų