Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Šakšuka su morkomis

parašė Asta 26 Sau ’20
Šakšuka su morkomis

Koks jūsų mėgstamiausias kiaušinių paruošimo būdas? Mano – turbūt nebūsiu originali, bet… šakšuka.

Tada, kai pirmąkart ją iškepiau gal prieš porą metų, tik suraukiau nosį; nemėgstu šviežių saldžiųjų paprikų, o jos juk yra kone neatsiejama izraelietiškos kiaušinienės dalis, kartu su pomidorais, kuminu ir, žinoma, kiaušiniais. Tuo ir yra truputį kitokia mano šakšuka – nors receptų rastumėt tūkstančius, vos tik suvestumėt pavadinimą į naršyklės paieškos laukelį, manoji yra BE PAPRIKŲ!

Paprikas aš pakeičiau morkomis; nuo jų šakšuka tampa šiek tiek daugiau oranžinė nei sodriai raudona, bet skonis – nuostabus! O ir pakeitimas labai vykęs tiek skirtingų tekstūrų, tiek tarpusavyje derančių skonių atžvilgiu.

 Šakšuka su morkomis

Aš šakšuką iš pradžių kepu ant kaitlentės, o įleidusi kiaušinius – orkaitėje. Jei norite greitesnio ir paprastesnio varianto, ar jei neturite indo, kurį galėtumėte kaitinti tiek ant kaitlentės, tiek orkaitėje, visą gaminimo procesą galite atlikti vien ant kaitlentės: įleidę kiaušinius, tiesiog uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 5-8 minutes.

Tobulos šakšukos paslaptis – tobulai iškepę kiaušiniai. Jie gali būti skystesni, gali būti ir tirštesni – geriausia ir skaniausia bus tada, jei jie bus tokie, kokius patys mėgstate labiausiai. Man patinka, kai kiaušinio baltymas jau būna sutirštėjęs ir baltas, tuo tarpu trynys – dar virpantis, skystas. Nepamirškite vis žvilgčioti į kepančią šakšuką – tarp dar per skysto ir jau perkepusio kiaušinio gali būti tik kelių minučių laiko tarpas.

Taip pat, labai svarbu! Nepamirškite, kad net ištraukus keptuvę su šakšuka iš orkaitės, kiaušiniai karštame pomidorų padaže kepa ir toliau, todėl:
1. Nelaukite, kol kiaušiniai stipriai sutvirtės ir geriau imkite iš orkaitės šiek tiek anksčiau nei vėliau – kiaušiniai dar vis tiek keps ir tirštės, kol patieksite;
2. Patiekite nedelsiant (idealu, jei nesugalvosite prieš valgant daryti ilgos fotosesijos, šypt, jei jau norisi – pora kadrų ir skanaus!).

 Šakšuka su morkomis

Šakšuka su morkomis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
1 didesnės ar 2 vidutinio dydžio morkų
¼ arb. š. druskos
4 česnako skiltelių
1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
1 arb. š. malto kumino
¼ arb. š. čili paprikos dribsnių
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
3 didelių kiaušinių

Patiekti:
fetos sūrio
avokado
vyšninių pomidorų
ryšelio šviežių kalendrų

GAMINIMO EIGA

1. Didelėje keptuvėje (geriausia ketaus ar su nuimama rankena – kad vėliau galėtumėte dėti į orkaitę) įkaitinkite aliejų. Suberkite kubeliais smulkintą svogūną, morkas ir druską. Kepinkite virš vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, apie penkias minutes, kol daržovės suminkštės, o svogūnai taps skaidrūs.
2. Suberkite smulkiai kapotus česnakus, paprikos miltelius, kuminą ir čili paprikos dribsnius. Maišydami pakepinkite dar minutę.
3. Supilkite konservuotus smulkintus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir leiskite pasitroškinti 5-6 minutes.
4. Kol pomidorai troškinasi, įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros.
5. Keptuvę nuimkite nuo ugnies. Šaukštu ar mentele pomidoruose padarykite tris duobeles kiaušiniams. Įleiskite po kiaušinį į kiekvieną iš jų.
6. Atsargiai perkelkite keptuvę į įkaitintą orkaitę ir kepkite joje 8-12 minučių, kol kiaušiniai bus mėgstamo tirštumo. Kiaušinių baltymas turėtų būti sutirštėjęs, o tryniai – vis dar minkšti; pajudinus keptuvę jie turėtų šiek tiek virpėti.
7. Patiekite nedelsiant, apibėrę saujele trupinto fetos sūrio, su avokado griežinėliais, vyšniniais pomidorais ir smulkintomis šviežiomis kalendromis.

 Šakšuka su morkomis

 Šakšuka su morkomis

avokadaifetakiaušiniaikuminasmorkospomidoraipusryčiai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys su sūriu
kitas įrašas
Žalieji sumuštiniai su humusu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Enčilados su vištiena ir sūriu

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Blynų tortas su šokoladu

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Naminiai mėsainiai

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos kotletukai su varške

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish &...

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Saldžios dovanos Mamai

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų