Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsPyragėliaiSALDUMYNAI

Saldūs rageliai su šokoladu

parašė Asta 14 Lie ’10
Saldūs rageliai su šokoladu

Pažaiskim.

Devynios raidės.

Jį mėgsta visi – maži ir dideli. Vieni gali suvalgyti vos trupinėlį, kiti – gal net puskilogramį, tačiau mažai kas jo atsisakytų prie puodelio kavos. Devynios velniškai skanios raidės, kartais tiesiog priverčiančios širdį dainuoti iš svaigulio. Dovanojančios saldžias akimirkas. Devynios raidės, kurios padeda nusiraminti po įtemptos dienos, kurios vainikuoja pasisekusį planą, kurios suveda draugėn senus gerus draugus ir leidžia akimirkai – tik trumpai akimirkai – pamiršti viską viską.

Nes tą trumpą akimirką lieki tik tu ir… šokoladas.

Aš jį dievinu. Visaip ir visur, ir visada. Forever and for always. Meilė iš nuo pirmo kąsnio, meilė visam gyvenimui.

Ir šokoladas yra tikras stebuklas. Jį gali valgyti vieną, o gali – ir su cukinijomis! Šokolado gabalėliais gali gardinti keksus ar bandeles, o gali kepti labai šokoladinius pyragus ar sausainėlius. Šokoladu gali papuošti tortus ar glaistyti vaisius.

Arba dar, jei labai nėra laiko, gali kepti truputį prancūziškus ragelius su šokoladu. Mmm… i love it.

Skonis: 8,5/10. Meluočiau, jei sakyčiau, kad va čia tai skanumynas! Užimantis kvapą ir atimantis protą. Ne, taip nėra, bet pripažinkim – paprasta, lengva ir greita. Skanu prie puodelio arbatos ar kavos, jei norisi kažko skanaus, bet neturi valandų kepti pyragams ar sausainėliams. Aš už. Man patiko.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Joy the Baker

Saldūs rageliai su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 20 ragelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 12-15 min.

INGREDIENTAI

2,5 lakšto šaldytos sluoksniuotos tešlos („Mantinga”), prieš naudojimą padėti į šaldytuvą 2-3 valandoms
50 g (10 langelių) šokolado, 60 ar 70 % kakavos, smulkinto
1 kiaušinis, išplaktas
žiupsnelis druskos

GAMINIMO EIGA

Įkaitinti orkaitę iki 220 ºC temperatūros. Sluoksniuotos tešlos lakštus išdėlioti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Su miltais pabarstytu kočėlu iškočioti tešlą, išplečiant jos dydį į kvadratą.
Gautą tešlos kvadratą perpjauti į keturias lygias dalis (kvadratėlius), kurių kiekvieną padalinti į dvi dalis skersai (trikampėliais). Iš 2,5 lakšto sluoksniuotos tešlos turėtumėte gauti 20 nedidelių trikampėlių.
Pasidėti trikampėlius taip, kad kiekvieno plačioji pusė būtų mūsų pusėje, o smailioji – toliau nuo mūsų.
Nedidelius šokolado gabalėlius (po pusę šokolado langelio) dėti ant plačiosios trikampėlio pusės. Atsargiai susukti ir kraštelius tvirtai užspausti, taip užtikrinant, kad kepimo metu šokoladas neišbėgs.
Paruoštus ragelius išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti trupučiuku jūros druskos.
Skardą dėti į įkaitintą orkaitę ir nedelsiant karštį sumažinti iki 200 ºC temperatūros. Kepti apie 12-15 minučių, kol gražiai pagels ir išsipūs.

bandelėspyragėliaisausainiaisluoksniuota tešlašokoladas
10 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tinginių skruzdėlynas
kitas įrašas
Pyragėliai su mėlynėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Braškinė-kokosinė panakota

Jogurtinis aviečių tortas

Moliūginis sūrio tortas

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Tortas „Mėnulis”

Citrininis manų kruopų pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Grūdėtosios varškės blyneliai

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Imbierinis sirupas kavai

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas su Nutella

Pyragas „Snickers“

Tortas „Napoleonas“

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Cinamoninis šokoladainis

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

10 komentarai

DonataLT 15 Lie ’10 - 4:45 pm

Visokiems tokiems ir kitiems pyragaičiams su šokolado įdaru siūlau dėti ne šokolado gabalėlius, o šokoladinį kremą. Paprasčiausiai skaniau, kad kai valgai atvėsusį minkštą pyragaitį, netenka susidurti su sukietėjusiu iškepusiu šokoladu.:)
Bet čia skonio reikalas 🙂

Reply
Asta 16 Lie ’10 - 8:46 am

Donata, ačiū už patarimą 🙂 Šokoladas – tikra tiesa, sukietėja, bet kadangi rageliai tokie mažulyčiai, kažkaip nepatogumų nesukėlė. Visgi, tavoji mintis labai gera 🙂

Reply
egle 17 Lie ’10 - 12:50 am

kaip skanu! megstu sokolada kepiniuose labai labai :)))

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:31 pm

Egle, bendramintės mes 🙂

Reply
Godytė 19 Lie ’10 - 5:17 pm

Va, kaip tik paskaičius receptą kilo tokia pat mintis, kaip Donatai, kad su kremu turbūt geriau būtų :]

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:32 pm

Taip, Godyte, patogumo atžvilgiau geriau tikrai 🙂 Bet man patiko ir taip – be to, čia tikrasss šokoladassss… :))) na, vis tiek kažkaip kitaip, tikriau.

Reply
Bri 20 Lie ’10 - 7:04 pm

o man atvirkščiai skaniau ir patogiau su „kietu” šokoladu nei kremu:) kremas varva, būna karštas baisiai, ištepa rūbelius. aš kai perku šokoladinius kruasanus net specialiai į šaldytuvą dedu prieš valgymą, kad įdaras sustingtų truputį :p

Reply
Asta 20 Lie ’10 - 8:06 pm

Ooo, Bri, tu čia kitą „kampą” palietei, praktiškąją pusę 🙂 Jetau, kaip pritariu dėl tų išteptų rūbelių. Ypač, kai aš tokia… kleckė esu 😀

Reply
Dovilytė 22 Lie ’10 - 4:39 pm

O kokie fainučiai pyragėliai! Ir dar labai lengvai pagaminami, nugvelbsiu idėją 🙂

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 1:07 am

Dovilyte, visada prašom 🙂 Gvelbk nedvejodama 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų