Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

parašė Asta 3 Vas ’21
Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Pagalvojau, juk vos mėnuo iki pavasario – pats metas skaičiuoti dienas ir… auginti salotas! Na, gerai, mane artimiau pažįstantys puikiai žino: myliu augalus, bet nesu iš tų, kuriems sekasi auginti. Nors naujuose namuose pagaliau įsidrąsinau ir patikėjau, kad galiu pasirūpinti žaliais lapiniais augalais – nes man be proto gražu ir aš esu jiems tikrai dėkinga už kantrybę su mano netobulais įgūdžiais! – iki namų daržininkės man dar labai toli. Su baltu pavydu stebiu ant kitų žmonių virtuvės palangių aukštyn besistiebiančias prieskonines žoleles, svogūnų laiškus ar traškias salotas. Prieskoninės žolelės mano namuose išgyvena tris dienas, kiti augalai – tris savaites. Nenorėčiau lažintis, kiek ilgai vazonėlyje žaliuotų traški lapinė salota, bet juk neišbandžius nesužinosiu, tiesa?

Man smagu pranešti, kad „Kietaviškių“ paruošė džiaugsmą ir pramogą tokiems neįgudusiems daržininkams kaip aš. Salotų pakuotę pakeitę į draugiškesnę aplinkai ir sumažinę plastiko kiekį pakuotėje net iki 80 proc. (o tai reiškia, atsisakę net 16 tonų – viso vilkiko! – plastiko per metus, kuris anksčiau būdavo sunaudojamas būtent šioms salotoms supakuoti), jie atsisakė ir plastikinių vazonėlių, į kuriuos anksčiau būdavo įsodintos salotos. „Suteik joms antrą gyvenimą“, – sako „Kietaviškių“ ir kviečia salotas persodinti, auginti ir valgyti, valgyti, valgyti!

Aš pamėginsiu save nustebinti – kviečiu ir jus! Juk šitą baltą ir šaltą žiemą turėtų būti ypatingai smagu ištiestos rankos atstumu visad rasti ne tik saldainį ar keksiuką (šypt), bet ir vazonėlį šviežių pavasarį pranašaujančių salotų.

Šis receptas turbūt išduoda, kaip stipriai esu išsiilgusi saulės ir šilumos. Į dubenėlius susluoksniavau traškias lapines salotas, gaivius pomidoriukus, saldžius mangus, gerai sunokusius avokadus ir sultingą orkaitėje keptą vištieną. Dar šiek tiek smulkiai kapotų raudonųjų svogūnų, saujelė kepintų migdolų plokštelių ir šlakelis saldžiarūgščio padažo. Greita, paprasta, labai gardu!

O jei valgydamas trumpam užsimerktum, galėtum beveik patikėt – skonių pilnas pavasaris..!

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

pundelio lapinių salotų
poros saujų vyšninių pomidorų
1 gerai sunokusio mango
1 gerai sunokusio avokado
½ keptos vištos krūtinėlės
¼ mažo raudonojo svogūno
saujelės kepintų migdolų riekučių

Padažui:
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
3 valg. š. baltojo vyno acto
2 valg. š. klevų sirupo
2 arb. š. garstyčių
1 skiltelės česnako
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Dubenėliuose susluoksniuokite stambiai suplėšytas lapines salotas, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, kubeliais supjaustytą mangą ir avokadą, smulkiai kapotą raudonąjį svogūną.
2. Padažui visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai uždarykite ir gerai suplakite.
3. Apšlakstykite padažu salotas, apiberkite saujele sausoje keptuvėje pakepintų migdolų plokštelių ir iš karto patiekite.

Receptas paruoštas bendradarniaujant su „Kietaviškių“.
Reklama #kietaviskiu

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

 Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

alyvuogių aliejusavokadaibaltojo vyno actasčesnakaigarstyčiosklevų sirupasmangaimigdolaipomidorairaudonasis svogūnassalotosvištiena
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Amerikietiški blyneliai su maskarpone
kitas įrašas
Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Naminiai mėsainiai

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis /...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Prancūziški skrebučiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Takai su plėšyta vištiena

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

    4 Rgs ’20
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

    29 Rgp ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų