Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAISalotosŽuvis

Šiltos bulvių salotos su skumbre

parašė Asta 8 Lap ’21
Šiltos bulvių salotos su skumbre

Netiesa, kad salotos – vasaros maistas. Net ir didžiausioms rudens darganoms už lango šėlstant, duokit man šen šiltų bulvių salotų. Jos nuostabios, nuostabios, nuostabios!

Pirmiausia, jums reikės tobulai iškeptų bulvių. Tai – paprasta. Jei turite galimybę, rinkitės mažas bulvytes, kurias pakaks švariai nuplauti po tekančiu vandeniu, kruopščiai nusausinti rankšluostėliu ir perpjauti perpus. Jei vis tik naudosite didesnes bulves, supjaustykite jas vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, druska ir pipirais, paskleiskite kepimo skardoje vienu sluoksniu ir kepkite aukštoje temperatūroje su vėjeliu. Bulvės gardžiai apskrus išorėje, o viduje bus minkštos. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių (ar jų gabalėlių) dydžio, tad stebėkite ir patikrinkite peiliu – jei jis lengvai sminga į bulvę, o bulvių išorė jau apskrudusi kone iki traškumo, pats metas orkaitę išjungti.

Viskas būtų per paprasta, jei tai būtų bulvių ruošimo finišas. Jas reikia pagardinti – kad būtų tobulos! Kol bulvės kepa, čiupkite stiklainėlį ir sumaišykite jame šiek tiek alyvuogių aliejaus, garstyčių, tarkuoto česnako skiltelę, šlakelį citrinų sulčių, šiek tiek kvapnaus šviežiai kapoto rozmarino, dar – druskos ir pipirų. Sumaišykite viską iki lygios tekstūros ir šiuo padažu apliekite iškepusias dar šiltas bulves. Kruopščiai išmaišykite, kad padažu pasidengtų ir jį sugertų kiekviena bulvės puselė.

Pakaktų lėkštę prisipildyti vien taip paruoštų bulvių, kad vakarienė būtų gardi, bet dar vienas papildomas žingsnis, dar keli papildomi ingredientai – ir ant stalo galėsite tiekti fantastiškai skanias šiltas bulvių salotas.

Čiupkite gerai sunokusį kremišką avokadą, saujelę įvairiaspalvių vyšninių pomidoriukų, bulvėms baigiant kepti minkštai išvirkite kiaušinius. Minkštus kiaušinius aš verdu štai taip: puode užverdu vandenį, sumažinu ugnį iki vidutinės, kad vanduo burbuliuotų ne per stipriai. Šaukštu lėtai įleidžiu kiaušinius ir verdu septynias minutes. Nupilu karštą vandenį ir dukart perpilu šaltu vandeniu. Žinoma, kiekvienas kiaušinis skirtingas (jie gali būti didesni ar mažesni, šviežesni ar mažiau švieži), tad septynios minutės tikrai nėra auksinė taisyklė, garantuojanti, kad išvirsite būtent minkštos tekstūros kiaušinius – kartais ir mane pačią ištinka nesėkmė, bet sėkmė ištinka kur kas dažniau, šypt.

Ar tokios salotos tiktų jaukiai rudens vakarienei? Nuostabiai. Už lango lyjant, dangumi plaukiant pilkiems debesims, šaltukui gnaibant nosį ir žandus, pagaliau grįžus namo – paprastai ir greitai pasiruoškite dubenį šiltų bulvių salotų. Lai būna vakarienės jaukios.

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Bulvėms:
500 g mažų bulvyčių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. garstyčių
1 skiltelės tarkuoto česnako
1 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. kapoto šviežio rozmarino
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
1 gerai sunokusio avokado
saujos vyšninių pomidorų
2 minkštai virtų kiaušinių
100 g atlantinės skumbrės filė „Teriyaki“ padaže
šakelės šviežių rozmarinų
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite bulves. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite folija.
2. Mažas bulvytes švariai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite perpus. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
3. Paskleiskite ant kepimo skardos vienu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol išorėje apskrus, o viduje bus minkštos.

4. Kol bulvės kepa, paruoškite padažą. Į stiklainėlį sudėkite visus jam skirtus ingredientus, sandariai užsukite dangteliu ir gerai supurtykite, kad susimaišytų iki vientisos tekstūros.
5. Bulvėms iškepus, sudėkite jas į dubenį, užpilkite paruoštu padažu ir gerai išmaišykite, kad juo tolygiai pasidengtų visos bulvės.

6. Paruoškite salotas. Į lėkštes paskirstykite keptas bulves, ant viršaus dėkite riekelėmis pjaustytą avokadą, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, perpus perpjautus minkštai virtus kiaušinius ir pasmulkintą atlantinės skumbrės filė.
7. Apiberkite žiupsniu grūstų pipirų ir kapotais rozmarinais. Patiekite nedelsiant.

avokadaibulvėsčesnakaigarstyčioskiaušiniaipomidorairozmarinaisalotosšiltos salotosskumbrė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis tortas su maskarpone ir obuoliais
kitas įrašas
Graikinių riešutų ir datulių duona

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Vištienos karbonadai

Prieskoniniai riešutai

Sėklų duona

Moliūginė avižinė košė

Varške įdaryti pomidorai

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškinis pieno kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Sveikuoliški batonėliai

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (356)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (91)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų