Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Šokoladiniai blyneliai

parašė Asta 4 Vas ’16
Šokoladiniai blyneliai

„Žinai, tau tikrai reikėtų kažką parašyti į „Saulėtą virtuvę“, nes ten esantis Kalėdų sveikinimas jau atrodo labai nekaip…“, – prieš kelias dienas man pusiau su šypsena išdėstė mano žmogus ir lyg tyčia užmynė ant skaudamos vietos. Ne kartą jau save bandžiau įkalbėti, tačiau arba pritrūkdavo laiko, arba žodžiai niekaip nesidėliojo į sakinius. Bet aš niekur nedingau, tikrai.

Virtuvėje šį mėnesį praleidau tikriausiai daugiau laiko nei per pastarąjį pusmetį. O apie maistą galvoju ir juo gyvenu nuo-la-tos. Tik štai nuo fotoaparato nupūsti dulkių dar neprisiruošiu. Nors, žinau, jau pats metas giliai įkvėpti, jas nupūsti ir pradėti ieškoti šviesiausio ir fotografijoms tinkamiausio kampo naujuose namuose.

Taip, mes jau čia! Prieš keletą savaičių, sausio viduryje, susikrovę visus daiktus į dėžes (į šiek tiek daugiau dėžių nei iš pradžių tikėjomės), visiems jiems suradome vietas čia. Namuose, mudviejų namuose.

Nesuskaičiuočiau, kiek kartų girdėjau klausimą, koks tai jausmas? Nuostabus. Nepakartojamas. Lyg pirštų galais nesiektum žemės. Lyg svajonė, kurią mintyse kartojai labai, labai ilgai, pagaliau būtų išsipildžiusi. Lyg širdyje kiekvieną dieną šviestų saulė.

Įsimylėjau mūsų namus nuo pirmos dienos, praleistos čia. Kiekvieną jų kampelį ir kiekvieną juose praleistą akimirką. Dar niekada po darbų su tokia šypsena nevažiuodavau namo. Dar niekada į juos taip neskubėdavau, truputį šokčiojančia širdimi.

O mano virtuvė… ji tobula. Čia norisi gaminti, valgyti, kalbėtis. Neskubėti ir mėgautis laiku kartu, puodeliu garuojančios arbatos su šaukšteliu medaus, šilta namuose ruošta vakariene.

Aš laiminga, beprotiškai laiminga. Pasistengsiu bent trupinėlį tos laimės padovanoti ir Jums – iškepkite šių blynų artėjančio savaitgalio pusryčiams ir ragaukite juos kartu su tais, kuriuos mylite labiausiai. Tai – tikrosios laimės akimirkos. Tokios tikros ir ranka pasiekiamos.

 Sokoladiniai blyneliai

Skonis: 10/10. Mėgstate šokoladą? Tuomet net neabejoju, – jums tikrai patiks! Tai blyneliai, skirti tikriems smagurių pusryčiams.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Sokoladiniai blyneliai

Šokoladiniai blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 20 blynelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Blynams:
1 stiklinės (140 g) miltų
4 valg. š. kakavos
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
¼ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 didelio kiaušinio
1 stiklinės (250 ml) raugintų pasukų
30 g sviesto
50 g juodojo šokolado

Patiekti:
šokoladinio padažo
aviečių
šokolado gabalėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Į dubenį išsijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską ir vanilinį cukrų. Atidėkite į šalį.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų, kiaušinį, raugintas pasukas ir tirpintą atvėsintą sviestą. Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Suberkite smulkinto juodojo šokolado gabalėlius ir lengvais judesiais įmaišykite, kad pasiskirstytų blynų tešloje.
4. Iškepkite blynus. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Į įkaitusią keptuvę dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą, formuodami blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus, o viršutinė sutirštės ir joje ims kilti burbuliukai. Atsargiai apverskite blynus ir lygiai taip pat apkepkite kitą jų pusę.
5. Iškepusius blynus išimkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę ar padėklą, kad sugertų riebalus.
6. Patiekite. Perdėkite blynelius į lėkštę. Patiekite su šokoladiniu padažu, apibarstę šviežiomis avietėmis ir smulkinto šokolado gabalėliais.

avietėsblynaidesertaspasukospusryčiaisaldumynaisaldūs blynaišokoladas
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Stebuklingų Šv. Kalėdų!
kitas įrašas
Ryžiai su moliūgais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Keptų bulvių salotos

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sumuštinukai su pievagrybiais

Pievagrybių pyragas

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Vištienos ir dešros gumbo

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptų bulvių salotos

Sveikuoliški batonėliai

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Nealkoholinis karštas vynas

Braškių ir citrinų limonadas

Moliūgų kava

2 komentarai

Blyneliai 10 Vas ’16 - 9:51 am

Dieviški!

Reply
Agnė 13 Bir ’16 - 4:18 pm

Deja, vaikai nevalge. Viskas nuėjo į kibirą

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų