Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseKALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAI

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

parašė Asta 8 Gru ’21
Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Septyniolika dienų iki Kalėdų. Pakankamai, kad dar galėtume išprotėti dėl šventinių planų, dovanų, receptų, tvarkingų namų ir likusio tūkstančio mažų bei didelių dalykų. Kai pati pajaučiu žemyn galva puolanti į šitą chaosą, bandau save sustabdyt ir primenu: stebuklas ir dovana yra vien tai, jog šiemet pagaliau tuos šventinius planus galime turėti. Žinau, dar visko gali nutikti, bet šįkart visai nenoriu galvoti apie dešimtis galimų scenarijų – niekas neatims iš manęs tikėjimo, kad Kalėdas sutiksim kartu.

Ir niekam nerūpės patiekalų skaičius ant stalo, ne vietoj neprašytai nutūpusi dulkė ar nepakankamai kruopščiai atrinktas kalėdinių dainų grojaraštis. „Tiek to“, – tokiais žodžiais saulėtas virtuviukas anais metais darželyje mokėsi numoti ranka į nereikšmingus dalykus. Tada pagalvojau, kad šita pamoka labai praverstų ir mums, suaugusiems. Tiek to. Mes pernelyg dažnai linkę sureikšminti to visai nevertus dalykus, nors galėtume tiesiog gūžtelėti pečiais ir susitelkti į kitas smulkmenas – į tas, kuriose gyvena laimė.

Tad jei šventėms norėsite paruošti ne tik skanų, bet ir labai greitą desertą, prisiminkit – laimė gyvena ne tik prašmatniuose daugiasluoksniuose tortuose, bet ir viens-du stiklinėse susluoksniuotuose desertuose. Pavyzdžiui, tiramisu.

Šokoladinis tiramisu su apelsinais – kitoks, intensyvesnio skonio, sodresnis ir saldesnis. Jums tikrai patiks, jei mėgstate šokoladinius desertus. Kalėdinę magiją jam suteikia kvapni „Dr. Oetker Lietuva“ vanilės pasta ir nutarkuotos apelsinų žievelės; jų skonis čia jaučiamas subtiliai, bet jaukiai ir labai gardžiai.

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Šokolado kremui (ganašui):
130 g juodojo šokolado
60 g pieniško šokolado
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 apelsino nutarkuotos žievelės

Sirupui:
1 stiklinės (250 ml) paruoštos kavos
1 valg. š. cukraus

Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilės pastos (ar ekstrakto)
1 apelsino nutarkuotos žievelės
2 valg. š. šokolado kremo
1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės

150 g biskvitinių sausainių

Viršui:
kakavos
apelsinų riekelių
biskvitinių sausainių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite šokoladinį kremą. Juodąjį ir pienišką šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą ir virš vidutinio dydžio ugnies pakaitinkite, kol puodo kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite, užpilkite ant šokoladą ir porai minučių palikite ramiai pastovėti. Tuomet išmaišykite šluotele iki vientisos tekstūros. Įmaišykite nutarkuotas apelsino žieveles.

2. Sirupui sumaišykite paruoštą kavą ir cukrų. Atvėsinkite.

3. Paruoškite maskarponės kremą. Į plakimo dubenį sudėkite maskarponę, miltelinį cukrų, vanilę, nutarkuotas apelsino žieveles ir šokolado kremą. Trumpai išplakite, kol produktai susimaišys iki vientisos tekstūros. Toliau lėtai plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Supylę visą, padidinkite plakimo greitį, ir plakite, kol gausite tirštą kremą. Neperplakite, nes perplakus kremą, jis sušoks į gumuliukus.

4. Susluoksniuokite tiramisu. Biskvitinius sausainius trumpam merkite į paruoštą kavą ir dėkite ant stiklinių dugno (jei reikia, sausainius perlaužkite į kelias dalis). Ant viršaus dėkite porą šaukštų maskarponės kremo, ant šio – šaukštą šokoladinio kremo. Taip sluoksniuokite sausainius, maskarponės ir šokolado kremą, kol sunaudosite visus produktus.
5. Iki patiekiant susluoksniuotą tiramisu bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

6. Prieš patiekiant viršų apiberkite kakava, papuoškite apelsinais ir sausainiais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

apelsinaigrietinėlėjuodasis šokoladaskavamaskarponėpieniškas šokoladassausainiaišokoladastiramisuvanilė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestinė duona „Brioche“
kitas įrašas
Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jogurtinis braškių ir želė tortas

Morkų pyragas su graikiniais riešutais ir varškės kremu

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Kitokia balta mišrainė

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Šakšuka su morkomis

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Pikantiška sūrio užtepėlė

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Desertas „Damų piršteliai”

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir bazilikų džemas

Braškinė-kokosinė panakota

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

    4 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų