Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiPASAULIO SKONIAISALDUMYNAI

Sūdytos karamelės semifreddo su lazdynų riešutais

parašė Asta 11 Rgs ’23
Sūdytos karamelės semifreddo su lazdynų riešutais

Jau buvau atidėjus kitiems metams, bet… kodėl gi nepasidalinus šiuo receptu šiandien? Nors kalendoriuje rugsėjis, temperatūros stulpelis pakilo iki 29 laipsnių! Ir tokių dienų laukia dar bent kelios – gal pratęsiam vasarą su naminiais ledais?

Sūdytos karamelės semifreddo tikrai patiks saldžių, sodraus skonio ledų mylėtojams. Čia gardžiai dera ne tik skoniai, bet ir kontrastingos minkštų, burnoje sutirpstančių karamelinių ledų ir traškių lazdynų riešutų tekstūros.

Ruošdami karamelinį semifreddo, galite naudoti pirktinį karamelės padažą, naminę karamelę ar net karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną („Rududu“). Vietoje lazdynų riešutų galite rinktis ir migdolus. Svarbiausia, nepamirškite riešutų pakepinti, – tai leis atsiskleisti sodresniam riešutų skoniui, be to, riešutai taps maloniau kramtomi.

Sūdytos karamelės semifreddo su lazdynų riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min. + šaldysite per naktį

INGREDIENTAI

Lazdynų riešutams:
3 valg. š. vandens
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 stiklinės (140 g) kepintų lazdynų riešutų be odelių

Ledams:
3 didelių kiaušinių trynių
1 didelio kiaušinio
2 arb. š. vanilės pastos
½ stiklinės (100 g) cukraus
3 valg. š. sūdytos karamelės padažo
400 ml riebios grietinėlės (35-36 proc.)

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių paruoškite karamelizuotus lazdynų riešutus. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Skardą išklokite kepimo popieriumi, atidėkite į šalį.
3. Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės kaitros vis maišydami, kol cukrus ištirps. Užvirinkite ir kaitinkite toliau, bet nebemaišykite – leiskite sirupui kunkuliuoti kelias minutes, kol jis taps sodrios gintarinės spalvos. Puodą nukaiskite, į karštą sirupą suberkite riešutus ir gerai išmaišykite.

4. Masę iš puodo plonu sluoksniu paskleiskite kepimo skardoje. Kai ji sutvirtės, sulaužykite gabalais, sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki norimo dydžio gabalėlių. Jei sutrintumėte iki tyrės, pagamintumėte karamelizuotų riešutų pastą (praline), bet ledams to nereikia.

5. Paruoškite ledų masę. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.

6. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, visą kiaušinį, vanilę, cukrų, supilkite sūdytos karamelės padažą. Išplakite iki vientisos masės.

7. Į nedidelį puodą įpilkite šiek tiek vandens, statykite virš vidutinio dydžio ugnies ir užvirkite. Virš puodo su verdančiu vandeniu įtaisykite dubenį su išplaktais produktais (taip, kad dugnas neliestų vandens) ir kaitinkite virš garų vonelės, nuolat plakdami šluotele, apie penkias minutes. Masė turi sutirštėti, pabalti, tapti purios kreminės tekstūros. Kai tik taip nutiks, nukelkite dubenį nuo puodo su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite, toliau lėtai maišydami šluotele.

8. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.

9. Pusę plaktos grietinėlės sudėkite į kiaušinių ir cukraus masę. Lengvais judesiais išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir dar kartą lengvai išmaišykite.

10. Maistine plėvele išklokite kekso kepimo indo (11×25 cm) dugną ir sieneles.
11. Supilkite trečdalį ledų masės ir ant viršaus tolygiai užberkite trečdalį karamelizuotų riešutų, apšlakstykite trupučiu sūdytos karamelės padažo.

12. Supilkite antrą trečdalį ledų masės ir vėl pakartokite tą pat: užberkite antrą trečdalį karamelizuotų riešutų, apšlakstykite trupučiu sūdytos karamelės padažo.
13. Supilkite likusius ledus, apiberkite likusiais karamelizuotais riešutais.

14. Kepimo indą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite pernakt.

15. Išimkite sušalusius semifreddo iš kepimo formos, nuimkite plėvelę ir patiekite nedelsiant. Galite apšlakstykite dar keliais šaukštais karamelės ir papuošti lazdynų riešutais. Pjaustykite riekelėmis ir ragaukite.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

desertasitalijakaramelėlazdynų riešutaiLedairiešutaisaldumynaivanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu
kitas įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 4 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Braškinė Svajonė”

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Meduolinės eglutės

Šokoladinis grietininis keksas

Meduolinis karamelinis tortas

MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Blynų tortas su šokoladu

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

Sviestinis keksas

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

Sūrio pyragas su keptais obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų