Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės padažu

parašė Asta 27 Rgs ’23
Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės padažu

Nėra blogo laiko (ar metų laiko) sultingiems, gardiems kukuliukams, bet ruduo tokiam jaukiam maistui – ypatingai tinkamas. Kai už lango jau leidžiasi rugsėjo saulė, kažkur tolumoje girdisi virš kiemo dangų skrodžiantys lėktuvai, o širdyje gyvena jausmas, kad visur gerai, bet namuose – geriausia. Ruduo atneša gražių dalykų, tarp jų visų – ir pasiilgtą naminį comfort food. Ar galima prisiliest prie laimės jausmo valgant kukuliukus? Visada.

Galiu pasidžiaugti, kad man pagaliau pavyko iškepti tikrai tobulai sultingus ir minkštus vištienos kukuliukus. Nieko šiame recepte nekeisčiau, jis – nuostabus. Manau, kad svarbiausios sultingumo priežastys yra trys:

  • pirmoji, naudokite smulkintą vištos šlaunelių mėsą, o ne smulkintą vištienos krūtinėlę. Šlaunelių mėsa yra kur kas sultingesnė;
  • antroji, įmaišykite į masę rikotos sūrio (arba varškės);
  • trečioji, neperkepkite kukuliukų. Perkeptas maistas visada yra sausas, tad atidžiai stebėkite kepančius kukuliukus. Jei suformuosite juos mažesnius, jie iškeps greičiau, jei didesnius – lėčiau. Atkreipkite dėmesį ir į tai, kad kukuliukus kepu be ventiliatoriaus režimo, nes esu įsitikinusi, kad jis taip pat šiek tiek džiovina maistą. Jei vis tik nuspręstumėte kepti su ventiliatoriumi, prisiminkite taisyklę – kepimo temperatūra turi būti 20 °C žemesnė nei kepant be ventiliatoriaus.

Prieskoniai – svarbi kiekvieno patiekalo dalis. Kukuliukus gardinau „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu vištienai. Jo skonis subalansuotas būtent vištienos patiekalams, o sudėtyje – vien natūralūs ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių, ar nepažįstamų žodžių.

Kukuliukus patiekiau su kremišku grietinėlės, kietojo sūrio ir špinatų padažu, ir su bulvių koše. Sutikit, tokios paprastos, jaukios vakarienės – džiaugsmas ir skanumas iki pirštų galiukų!

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Kukuliukams:
400 g smulkintos vištos šlaunelių mėsos
1 mažo kiaušinio
100 g rikotos sūrio (arba varškės)
1 mažo svogūno
2 skiltelių česnako
ryšelio petražolių
½ stiklinės (60 g) džiūvėsėlių
¼ stiklinės (62 g) pieno
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai

Padažui:
2 valg. š. sviesto
2 skiltelių česnako
50 g šaltai rūkytos šoninės
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g špinatų lapelių

Patiekti:
bulvių košės

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite kukuliukus. Orkaitę įkaitinkite iki 230 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite smukintą vištos šlaunelių mėsą, kiaušinį, rikotą, labai smulkiai kapotą svogūną ir česnako skilteles, smulkintas petražoles, džiūvėsėlius, pieną ir vištienos prieskonius. Palikite masę pastovėti 10-15 minučių, kol džiūvėsėliai išbrinks.
3. Semkite po šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų formuokite minkštus apvalius kamuoliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Turėtumėte gauti apie 20-22 kukuliukus.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-17 minučių, kol kukuliukai ims gražiai rusti.

5. Kol kukuliukai kepa, paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę. Kepkite, kartais pamaišydami, apie minutę, kol česnakas paskleis gardų aromatą.
6. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite porą minučių.
7. Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir maišydami pakaitinkite, kol jis išsilydys.
8. Galiausiai suberkite pasmulkintus špinatų lapelius ir maišydami pakaitinkite dar minutę, kol špinatais suminkštės ir sukris.

9. Patiekite vištienos kukuliukus su grietinėlės padažu ir bulvių koše. Valgykite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

česnakaigrietinėlėkietasis sūriskukuliukaipetražolėsrikotašoninėšpinataisūrisvakarienėvištiena
1 komentaras
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 7 diena
kitas įrašas
Baklavos sūrio pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Bulvių ir varškės blynai

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Struffoli

Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po...

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Belgiški vafliai

Lengvos ir gaivios salotos

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Sumuštinukai su pievagrybiais

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

1 komentaras

Laima 28 Rgs ’23 - 12:14 pm

Tobuli! Visiškai tobuli kukulaičiai, minkštučiai, tik paragavus keliantys minčių apie suflė, o ne kukulius. Bet kartu ir tokie tikri, teisingi, žemiški, naminiai. 100 balų.

Reply

Komentuoti: Laima Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų