Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragaiVarškės patiekalai

Tarta su varške ir pomidorais

parašė Asta 20 Rgs ’09
Tarta su varške ir pomidorais

Skonis: 9/10. Trapi tešla ir minkštas varškės bei pomidorų įdaras – labai skanu 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Neringos bloge

Tarta su varške ir pomidorais

Tarta su varške ir pomidorais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 30 min. + 30 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g miltų
100 g sviesto
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4 – 5 valg.š. vandens

Įdarui:
400 g varškės
400 g pomidorų
3 kiaušiniai
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Sudėti kubeliais pjaustytą sviestą, supilti vandenį ir minkyti, kol gausis graži, vienalytės konsistencijos masė. Tešla iškloti riebalais išteptą 24 cm (orginale 26 – 28 cm) skersmens kepimo indą. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Pomidorus supjaustyti ketvirčiais ir sudėti ant kepimo indo dugno, ant tešlos skūrele į apačią. Varškę gerai ištrinti su kiaušiniais, druska, pipirais ir sukrėsti ant pomidorų. Paviršių išlyginti ir išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus.
Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

nesaldus pyragaspomidoraivarškė
19 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Risotto su vištiena ir kokosų pienu
kitas įrašas
Apelsininiai keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kitokia balta mišrainė

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Varške įdaryti pomidorai

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica „Margarita“

Bulvių ir varškės blynai

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Svogūnų pica

Omletas su daržovėmis ir silke

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

19 komentarai

julė 12 Bir ’10 - 10:25 am

šitą ir aš nusižiūrėjusi, taip taip. kai tik – iškart. 🙂 oi naminiai pomidorai, laukiu jūsų nesulaukiu.

Reply
Asta 13 Bir ’10 - 11:20 pm

Taip, naminiai pomidorai – koks gėris! Laukiu ir aš :)) Pomidorai mane darže dar nelabai, bet štai agurkiukai jau mažiukai, vis auga ir už kelių dienų galima bus valgyti! Džiaugsmas :))

Reply
Vaiva 16 Lie ’10 - 12:47 pm

O kokią varškę geriau dėti – sausą ar šlapią iš pakelių po 180 gr.?

Reply
Asta 16 Lie ’10 - 12:51 pm

Vaiva, aš visada naudoju tą sausesnę, o gerai ją išblenderiavus, ji taip pat būna gražios vientisos konsistencijos. Tačiau iš esmės didelio skirtumo nėra 😉

Reply
silva 29 Rgs ’10 - 7:57 pm

Sveiki 🙂 Pagal Jūsų receptą vakar kepiau šią nuostabią tartą. Namiškiai buvo „apakę” ir apstulbę, nes tiesą sakant pirmą kartą tokį patiekalą gaminau:) Gavosi labai skaniai ir gražiai.. Ačiū Jums! 😉

Reply
Asta 30 Rgs ’10 - 11:40 pm

Silva, džiugu! 🙂 Na, dabar, kai visi namiškiai liko patenkinti ir skaniai pavalgę, gal dažniau išbandysi nesaldžius pyragus (tartas) 🙂 Bent jau mano virtuvėje jos yra labai dažnas svečias ir Saulėtoj virtuvėj dar gali rasti daug įvairių receptų 🙂

Reply
silva 4 Spa ’10 - 11:57 pm

Dažnai apsilankau čia.. Tikrai turi daug puikiu receptų! Po truputį reiks daugelį išbandyti 😉 Seniai norėjau pagaminti pyragą su nesaldžiu įdaru (kažką panašaus į prancūzišką „kišą”), nes saldžiai nelabai mėgstam. Ačiū, kad daliniesi. Sėkmės!

Reply
Asta 5 Spa ’10 - 12:04 am

Ačiū, Silva 🙂 Ir ačiū už tai, kad lankaisi, gamini ir komentuoji 🙂 Tikiuosi, dar daug džiuginančių nesaldžių pyragų išbandysi – sėkmės ir skanaus! :))

Reply
aure 24 Geg ’11 - 2:41 pm

Išbandžiau šį receptą. Man skonis gan neįprastas buvo. Pomidorai kieti parduotuviniai tai nelabai sukepe viduj. Bet gan skanu 🙂

Reply
Asta 24 Geg ’11 - 10:46 pm

aure, na, čia jau vienareikšmiškai – naminiai pomidorai tiesiog nesulyginami su pirktiniais 🙂 Todėl tikrai rekomenduoju išbandyti dar kartelį, su naminiais 😉

Reply
Lina 4 Spa ’12 - 2:23 pm

Šiuo metu pats dažniausias iš mano kepinių! 🙂 Niekaip nesuprantu, kaip galėjau jo nepastebėti anksčiau :)))

Reply
Asta 13 Spa ’12 - 8:47 pm

Lina, labai džiaugiuosi, kad jį pastebėjai, atradai ir pamėgai 🙂 Geriau vėliau nei niekada 😉

Reply
Ooo 7 Vas ’13 - 6:48 am

Siandien gaminsiu si pyraga, tikiuosi namiskiam patiks. 🙂

Reply
Ooo 7 Vas ’13 - 10:12 am

O jokio padaziuko nereikia prie sio pyrago?

Reply
Asta 9 Vas ’13 - 7:04 pm

Asmeniškai aš prie šio pyrago jokio padažo negaminu, valgome mes jį su kokiomis lengvomis daržovių salotytėmis arba tiesiog be nieko 🙂

Lauksiu atsiliepimų, kaip patiko pyragas 🙂

Reply
Agnė 14 Bir ’14 - 7:37 pm

Puikus pyragas! Itin paprastas, bet ypač skanus ir sotus. Tikrai kepsiu dar ne kartą, tačiau bandysiu pridėti įvairesnių prieskonių (manau puikiai tiktų česnako užuomina ar bazilikas) 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’14 - 6:15 pm

Agne, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Na, o improvizacijoms virtuvė yra tikrai labai tinkama vieta 😉

Reply
Kamilė 13 Bir ’15 - 1:00 pm

Labai skaniai atrodo pyragas! O sakykite, kiek yra ta viena porcija? 1/6 tartos, 1/4? Skaičiuoju kalorijas, todėl labai naudinga būtų žinoti…:)

Reply
Asta 17 Bir ’15 - 6:52 pm

Kamile, aš skaičiavau, kad ši tarta – 8 porcijos. Taigi, viena porcija būtų 1/8 tartos 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų