Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Makaronų sriuba su vištiena

parašė Asta 15 Vas ’23
Makaronų sriuba su vištiena

Sriubos diena man galėtų būti kiekviena diena, jei tik visos sriubos būtų tokios – jaukios, tirštos, sočios, pilnos sodraus skonio ir aromato. Angliškai tokio tipo sriubos vadinamos hearty soup. Nereikėtų versti pažodžiui, bet juk jos tikrai tokios. Sušildančios širdį.

Šildantis namų maistas – vienas iš nesibaigiančios žiemos džiaugsmų. Kol jos dar liko šiek tiek, dalijuosi receptu ir kviečiu – virkite gardžiai vakarienei, tegul kvepia namai!

Mažiau yra daugiau, tad tokiai sriubai išvirti pakaks kelių bazinių ingredientų, o jai išvirti užtruksite kiek ilgiau nei pusę valandos.

  • Svogūnai, salierai, morkos ir česnakai – šventasis aromatingų ir gilaus skonio sriubų pagrindas. Pakepinkite juos svieste, kol suminkštės ir ims gardžiai kvepėti.
  • Vištieną galite naudoti įvairią: krūtinėlę, kumpelius, šlaunelių mėsą ar net keptos vištienos likučius. Šlaunelių mėsa yra minkščiausia, tad dažniausiai renkuosi ją.
  • Paskutiniu metu ypač pamėgau smulkius orzo makaronus, savo forma primenančius ryžius. Žinoma, galite naudoti ir kitos rūšies makaronus. Verčiau rinkitės smulkius (bus patogiau valgyti) ir atsižvelkite į virimo laiką, nurodytą ant pakuotės, kad nepervirtumėte.
  • Makaronus galite keisti ryžiais ar grikiais.
  • Sriubą skaninkite mėgstamiausiais prieskoniais. Juos galite naudoti pavienius ar kokybišką prieskonių mišinį – aš sriubą gardinau „Vegeta Natur“ prieskoninių daržovių mišiniu. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių: jūros druska, dehidratuotos daržovės 32% (morkos, pastarnokai, svogūnai, bulvės, salierų šaknys, pomidorai, porai, paprikos, petražolių lapai), cukrus, gelsvės, juodieji pipirai, ciberžolės, česnakai, krapai.
  • Grietinėlė sriubai suteikia švelnumo ir kremiškumo, o citrinos sultys puikiai subalansuoja skonius. Nepraleiskite šios eilutės – būtinai įspauskite citrinos sulčių į kunkuliuojantį puodą sriubos.

Makaronų sriuba su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulo
žiupsnio druskos
žiupsnio pipirų
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 saliero stiebų
2 morkų
4 česnako skiltelių
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskoninių daržovių mišinio
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
1 stiklinės (220 g) smulkių makaronų (pvz., orzo)
½ citrinos sulčių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
ryšelio petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite druska ir pipirais pagardintus vištos šlaunelių mėsos gabalėlius ir kepkite 3-4 minutes. Apverskite ir kelias minutes apkepkite kitą pusę. Iškepusią vištieną perkelkite iš puodo į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą patį puodą sudėkite sviestą. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytus svogūnus, saliero stiebus ir morkas. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
3. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę.
4. Suberkite prieskonius, supilkite sultinį ir išmaišykite. Leiskite užvirti. Tuo metu keptą vištieną supjaustykite ar suplėšykite norimo dydžio gabalėliais.
5. Suberkite makaronus, grąžinkite į puodą vištienos gabalėlius. Virkite 7-8 minutes (arba pagal instrukciją ant jūsų naudojamų makaronų pakuotės).
6. Įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite.
7. Supilkite grietinėlę, suberkite smulkintas petražoles ir dar minutę pakaitinkite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

česnakaicitrinosdaržovėsgrietinėlėMakaronų patiekalaimorkossalieraisriubasvogūnaivištiena
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvių ir varškės blynai
kitas įrašas
Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grikių sriuba su vištiena

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Įdarytos bulvės

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Grikių blyneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Kitokia balta mišrainė

Šokoladiniai blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų