Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Makaronų sriuba su vištiena

parašė Asta 15 Vas ’23
Makaronų sriuba su vištiena

Sriubos diena man galėtų būti kiekviena diena, jei tik visos sriubos būtų tokios – jaukios, tirštos, sočios, pilnos sodraus skonio ir aromato. Angliškai tokio tipo sriubos vadinamos hearty soup. Nereikėtų versti pažodžiui, bet juk jos tikrai tokios. Sušildančios širdį.

Šildantis namų maistas – vienas iš nesibaigiančios žiemos džiaugsmų. Kol jos dar liko šiek tiek, dalijuosi receptu ir kviečiu – virkite gardžiai vakarienei, tegul kvepia namai!

Mažiau yra daugiau, tad tokiai sriubai išvirti pakaks kelių bazinių ingredientų, o jai išvirti užtruksite kiek ilgiau nei pusę valandos.

  • Svogūnai, salierai, morkos ir česnakai – šventasis aromatingų ir gilaus skonio sriubų pagrindas. Pakepinkite juos svieste, kol suminkštės ir ims gardžiai kvepėti.
  • Vištieną galite naudoti įvairią: krūtinėlę, kumpelius, šlaunelių mėsą ar net keptos vištienos likučius. Šlaunelių mėsa yra minkščiausia, tad dažniausiai renkuosi ją.
  • Paskutiniu metu ypač pamėgau smulkius orzo makaronus, savo forma primenančius ryžius. Žinoma, galite naudoti ir kitos rūšies makaronus. Verčiau rinkitės smulkius (bus patogiau valgyti) ir atsižvelkite į virimo laiką, nurodytą ant pakuotės, kad nepervirtumėte.
  • Makaronus galite keisti ryžiais ar grikiais.
  • Sriubą skaninkite mėgstamiausiais prieskoniais. Juos galite naudoti pavienius ar kokybišką prieskonių mišinį – aš sriubą gardinau „Vegeta Natur“ prieskoninių daržovių mišiniu. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių: jūros druska, dehidratuotos daržovės 32% (morkos, pastarnokai, svogūnai, bulvės, salierų šaknys, pomidorai, porai, paprikos, petražolių lapai), cukrus, gelsvės, juodieji pipirai, ciberžolės, česnakai, krapai.
  • Grietinėlė sriubai suteikia švelnumo ir kremiškumo, o citrinos sultys puikiai subalansuoja skonius. Nepraleiskite šios eilutės – būtinai įspauskite citrinos sulčių į kunkuliuojantį puodą sriubos.

Makaronų sriuba su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulo
žiupsnio druskos
žiupsnio pipirų
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 saliero stiebų
2 morkų
4 česnako skiltelių
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskoninių daržovių mišinio
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
1 stiklinės (220 g) smulkių makaronų (pvz., orzo)
½ citrinos sulčių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
ryšelio petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite druska ir pipirais pagardintus vištos šlaunelių mėsos gabalėlius ir kepkite 3-4 minutes. Apverskite ir kelias minutes apkepkite kitą pusę. Iškepusią vištieną perkelkite iš puodo į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą patį puodą sudėkite sviestą. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytus svogūnus, saliero stiebus ir morkas. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
3. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę.
4. Suberkite prieskonius, supilkite sultinį ir išmaišykite. Leiskite užvirti. Tuo metu keptą vištieną supjaustykite ar suplėšykite norimo dydžio gabalėliais.
5. Suberkite makaronus, grąžinkite į puodą vištienos gabalėlius. Virkite 7-8 minutes (arba pagal instrukciją ant jūsų naudojamų makaronų pakuotės).
6. Įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite.
7. Supilkite grietinėlę, suberkite smulkintas petražoles ir dar minutę pakaitinkite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

česnakaicitrinosdaržovėsgrietinėlėMakaronų patiekalaimorkossalieraisriubasvogūnaivištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvių ir varškės blynai
kitas įrašas
Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Šaltibarščiai

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Svogūnų pyragas

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

Neriebi bananų duona

Varškės pyragas su braškėmis

Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų