Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiPASAULIO SKONIAI

Traški saldžiarūgštė vištiena

parašė Asta 22 Lap ’19
Traški saldžiarūgštė vištiena

Iš mano tinklaraščio turinio turbūt neįspėtumėt, bet štai – kinų virtuvę aš labai, labai mėgstu. Vištienos patiekalų meniu – ypač! Negaminu jų namie taip dažnai, kaip norėčiau, nors kiekvieną kartą pagaminusi nusistebiu, o kodėl gi? Na, gerai, virti maistą aliejuje nėra kasdienis sprendimas, bet kartais juk galima. Ir jei jau rinktis, keliauti link restorano, ar link savos virtuvės – geriau link savos virtuvės. Juolab, kad pagaminti tą puikią, sultingą, traškią saldžiarūgštę vištieną net labai paprasta; neprireiks nei daug laiko, nei daug pastangų, o rezultatas, tikiu, pranoks visus lūkesčius, net jei padiktuos juos prašmatniuose kinų restoranuose praleisti vakarai.

Dalinuosi receptu ir tikiuosi, kad penktadienio (ar artėjančio savaitgalio) planas pamažu tampa aiškus, kaip manote?

 Traški saldžiarūgštė vištiena

Kad ir koks paprastas šis receptas, svarbių momentų jame yra. Pirmasis, tešlos paruošimas. Traškios tešlos paslaptis yra ne tik krakmolas, sumaišytas su miltais, bet ir labai šaltas – ledinis – vanduo. Atšaldykite jį įdėję saują ledukų. Tuomet greitai, kol neįšilo nuo kambario temperatūros, suplakite tešlą. Kuo šaltesnis bus vanduo, tuo lengvesnė ir traškesnė bus tešlos plutelė. O to juk ir norisi labiausiai, tiesa?

Antroji paslaptis – tinkamai įkaitintas aliejus. Vištienos gabalėliai turi būti traškūs, bet prisigėrę aliejaus – jokiu būdu; būtent todėl ir svarbu tinkamai įkaitinti aliejų. Patikrinti, ar aliejus yra tinkamai įkaitęs, galite su medine mentele: merkite ją į aliejų ir statmenai priglauskite prie dugno; jei toje vietoje, kur mentelė liečia keptuvės (ar puodo) dugną, ima kilti burbuliukai, aliejus yra tinkamai įkaitęs. Jei turite termometrą, tiesiog pamatuokite – aliejaus temperatūra turėtų siekti 180 ᵒC temperatūrą.

Galiausiai, trečioji paslaptis – padažas. Pagrindinis šio patiekalo akcentas ir ašis. Padažą patys galite ruošti nuo A iki Z – tam reikės kiek daugiau ingredientų ir šiek tiek daugiau laiko, bet viskas yra įmanoma. Kita vertus, kartais galima peršokt keletą žingsnių, sutaupyti šiek tiek brangaus laiko ir naudoti jau paruoštą „Daumantų“ WOW MAMA „Sweet Asia“ padažą. Tokiai traškiai saldžiarūgštei vištienai jis tinka nuostabiai. Ir saldu, ir rūgštu, ir aštru. Jei jau vienu žodžiu – tobula!

 Traški saldžiarūgštė vištiena

 Traški saldžiarūgštė vištiena

 Traški saldžiarūgštė vištiena

Traški saldžiarūgštė vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 didelio kiaušinio baltymo
½ stiklinės (70 g) miltų
¼ stiklinės (35 g) kukurūzų krakmolo
½ arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (125 ml) ledinio vandens
1 valg. š. rapsų aliejaus
žiupsnio druskos

500 g vištos krūtinėlės, be kaulo
rapsų aliejaus virimui

Padažui:
2 valg. š. aliejaus
3 česnako skiltelių
3-4 svogūnų laiškų
½ stiklinės (125 ml) „Daumantų“ WOW MAMA padažo „Sweet Asia“
½ arb. š. džiovintų raudonosios paprikos dribsnių

Patiekti:
sezamo sėklų
svogūnų laiškų
virtų ryžių

GAMINIMO EIGA

1. Vištieną supjaustykite maždaug 2-3 cm kubeliais.
2. Paruoškite tešlą. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos masės. Naudokite ledinį vandenį, kad tešla būtų traški, ir tešlą ruoškite kuo greičiau, nes kuo šaltesnis yra vanduo, tuo traškesnė bus tešlos plutelė. Nenustebkite – tešla bus labai skysta; tokia ir turi būti.
3. Suberkite į tešlą vištienos gabalėlius ir išmaišykite, kad gabalėliais iš visų pusių tolygiai pasidengtų tešla.
4. Išvirkite vištienos gabalėlius. Į gilią keptuvę, WOK keptuvę ar puodą supilkite aliejų – tiek, kad vištienos gabalėliai, virdami aliejuje, jame plūduriuotų ir neprikibtų prie dugno (apie 5-7 cm). Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Patikrinti, ar aliejus yra tinkamai įkaitęs, galite su medine mentele: merkite ją į aliejų ir statmenai priglauskite ją prie dugno; jei toje vietoje, kur mentelė liečia keptuvės (ar puodo) dugną, ima kilti burbuliukai, aliejus yra tinkamai įkaitęs. Jei turite termometrą, tiesiog pamatuokite – aliejaus temperatūra turėtų siekti 180 ᵒC temperatūrą.
5. Kiaurasamčiu semkite vištos gabalėlius, nuvarvinkite tešlos perteklių ir dėkite į įkaitintą aliejų. Pradėjus formuotis plutelei, sukibusius vištienos gabalėlius šakute atskirkite vienas nuo kito, ir virkite toliau, kartais pavartydami, apie 4-5 minutes, kol visi gabalėliai bus apskrudę, gražios auksinės spalvos. Vištienos gabalėlius virkite aliejuje dalimis, kad pernelyg nesiliestų ir kad sudėti į jį per daug neatvėsintų aliejaus temperatūros.
6. Išvirusius vištienos gabalėlius kiaurasamčiu išgriebkite iš aliejaus ir suberkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę.
7. Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite smulkiai kapotą česnaką, smulkintus svogūnų laiškus ir pakaitinkite virš vidutinės ugnies apie pusę minutės. Suberkite išvirtus vištienos gabalėlius, supilkite „sweet asia sauce“ padažą ir suberkite raudonosios paprikos dribsnius. Greitai išmaišykite, nuimkite nuo ugnies ir nedelsiant patiekite.
8. Patiekite su virtais ryžiais, apibarstę sezamo sėklomis ir saujele smulkintų svogūnų laiškų.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.

 Traški saldžiarūgštė vištiena

 Traški saldžiarūgštė vištiena

Recepto šaltinis: Dinner Then Dessert

Azijaazijos virtuvėčesnakaigreitas maistaskinų virtuvėkukurūzų krakmolaspasaulio skoniairyžiaisezamų sėklossvogūnų laiškaivištiena
6 komentarai
15
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu
kitas įrašas
Varškės pyragas su mandarinais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Bulvių „rožės”

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Tortilijų suktinukai su vištiena

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Apelsininis aguonų keksas

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Apelsininiai keksiukai

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

VALENTINAS // Rikotos ir medaus keksiukai

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Jautienos troškinys

Keptų bulvių salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

6 komentarai

:-) 29 Lap ’19 - 12:17 pm

O kaip būtų galima pasigaminti visą padažą patiems?:-) Dėkui!

Reply
Asta 2 Gru ’19 - 10:16 am

Nors sudėtingiau ir procesas ilgėlesnis, bet tikrai įmanoma 🙂 Internete galite rasti daugybę receptų – aš pati neturiu paruošusi tokio, kuriuo galėčiau dabar pasidalyti.

Reply
Indrė 23 Vas ’20 - 2:14 pm

Vienas iš pačių skaniausių Kinietiškų patiekalų kokius esame valgę gyvenime. Ačiū už receptą!☺️☺️

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:17 am

Nėra už ką, labai džiaugiuosi!! 🙂

Reply
Laura 4 Kov ’21 - 1:17 pm

Visada pritaikau savo virtuvėje jūsų receptus, pavyksta puikiai, tačiau šį kartą kažkas ne taip su tešla man. Kol kepė buvo traški, putli vištiena, tačiau išėmus po kiek laiko suminkštėjo ir liko blynas is tešlos, apkepinus su padažu išvis atrodo ta tešla dingo nuo vistienos kažkur ir tapo eilinė vištiena. Pyliau ledinį vandenį, net dantis gėlė, tačiau kažkas nepavyko

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:02 am

Laura, labai gaila, kad nepavyko, man sunku pasakyti, kodėl taip galėjo nutikti, nes receptas mūsų šeimoje jau daug kartų patikrintas ir tikrai viskas gaunasi puikiai. Svarbiausia, manau, yra tinkama aliejaus temperatūra – tinkamai iškepusi tešla tikrai lieka tvirta ir traški. Labai apgailestauju dėl sugadintų produktų.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų