Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

parašė Asta 22 Rgs ’10
Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

Ruduo. Rugsėjis. Rusvais lapais nukloti siauri šaligatviai, vėjo gūsiai palaiduose plaukuose, šiltos kojinės ir puodeliai garuojančios arbatos. Žvilgsnis pro langą į rūstų dangų, liūdną dangų, verkiantį dangų.
Vakar buvo taip šalta ir taip lijo. Vakar norėjosi apsikloti pūkiniu pledu ir nekišti nosies iš lovos.
Dar man vėsiomis rudens popietėmis norisi kepti sausainius. Nes tai leidžia pamiršti lietų ir pasidžiaugti jaukia virtuvės šiluma. O po namus pasklidus maloniam cinamono kvapui, galima netgi truputį pamilti rudenį. Vien tik dėl sausainių.

Šįkart – traškių avižinių sausainių su riešutais ir cinamonu.

Skonis: 9,5/10. Daugelis žmonių mėgsta avižinius sausainėlius… Dėl jų paprastumo, jaukumo, na, ir skanumo. Ar vaikystės nostalgijos. O šie dar puikesni už tuos, paprastuosius – jie su riešutais! Smulkinti riešutai susimaišo su avižiniais dribsniais ir sausainiai skanaujasi labai šauniai. Ir dar taip traškiai! 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Zummy Yummy

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 17 didelių sausainių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 13 min.

INGREDIENTAI

¾ puodelio (170 g) sviesto, minkšto
1 puodelis (200 g) cukraus
1 didelis kiaušinis
1 arb.š. vanilės esencijos
¾ puodelio (105 g) miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. malto cinamono
½ arb.š. druskos
2 ½ puodelio (220 g) avižinių dribsnių
1 puodelis (110 g) riešutų, pakepinų ir susmulkintų (naudojau migdolus ir lazdynų riešutus)

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
2. Graikinius riešutus paskleisti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos ir pakepinti orkaitėje apie 10 minučių. Jie gražiai parus ir taps aromatingi. Riešutus atvėsinti ir susmulkinti nedideliais gabalėliais.
3. Elektriniu plakikliu suplakti sviestą ir cukrų iki purios konsistencijos. Tuomet įmušti kiaušinius, supilti vanilės esenciją ir išmaišyti.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir maltą cinamoną.
5. Miltų mišinį supilti į sviesto plakinį ir išmaišyti, kol masė taps vientisa. Tuomet suberti riešutus, avižinius dribsnius ir dar kartą išmaišyti.
6. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Naudojantis ledų kaušeliu, formuoti sausainius. Iš pradžių kaušelį pamirkyti vandenyje, tuomet pripildyti sausainių masės (lygiai su kaušelio paviršiumi), paspausti, apversti ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių turėtų būti apie 5 cm. tarpai. (sausainiai kepdami labai išplatėja!).
7. Tuomet arbatinį šaukštelį mirkyti vandenyje ir kiekvieną kaušelį suspausti antra šaukštelio puse taip, kad turėtume plokščius sausainius.
8. Kepti sausainius apie 13 minučių, kol kraštai gražiai parus, o vidus dar bus šiek tiek drėgnas ir minkštas.
9. Išimti iš orkaitės ir kelias minutes atvėsinti ant grotelių. Tuomet perkelti ant grotelių ir visiškai atvėsinti.

avižiniai dribsniaicinamonaslazdynų riešutaimigdolairiešutaisausainiaivanilė
28 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais
kitas įrašas
Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Languota prijuostė: pradžių pradžia

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Karamelinė kavos panakota

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

Ananasų ir bananų keksas

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Pusryčių duoniukai su rikota

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Lavašo suktinukai

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldus vyniotini su varške

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Pyragaičiai su avietėmis, citrinų kremu ir morengo bokšteliais

Helovino šokoladainis

Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

28 komentarai

Rima 22 Rgs ’10 - 7:51 pm

Gražios, jaukios nuotraukos. Ir už arbatos puodelį – dešimtukas. 🙂 Ir Tiffany, ir Audrey sausainukai, manau, patiktų. 🙂

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:21 pm

Rima, ačiū 🙂 Puodeliai šie labai mylimi mūsų yra, tokie jaukūs… 🙂

Reply
Karolina 22 Rgs ’10 - 9:08 pm

Žinai, man dabar išvis sausainiai yra geriausias desertas ar užkandis , kai skubėdama į autobusą prieš išlekiant pasiimi kažką „ant danties”, kad netektų visą diena tuščiu pilvu vaikščioti 🙂 bėda tik ta, kad jau nespėju fotografuoti ir dėti pas save į blog’ą…
O tavieji tokie traaaškūs atrodo!

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:24 pm

Karolina, oi, kokios bėdos! Va, tu nespėji fotografuoti, o aš nespėju visų blog’ų skaityti. Jau keikiu save, bet vis tiek niekaip nespėju 😀 Pasitaisysiu.
Beje, o jei apie nuotraukas, tai aš fotografuoti tingiu ne taip labai, kaip tas nuotraukas tvarkyti – vaje… čia tai darbas :))

Sausainiukai tikrai laaabai traškūs 🙂

Reply
Ineta 22 Rgs ’10 - 9:30 pm

O aš myliu rudenį:) ir dėl sausainių ir ne tik:)
Gaminsiu šiuos avižinukus:) Puikumėliškai atrodo!:)

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:25 pm

Ineta, mylėti yra gėris 🙂 Už bet ką ir net už nieką 🙂
Ačiū. Ir skanių sausainėlių! 😉

Reply
kantas 23 Rgs ’10 - 1:32 am

Jo, skaniai atrodo. Bet kaip gaila to laiko šitiems skanėstams pasigaminti 🙂 Ir žmonių nesuprantu tiek laiko…

Beje, BBC jau iš vaikų „gamina” per televiziją universalius kepėjus 🙂 Verta pažiūrėti, kaip vaikai stengiasi (tiesiog daugumai patiks)

Pradžiai suaugusieji, o dabar 12 mečiai eteryje… Smagu , o pamenu mokykloje mergaitėm – maisto ruošimo darbai, o bernams – staliavimo įrankiai

Šiuos sausainius į becukrę žalią arbatą ir tada sukramtyti..

Na, gerai skaniai galima atsipalaidavimui pasvajoti, nors man tie maisto gamybos ypatumai „do lampočki” 🙂

Galėtumėt kas ir video pagaliau įdėti.. siuntinėti vieni kitiems gaminius (pabandymui) – gi įmanoma. Garantuotai žmonės video labiau žiūrės ir gamins, pasidėję kompiuterius ant virtuvinio stalo ir darydami pauzes

Reply
Asta 24 Rgs ’10 - 12:42 pm

kantai, gi kiekvienam savo 🙂 Vieni mėgsta gaminti, kiti skaityti, treti – prie mašinų krapštytis, tarkim. O savo pomėgiui, kuris tau mielas ir tik nuotaiką pakelia, laiko negaila tikrai 😉

O dėl to video – jau sakiau, juk sudėtinga. Reikia įrangos, kurios aš neturiu, pavyzdžiui. Su fotiku kokybiškai nenufilmuosi ir tikrai visų neapžavėsi :))

Reply
Diana 23 Rgs ’10 - 12:04 pm

O, Asta, jie tiesiog žavingi.
Toookie apvalūs o.O tokie gražūs.

Velniava ( atsiprašau ) 🙂

Reply
Asta 24 Rgs ’10 - 12:42 pm

Diana, atleidžiu 😀 Ačiū 🙂

Reply
Anzela 23 Rgs ’10 - 6:53 pm

Oj oj oj – atleisk Astute, bet mano nuomone, senas puslapio dizainas jaukesnis ir patogesnis. Šis nelabai prie širdelės… Nors jeigu čia tik man taip nelabai, o visiems gerai, tai tiek to. Susitaikysiu ir apsiprasiu su laiku 😀

Reply
Asta 24 Rgs ’10 - 12:44 pm

Andžela, jau sugrįžo senasis vaizdelis 🙂 Ten buvo tik pasibandymai, bet labai ačiū už atvirą nuomonę 🙂

Reply
Ieva 23 Rgs ’10 - 7:09 pm

Man ir labiau patiko senesnis. Nebent čia kažkokie techniniai nesklandumai. 🙂

Reply
Asta 24 Rgs ’10 - 12:44 pm

Šitie techniniai nesklandumai – mano nesibaigiančios svajonės kažkaip pasikeisti. Bet dar palauksiu, gal wordpress’as pasiūlys kokią ne-re-a-lią temą greitu metu :))

Reply
twiggy 23 Rgs ’10 - 9:15 pm

O jau puodelio grožis :)))

Reply
Asta 24 Rgs ’10 - 12:45 pm

Twiggy, tikrai taip :))

Reply
loveaudrey 25 Rgs ’10 - 7:01 pm

Jauku.Jaukus sausainiai.Kepsim.
is kur is kur tooooks nuostabus puodelis?:))))

Reply
Asta 26 Rgs ’10 - 10:46 pm

Skanių ir tikrai jaukių tau sausainėlių, loveaudrey :))
Prisipažinsiu – puodelis nėra mano, tačiau man velniškai pasisekė turėti galimybę kas rytą gerti iš jo arbatą 🙂 Iš kur? Dovana. Jei labai labai domina, galiu dovanotojos paklausti, iš kur gi šie puikuoliai :))

Reply
Lina P. 30 Rgs ’10 - 11:20 pm

Astute, dėkui už nuostabiai kvepiančių, labai traškių sausainukų receptą!!!! Neturiu ledų kaušelio, tai formavau „blyniukus” rankomis… Man gavosi 30 vnt. ir tikrai nemaži… Tai kažin kokio didumo tavieji, jei tik 17vnt.?
Įtariu sausainukai man dar labiau patiks, kai pastovės ir prisitrauks drėgmės…

Reply
Asta 30 Rgs ’10 - 11:33 pm

Lina P., žinok, maniškiai buvo labai dideli. Ir tas žodis „labai” čia reiškia, kad tikrai labai 😀 Na, gaila, neišmatavau, bet jie kur kas didesni už delną buvo, gal net dvigubai :))
Beje, man irgi labai patinka sausainiukai pastovėję, kai sudrėksta šiek tiek 🙂

Reply
emi 1 Spa ’10 - 12:56 pm

vakar nakti,pries pat einant miegot sumasciau issikept situ sausainuku,tevai buvo gatavi pasmaukt mane:D bet kai is orkaites islindo pirmoji porcija (kaip jie issipucia!:O) ir daviau paragaut, tj is visu kampu tik tegirdejau garsus „mmmm…” ir daugiau jokiu zodziu:) aciu uz labai skanu receptuka Asta, kuriu sitam tavo puslapuky matau yra begale:))

Reply
Asta 2 Spa ’10 - 6:16 pm

emi, kaip pralinksmino mane tavo šis komentaras :))) Labai smagus vakaras pas jus namuos buvo, regisi 🙂 Smagumėlis, kad prie to mano sausainiai prisidėjo 😀

Reply
Lina P. 4 Spa ’10 - 12:19 am

Va kai sausainukai pastovėjo kelias dieneles ir truputį sudrėko… mmmmmmmmmmmm…. nerealiai skanūs sausainiai… Rytoj kepsiu iš karto dvigubą porciją 🙂 🙂 🙂 Tik darysiu dar mažesnius 🙂

Reply
Asta 4 Spa ’10 - 11:58 pm

Lina, šaunu :)) O taip, mažesni jie būtų geriau, norsss… tada jau neišeitų savęs pateisinti sakant, jog „suvalgiau TIK vieną”, kai tas vienas tooooks… 😀

Reply
Medeja 27 Lap ’10 - 2:34 pm

Mmm. Įsivaizduoju kaip skaniai kvepia, kitąkart reikės atsimint apie šitą receptą, nes avizinius sausainius labai mėgstam 🙂

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 8:21 pm

Medeja, būtinai išbandyk, tikrai skanūs sausainiukai 🙂 Ir pasidalink įspūdžiais, kaip patiko 😉

Reply
Jonė 19 Vas ’11 - 3:55 pm

puikūs, puikūs, fantastiškai nuostabūs sausainiai! Kepiau jau durkart, bet dar kepsiu ir kepsiu :))

Reply
Asta 20 Vas ’11 - 11:18 am

Oho, kiek pagyrų sausainėliams! Ačiū, Jone 🙂 Labai smagu, kad patiko 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų