Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuosePASAULIO SKONIAISALDUMYNAI

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

parašė Asta 11 Lap ’20
Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

Tyliai juokiuosi, kad mano Kalėdos yra dabar. Pakuoju dėžes – tik ne dovanų, o dideles ir kartonines; ir perrišu jas ne kaspinėliu, o tvirtai klijuoju lipnia juosta. Kraustomės šiais metais jau antrą kartą, bet prie to priprasti turbūt neįmanoma. Kaip ir anąkart, taip ir dabar, – sutalpinti visą gyvenimą į dėžes man atrodo iššūkis. Atrasti kiekvienam daiktui vietą naujuose namuose bus dar vienas, bet – po vieną žingsnį.

Susitariau su savimi niekur neskubėti. Rasti laiko atsitraukti nuo tų dėžių ir pažiūrėti serialą. Paklausyti šiek tiek muzikos, galbūt kalėdinės. O tada – pagaminti tos šventinės nuotaikos įkvėptą desertą!

Švelni, minkšta, burnoje tirpstanti panakota – vienas mano mėgstamiausių nekeptų desertų. Ją paruošti neįtikėtinai paprasta, o skonių variacijų – kiek tik norite. Šįkart panakotą ruošiau iš riebios grietinėlės, nes norėjau, kad ji būtų sodresnio skonio, šiek tiek riebesnė, kremiškesnės tekstūros. Prie jos puikiai derėjo gaivūs ir rūgštūs citrusiniai vaisiai, apšlakstyti medumi. Dar truputis aguonų, žiupsnelis nutarkuotų citrinų žievelių. Tobulas skonių balansas!

Kai manęs klausiate, kokią grietinėlę dažniausiai naudoju desertams, visad atsakau: tikrą, kokybišką, riebią (35 proc.) grietinėlę. Kai reikia, ji puikiai išsiplaka iki standžių putų (be jokių grietinėlės standiklių ar papildomų priedų!), taip pat – ji suteikia kepiniams turtingesnės tekstūros, sodresnio skonio, minkštumo. Gamindama panakotą, kurios pagrindinis ingredientas yra būtent grietinėlė, drąsiai renkuosi „DVARO“ prekės ženklą, kuriuo tikiu ir pasitikiu jau ne vienerius metus. Gaminama tikiu paprastomis taisyklėmis; tikiu, kad kokybiškiausi produktai leidžia sukurti geriausią ir skaniausią rezultatą.

 Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

 Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Panakotai:
4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
3 stiklinių (750 ml) „DVARO“ grietinėlės (35 % riebumo)*
3-4 valg. š. klevų sirupo (ar medaus)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
1 valg. š. aguonų
1 valg. š. nutarkuotų citrinų žievelių

Citrusiniams vaisiams:
1 apelsino
1 greipfruto
1 mandarino
¼ stiklinės (90 g) medaus

Papuošti:
saujelės spanguolių
aguonų
šviežio rozmarino šakelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite panakotą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir žiupsnį druskos. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps. Įmaišykite aguonas ir nutarkuotas citrinų žieveles.
3. Paruoštą kremą supilstykite į mažas kepimo formeles, indelius ar stiklines. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 2 valandas, kol sustings.
4. Paruoškite citrusinius vaisius. Išskaidykite juos skiltelėmis, kruopščiai nuimkite odeles. Apšlakstykite medumi ir lengvai išmaišykite, kad visos skiltelės juo kuo tolygiau pasidengtų.
5. Vaisius sudėkite ant sustingusios panakotos.
6. Papuoškite keliomis spanguolėmis, žiupsneliu aguonų, šviežio rozmarino šakelėmis.

* Jei norite lengvesnės, liesesnės panakotos, naudokite grietinėlę perpus su pienu (po 375 ml grietinėlės ir pieno).

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
Reklama #dvaro #pienozvaigzdes

 Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

 Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

aguonosapelsinaicitrinosdesertasgreipfrutaigrietinėlėmandarinaimedusnekeptas desertassaldumynaivaisiaiželatina
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis
kitas įrašas
Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Tortas „Marjolaine“

Varške įdaryti kepti obuoliai

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos karbonadai

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Kugelis su vištų sparneliais

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Grikių granola

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

2 komentarai

Nina 16 Lap ’20 - 1:47 pm

Ar galima nedėti aguonų, arba į ką jas keisti?

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:50 pm

Nina, galite nedėti arba galite keisti chia sėklomis.

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų