Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Varškės apkepas su moliūgais

parašė Asta 29 Lap ’13
Varškės apkepas su moliūgais

 Apčy. Apčy. Šniurkšt. Apčy. Ech, tas ruduo… ta žiema, kuri čia pat, už kampo. Ir.. o kur mano nosinaitės? Apčy.

Visi tie čiauduliai ir nosinių kalnai, ir skaudanti galva, ir dar bala-žino-kas – man visa tai nepatinka. Bet viskas gerai, kai yra didesnių dalykų, kuriais norisi džiaugtis, labai labai džiaugtis. Pavyzdžiui, tuo, kad vakar padėjau parašą ant savo prašymo atostogoms. Valioooo! Ir iškart gyvenimas gražesnis: ir ne taip šalta, ir ne taip galvą skaudą, ir šiaip… lyg kokia šviesa tunelio gale. Net norisi nevalingai trepsėti viena koja – va kaip stipriai laukiu, šypt.

O kol jos ateis, dar reikia šį tą nuveikti; reikia nudirbti daug didelių ir mažų darbų. Ir dar reikia būtinai pasveikti. Šniurkšt. 

Daug kartų esu girdėjus, kad susirgę žmonės staiga praranda apetitą. Man pačiai taip yra buvę gal tik kartą ar du, bet labai seniai. Tie atvejai tikrai buvo išskirtiniai, nes paprastai aš valgyti noriu visada: ar esu sveika kaip ridikas, ar vaikštau apsikabinusi nosinę; ar esu pavargusi, ar itin žvali; ar man kaip niekad liūdna, ar kaip niekad linksma. Bene visais gyvenimo atvejais maistas yra mano draugas. Todėl bent jau man, kai užpuola ligos, peršalimai ar slogos, vis tiek norisi maisto, tik galbūt kažkiek lengvesnio. Šis varškės apkepas su moliūgas puikiai tinka šiam atvejui. Tiesa, jis lygiai taip pat puikiai tinka ir visiems kitiems gyvenimo atvejams, jei tik mėgstate varškę ir moliūgus.

Kalbant apie varškės apkepas, aš pati jau ne vienus metus esu ištikima savo tobuląjam, bet šį – moliūginį – jau kepiau porą kartų. Manau, kad kepsiu ir dar – rūsyje moliūgų visas kalnas, o apkepas tikrai gardus. Aromatingas, jaukus ir rudeniškas.

Skonis: 9/10. Sudėtinga šį varškės apkepą lyginti su tobuluoju, nes šis – visai kitoks. Jis standesnis, ne toks purus, saldesnis, kupinas rudens prieskonių aromato ir skonio. Šis varškės apkepas su moliūgais panašesnis į sveikuolišką minkštą pyragą, o ne rimtą pietų ar vakarienės patiekalą. Kita vertus, jei esate smaližiai (kaip ir aš), tai priimsite kaip privalumą, ar ne?

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Varškės apkepas su moliūgais

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 45-50 min.

INGREDIENTAI

½ puodelio (100 g) manų kruopų
¾ puodelio (190 ml) pieno

3 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
400 g moliūgų tyrės
500 g varškės
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto imbiero
¼ arb. š. malto muskato
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba kepimo popieriumi išklokite) 22 cm skersmens kepimo indą.

Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol manų kruopos išbrinks.

Atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Kiaušinio trynius išplakite su ruduoju cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite moliūgų tyrę, varškę, suberkite maltą cinamoną, imbierą, muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Maisto smulkintuvu išplakite viską iki visiškai vientisos kreminės masės. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.

Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.

Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 – 50 minutes, kol gražiai apskrus ir sutvirtės.

Patiekite nedelsiant su norimu padažu: grietine, varškės padažu, uogomis, džemu ar kitais priedais. Skanaus!

apkepascinamonasimbierasmanų kruoposmoliūgaimuskatasvanilėvarškė
7 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu
kitas įrašas
Tinginių „Napoleonas“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Bulvių apkepas

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šilauogių „clafoutis“

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Kitokia balta mišrainė

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

Vištienos maltinukai su grikiais

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

7 komentarai

ooo 29 Lap ’13 - 7:38 am

Gaminsiu, gaminsiu rytoj.
Labai mėgstu varškės apkepus.
Kaip tyk ir tyrės turiu užsišaldžius. 🙂 Daug.

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:09 pm

Super! 🙂 Labai labai smalsu sužinoti, kaip pasisekė ir kaip patiko? 🙂

Reply
apkepas 9 Sau ’14 - 9:38 am

Gaminau, cukraus tik 2 saukstus dejau. kepe gerai, visai idomus. pritariu kad tokis sveikuoliskas pyragas gaunasi.
tiesa, del tyres, niekur neradau pastabos, kad pavyzdziui, idejus apie 800 gramu zalio pjaustyto be zieves moliugo, man gavosi iseiga tyres beveik perpuse mazesne-apie 450 gramu….dalis isgaravo dregmes, ir biski teko nulupti kelias odeles pakepusias nuo skardos…tai visa laime kad tiek moliugo zalio dejau i orkaite,o pradzioj tik 400 gramu ir planavau deti kepti del tyres..buciau bais pritrukusi siam receptui.

Reply
Asta 10 Sau ’14 - 10:45 am

Labai teisingai pastebėjimas – moliūgas tikrai išskiria nemažai drėgmės ir galutiniame rezultate tyrės tūris gerokai skiriasi nuo moliūgo tūrio. Negaliu pasakyti, kiek žalio moliūgo atitinka 400 g tyrės, kadangi dažniausiai jos pasidarau daug daug, o tada dalį sunaudoju, dalį – užšaldau ir naudoju vėliau. Būtent todėl recepte ir parašytas tyrės svoris, o ne žalio moliūgo – kad paskui netyčia ko nors dar labiau nesuklaidinčiau 🙂

Reply
klausimas dėl varškės 24 Rgs ’15 - 9:31 am

Labai norėčiau sužinoti kokia kreminę varškę Jūs naudojate.

Reply
Asta 27 Rgs ’15 - 10:59 am

Arba trinu blenderiu paprastą varškę pati iki kreminės konsistencijos (kol nelieka nė menkiausių gumuliukų), arba perku parduotuvėje, pavyzdžiui, šią: http://www.valio.lt/produktai/alma_vanilinis_varskes_kremas_300_g-adc7eb2878-50.html ; arba šią: https://www.barbora.lt/Pages/Search/Products.aspx?SearchString=president%20vanili&UrlId=160282 🙂

Reply
Marija 6 Spa ’21 - 3:52 pm

Kokio skanumo apkepas! Tikrai trauksiu i naudojamu receptų sąrašą 🙂

Reply

Komentuoti: Marija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Juodasis Princas”

    5 Geg ’10
  • 3

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19
  • 4

    Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

    17 Bal ’14
  • 5

    Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

    19 Spa ’20
  • 6

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (350)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų