Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIPIETŪS DĖŽUTĖJEŽuvis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

parašė Asta 28 Vas ’18
VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Žiūriu pro langą ir bandau save įtikinti tuo, kad šiandien – tikrai paskutinė žiemos diena. Kad tas žemę sustingdęs šaltis tuoj pasibaigs; ir pavasaris galiausiai bus ne tik širdyje, bet ir čia, už lango.

Jei prieš mėnesį sakiau, kad mano sausis ėjo lėtai ir ilgai, vasaris pateisino trumpiausio metų mėnesio vardą ir praskriejo akimirksniu. Negalėčiau pasakyti, ką tiek daug veikiau, bet esu beveik tikra, kad ramiai prisėdusi buvau gal tik keletą kartų, kai ilgus vakarus maloniai užpildydavo knygų puslapių šnarėjimas.

Juokauju, kad puikiausias vasaris yra dėl to, jog po jo išaušta pavasaris. Bet iš tiesų tų mažų džiaugsmų vasarį buvo kur kas daugiau. Nes džiaugsmai, galų gale, juk visiškai nepriklauso nuo mėnesio ar metų laiko, tiesa?

Pabėgimas iš namų. Savaitgalis Birštone. Su draugais, su kuriais visada gera ir smagu būti!

Sugrįžimas. Atgal į biblioteką. Pagaliau!

Knyga. Mano lentynoje – net kelios Jodi Picoult knygos. Jos knygoms, rašymo stiliui ir gvildenamoms ne rožinėms temoms tapau neabejinga dar paauglystėje.

Filmas. Džiunglės. Buvo momentų, kai nemirksėjau; kai šiurpau ir dengiausi akis; kai verkiau. O galiausiai dar bent kelias dienas nešiojausi filmą mintyse. Man patinka filmai, sukurti pagal tikras istorijas – tik kartais būna sunku patikėti, kokios istorijos kartais ištinka žmones.

Serialas. Moderni šeima. Kai norisi kažko lengvo. Taip lengvai pamažu pasiekėme ir paskutinį sezoną.

Vaikų kambarys. My Bunny & Me. Po šiuo pavadinimu – mano draugės kuriami rankų darbo žaislai, žaidimų kilimėliai, lovatiesės ir dar daugiau. Jei Joris jau mokėtų kalbėti, tikiu, kad išduotų, jog laikas, praleistas ant zuikio-žaidimų kilimėlio, yra pats smagiausias laikas!

Mažylio pasaulyje. Ar žinojote, kad išmokus apsiversti nuo nugaros ant pilvo, nėra nieko smagesnio, kaip vartytis, vartytis, vartytis… Pasirodo, gali! 

Kosmetinė. Bio-Oil. Pasirodo, kad jis daro stebuklus ne tik neštumo metu, bet ir gerokai po nėštumo!

Tinklaraščiai. „Dievinu” ir „Snippets”. Tai moterys, kurios įkvepia – gyventi lėtai, puoselėti moteriškumą, ieškoti savęs, džiaugtis gyvenimu. Ačiū! Skaitau su didžiausiu malonumu.

Šis tas naujo kiekvieną mėnesį. Pagaliau! Po devynių tinklaraščio rašymo metų pa-ga-liau mano „Saulėta virtuvė“ atsinaujino ir pasipuošė naujais tapetais! Remontas vis dar vyksta, dar ne viskas tobula, bet pamažu ši mano virtuali virtuvė įgauna tą vaizdą, apie kurį jau kurį laiką tyliai pasvajodavau.

Virtuvė. Vasaris mano virtuvėje buvo žuvies mėnuo! Žuvis ant pietų stalo, žuvis vakarienės lėkštėse, žuvis pietų dėžutėse… Nesumeluosiu pasakydama, kad tai buvo nuostabiai skanus mėnuo. Vienas iš šį mėnesį ragautų žuvies receptų – šiek tiek žemiau.

Vos per 10 minučių – per tiek laiko galite pasiruošti upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis. Ir nors mane visada šiek tiek žavi ilgi nesibaigiantys receptai, kuriems reikia paskirti valandą, kelias, o gal net visą pusdienį, būna gyvenime etapų, kai tokie gardūs receptai, paruošiami per dešimt minučių, yra pats geriausias dalykas pasaulyje.

 Mėtinė dviejų dalių pietų dėžutė

 Mėtinė dviejų dalių pietų dėžutė

Skonis: 10/10. Atrodytų, jog tai visiškai paprasti žuvies gabalėliai, iškepti orkaitėje, tačiau žaliosios citrinos, juodieji pipirai ir džiovintos žolelės čia tinka taip puikiai! Neabejoju, kad esate ragavę, o gal ir patys gaminę, kur kas prašmatnesnių upėtakio patiekalų, bet tas paprastumas, kai žuvies skonis neužgožiamas, o tik dar labiau atskleidžiamas – štai kas, mano galva, yra verta dešimties balų.

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Kur radau? The Healthy Hunter

 Mėtinė dviejų dalių pietų dėžutė

Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 5 min.

INGREDIENTAI

1 žaliosios citrinos sulčių
1 tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų raudonėlių
½ arb. š. česnako miltelių
4 gabalėlių upėtakio filė (300-400 g)

Patiekti:
žaliosios citrinos riekelių
ryšelio šviežių petražolių
žiupsnio druskos pagal skonį

GAMINIMO EIGA

1. Žaliosios citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, alyvuogių aliejų ir grūstus juoduosius pipirus sumaišykite. Įtrinkite mišiniu upėtakio gabalėlius ir palaikykite kambario temperatūroje apie 10 minučių.
2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus. Dėkite upėtakio gabalėlius oda žemyn ir kepkite apie 3 minutes virš vidutinės ugnies, kol apskrus. Kol kepa, viršutinę žuvies pusę konditeriniu šepetėliu aptepkite trupučiu likusių žaliosios citrinos sulčių. Tuomet apverskite gabalėlius ir kepkite dar apie 2 minutes.
3. Iškepusius gabalėlius perdėkite į lėkštę, aptepkite žaliosios citrinos sultimis. Patiekite apibarstę kapotomis petražolėmis, žiupsneliu druskos, su žaliosios citrinos riekelėmis.

 Mėtinė dviejų dalių pietų dėžutė

petražolėspietūs dėžutėjeraudonėliaiupėtakisžaliosios citrinosžuvis
4 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais ir keptomis daržovėmis
kitas įrašas
Belgiški pusryčių vafliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Rudeniškas veršienos troškinys

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Pievagrybių pyragas

Karšti skrebučiai su lašiša

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos suktinukai su morkomis

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Šakšuka su morkomis

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis avokadų kokteilis

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

4 komentarai

Viktorija | Dievinu 10 Kov ’18 - 5:40 pm

Asta! Kaip gera save čia rasti, su didžiausiu džiugesiu tariu ir aš – ačiū, kad skaitei, man be galo malonu! 🙂

Reply
Asta 11 Kov ’18 - 9:49 pm

Viktorija, tai ačiū tau, kad rašai, dalijiesi, įkvepi! Skaitau su didžiausiu malonumu 🙂

Reply
Silva 28 Kov ’18 - 6:32 pm

Sveiki, ačiū už receptus, viską žadu „išgaminti”! 😀 O dėl šito recepto – čia reikalinga žalio upėtakio file, ar tinka šaldyta? Žalio kažkada ieškojau, neradau net didesnėje parduotuvėje. Ačiū!

Reply
Asta 29 Kov ’18 - 9:17 pm

Silva, naudojau šviežią (žalią) upėtakio filė. Nežinau, kaip su prekybos centrais ar parduotuvėmis, bet Kaune jo tikrai galima įsigyti šeštadieniniame Kauno Pilies turgelyje, maniškis – iš „Bangų žuvies” 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų