Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMakaronų patiekalaiSalotosŠaltieji užkandžiai

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

parašė Asta 19 Lie ’21
Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Šiaip jau aš vasaros žmogus – kadaise Egipte, liepos vidury pleškinant 45 laipsniams, mes vaikščiojom aplink piramides pamiršę kepures nuo saulės (niekad taip nedarykit) ir nejautėm jokio nepatogumo. Kitais metais, taip pat patį karščiausią vidurvasarį, išvaikščiojom visas Venecijos gatves ir nepasiskundėm dėl kaitros turbūt nė karto. O štai šią lietuvišką vasarą, nudažiusią dangų ta pačia Egipte matyta pilkšvai mėlyna spalva, jau kurį laiką viltingai tikrinau orų prognozes, laukdama atvėsimo. Ką gi, atrodo bent kelias dienas galėsim pagyventi toje daugmaž 25 laipsnių idilėje, kurioje gal beveik niekam nebus nei per šalta, nei per karšta, šypt.

Ta proga ir į virtuvę bus galima užsukti šiek tiek ilgiau nei penkioms minutėms, tiesa? Visą praėjusią savaitę valgiusi pomidorus su grietine (arba grietinę su pomidorais, būkime atviri), šiandien užkaičiau puodą vandens makaronams. Karštis dar neišsisklaidė tiek labai, kad sumanyčiau juos valgyti karštus, todėl atvėsinusi, sumaišiau dubenį makaronų salotų su pesto padažu. Pripjausčiau avokadų, pomidoriukų, pridėjau mocarelos rutuliukų ir saldžių konservuotų kukurūzų. Apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, užspaudžiau šiek tiek citrinų sulčių, pagardinau tarkuotu česnaku, druska ir pipirais. To ir pakako, kad pavyktų paruošti labai skanius pietus – sotesnius, bet vis dar pakankamai gaivius ir vasariškus.

Pietų idėją sumaniau ir produktus į krepšelį susirinkau „Lidl Lietuva“, žvalgydamasi į šiandien prasidėjusios teminės „Bio Organic“ savaitės produktus. Visi šios savaitės produktai (asortimentą rasite ČIA) yra be sintetinių maisto priedų, užauginti ūkiuose, naudojančiuose tik natūralias trąšas. Mano asmeniniai šios savaitės favoritai, kaip jau galima nuspėti, yra makaronai (šįkart pasirinkau avinžirnių, puiki alternatyva tradiciniams kvietiniams!) ir pesto padažas.

Taigi, ar mėgstat šaltas makaronų salotas? Tikiuosi, kad taip. Receptas – čia!

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

250 g avinžirnių makaronų
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 citrinos žievelių
½ citrinos sulčių
1 česnako skiltelės
500 g vyšninių ar kokteilinių pomidorų
1 didelio gerai sunokusio avokado
300 g mocarelos rutuliukų
1 skardinės (285 g) konservuotų kukurūzų
190 g pesto padažo
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
bazilikų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nepervirkite. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į didelį dubenį.
2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos žievelėmis, sultimis, tarkuota česnako skiltele. Supilkite į dubenį su makaronais ir gerai išmaišykite.
3. Suberkite perpus (ar į keturias dalis) perpjautus pomidorus, kubeliais pjaustytus avokadus, perpus perpjautus mocarelos rutuliukus, konservuotus kukurūzus, pesto padažą. Kruopščiai išmaišykite, kad visi produktai pasidengtų pesto padažu.
4. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Dar kartą išmaišykite. Papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #BioOrganic

avokadaičesnakaicitrinoskukurūzaiMakaronų patiekalaimakaronų salotosmocarelapestopomidoraisalotos
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu | ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
kitas įrašas
Nekeptas vanilinis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Beveik prancūziškas skrebutis

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

„Kuršėnų“ vyniotinis

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Šokoladainis su vyšniomis

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Imbierinis sirupas kavai

Saldžios dovanos Mamai

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Kreminis airiško viskio likeris

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų