Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

parašė Asta 6 Gru ’23
Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Spanguolės ir apelsinai – skonių derinys, išduodantis, kad Kalėdos vis arčiau. Vos devyniolika dienų! Ar jaučiat? Pats laikas planuoti šventinį meniu, šypt.

Ši vištiena – aromatinga, sultinga ir labai gardi. Iš pradžių vištos šlauneles apkepkite keptuvėje, kad odelė būtų apskrudusi ir traški, o tuomet – perkelkite į orkaitę, kur ji išsitroškins spanguolių, balzaminio acto ir apelsinų padaže iki tobulo minkštumo ir skanumo.

Tai vienos keptuvės patiekalas, tad paruošite jį greitai ir paprastai. Šventiniame sūkuryje kartais būtent toks receptas yra geriausias pasirinkimas – labai mažai darbo, labai skanus rezultatas!

Kad viskas būtų dar paprasčiau, vištieną gardinau jau paruoštu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu auksinei vištienai. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai: džiovintos daržovės, prieskoninės žolelės ir druska. Kokybiška sudėtis, jokių skonio ar kvapo stipriklių, o ingredientų derinys – subalansuotas gardžiausiems vištienos patiekalams.

Net jei dar nepradėjote galvoti apie tai, ką skanaus valgysite per Kalėdas, receptą rekomenduoju išsisaugoti jau dabar. Juk maistas, pagamintas su meile ir rūpesčiu, yra neatsiejama švenčių dalis.

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
5-6 vištos šlaunelių (su oda ir kaulu)
3 skiltelių česnako
1 pakuotės (20 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio auksinei vištienai
1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
200 g spanguolių
¼ stiklinės (62 g) balzaminio acto
1 apelsino žievelių
1 apelsino sulčių
3 valg. š. klevų sirupo
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

2 česnako galvų
1 apelsino
ryšelio šviežių čiobrelių

Patiekti:
šviežių spanguolių
šviežių prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Vištos šlauneles ištrinkite tarkuotais česnakais ir prieskonių mišiniu vištienai.
3. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, įpilkite aliejaus. Dėkite vištos šlauneles, odele į apačią. Nejudindami kepkite apie 5 minutes, kol odelė gardžiai apskrus. Apverskite ir iš kitos pusės kepkite dar 3 minutes. Išimkite į lėkštę.
4. Į tą pačią keptuvę pilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite spanguoles, supilkite balzaminį actą, suberkite nutarkuotas apelsinų žieveles, supilkite apelsinų sultis, klevų sirupą, pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite apie 5-6 minutes, kol padažas užvirs ir ims tirštėti. Nukelkite nuo ugnies.
5. Į padažą keptuvėje suguldykite apkeptas vištos šlauneles, odele į viršų. Tarp jų išdėliokite perpus perpjautas česnakų galvas, griežinėliais supjaustytą apelsiną, čiobrelio šakeles.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min., kol šlaunelės gražiai apskrus ir bus iškepusios (vidinė temperatūra turi siekti 74 °C).
7. Prieš patiekiant galite apiberti saujele šviežių spanguolių ir papuošti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

Recepto idėja: The Wicked Noodle

apelsinaibalzaminis actasčesnakaičiobreliaiklevų sirupasspanguolėsvištiena
3 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais
kitas įrašas
Šventinė panakota

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Vištienos maltinukai su grikiais

Mažieji daržovių maltinukai

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Kugelis su vištų sparneliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Keptų bulvių salotos

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Virti varškėtukai

Kietojo sūrio krekeriai su rozmarinais | Užkandžių padėklas

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Nealkoholinis karštas vynas

Šalta juodoji arbata su persikais

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Bananų duona su avižiniais dribsniais

Jei neturite orkaitės…

Meduolinis karamelinis tortas

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru

3 komentarai

Laima 19 Gru ’23 - 1:01 pm

Neturėjau aš spanguolių, bet šiaip uogų pilnas šaldiklis… Tad panaudojau mėlynes! Aišku, teikia kitokio poskonio ir gana keistai atrodo, padažiuką užpilant ant ryžių (violetinė spalva), bet, kadangi rūgščios, skonių balansą visai atitiko, manyćiau. Mielai kartočiau su spanguolėm ar darkart mėlynėm, labai geras receptas be marinavimo – vištiena prisigeria skonių kepama, puiku.

Reply
Kamile 21 Gru ’23 - 5:32 pm

Kuo galima keisti klevų sirupą? Agavos sirupu ar medumi? 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’23 - 9:21 am

Taip, tikrai galite keisti tiek agavos sirupu, tiek medumi 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų