Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

parašė Asta 6 Gru ’23
Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Spanguolės ir apelsinai – skonių derinys, išduodantis, kad Kalėdos vis arčiau. Vos devyniolika dienų! Ar jaučiat? Pats laikas planuoti šventinį meniu, šypt.

Ši vištiena – aromatinga, sultinga ir labai gardi. Iš pradžių vištos šlauneles apkepkite keptuvėje, kad odelė būtų apskrudusi ir traški, o tuomet – perkelkite į orkaitę, kur ji išsitroškins spanguolių, balzaminio acto ir apelsinų padaže iki tobulo minkštumo ir skanumo.

Tai vienos keptuvės patiekalas, tad paruošite jį greitai ir paprastai. Šventiniame sūkuryje kartais būtent toks receptas yra geriausias pasirinkimas – labai mažai darbo, labai skanus rezultatas!

Kad viskas būtų dar paprasčiau, vištieną gardinau jau paruoštu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu auksinei vištienai. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai: džiovintos daržovės, prieskoninės žolelės ir druska. Kokybiška sudėtis, jokių skonio ar kvapo stipriklių, o ingredientų derinys – subalansuotas gardžiausiems vištienos patiekalams.

Net jei dar nepradėjote galvoti apie tai, ką skanaus valgysite per Kalėdas, receptą rekomenduoju išsisaugoti jau dabar. Juk maistas, pagamintas su meile ir rūpesčiu, yra neatsiejama švenčių dalis.

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
5-6 vištos šlaunelių (su oda ir kaulu)
3 skiltelių česnako
1 pakuotės (20 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio auksinei vištienai
1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
200 g spanguolių
¼ stiklinės (62 g) balzaminio acto
1 apelsino žievelių
1 apelsino sulčių
3 valg. š. klevų sirupo
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

2 česnako galvų
1 apelsino
ryšelio šviežių čiobrelių

Patiekti:
šviežių spanguolių
šviežių prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Vištos šlauneles ištrinkite tarkuotais česnakais ir prieskonių mišiniu vištienai.
3. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, įpilkite aliejaus. Dėkite vištos šlauneles, odele į apačią. Nejudindami kepkite apie 5 minutes, kol odelė gardžiai apskrus. Apverskite ir iš kitos pusės kepkite dar 3 minutes. Išimkite į lėkštę.
4. Į tą pačią keptuvę pilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite spanguoles, supilkite balzaminį actą, suberkite nutarkuotas apelsinų žieveles, supilkite apelsinų sultis, klevų sirupą, pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite apie 5-6 minutes, kol padažas užvirs ir ims tirštėti. Nukelkite nuo ugnies.
5. Į padažą keptuvėje suguldykite apkeptas vištos šlauneles, odele į viršų. Tarp jų išdėliokite perpus perpjautas česnakų galvas, griežinėliais supjaustytą apelsiną, čiobrelio šakeles.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min., kol šlaunelės gražiai apskrus ir bus iškepusios (vidinė temperatūra turi siekti 74 °C).
7. Prieš patiekiant galite apiberti saujele šviežių spanguolių ir papuošti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

Recepto idėja: The Wicked Noodle

apelsinaibalzaminis actasčesnakaičiobreliaiklevų sirupasspanguolėsvištiena
3 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais
kitas įrašas
Šventinė panakota

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Cukinijų apkepas

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

Bulvių „rožės”

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Helovino šokoladainis

Bananiniai biscotti su šokolado gabalėliais

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

Pyragas su varške „Draugystė“

Trupiniuotis su obuoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Varškės blyneliai

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Žemės riešutų sviesto granola

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tiramisu Affogato

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

3 komentarai

Laima 19 Gru ’23 - 1:01 pm

Neturėjau aš spanguolių, bet šiaip uogų pilnas šaldiklis… Tad panaudojau mėlynes! Aišku, teikia kitokio poskonio ir gana keistai atrodo, padažiuką užpilant ant ryžių (violetinė spalva), bet, kadangi rūgščios, skonių balansą visai atitiko, manyćiau. Mielai kartočiau su spanguolėm ar darkart mėlynėm, labai geras receptas be marinavimo – vištiena prisigeria skonių kepama, puiku.

Reply
Kamile 21 Gru ’23 - 5:32 pm

Kuo galima keisti klevų sirupą? Agavos sirupu ar medumi? 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’23 - 9:21 am

Taip, tikrai galite keisti tiek agavos sirupu, tiek medumi 🙂

Reply

Komentuoti: Kamile Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų