Spanguolės ir apelsinai – skonių derinys, išduodantis, kad Kalėdos vis arčiau. Vos devyniolika dienų! Ar jaučiat? Pats laikas planuoti šventinį meniu, šypt.
Ši vištiena – aromatinga, sultinga ir labai gardi. Iš pradžių vištos šlauneles apkepkite keptuvėje, kad odelė būtų apskrudusi ir traški, o tuomet – perkelkite į orkaitę, kur ji išsitroškins spanguolių, balzaminio acto ir apelsinų padaže iki tobulo minkštumo ir skanumo.
Tai vienos keptuvės patiekalas, tad paruošite jį greitai ir paprastai. Šventiniame sūkuryje kartais būtent toks receptas yra geriausias pasirinkimas – labai mažai darbo, labai skanus rezultatas!
Kad viskas būtų dar paprasčiau, vištieną gardinau jau paruoštu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu auksinei vištienai. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai: džiovintos daržovės, prieskoninės žolelės ir druska. Kokybiška sudėtis, jokių skonio ar kvapo stipriklių, o ingredientų derinys – subalansuotas gardžiausiems vištienos patiekalams.
Net jei dar nepradėjote galvoti apie tai, ką skanaus valgysite per Kalėdas, receptą rekomenduoju išsisaugoti jau dabar. Juk maistas, pagamintas su meile ir rūpesčiu, yra neatsiejama švenčių dalis.
Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vištienai:
5-6 vištos šlaunelių (su oda ir kaulu)
3 skiltelių česnako
1 pakuotės (20 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio auksinei vištienai
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
200 g spanguolių
¼ stiklinės (62 g) balzaminio acto
1 apelsino žievelių
1 apelsino sulčių
3 valg. š. klevų sirupo
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 česnako galvų
1 apelsino
ryšelio šviežių čiobrelių
Patiekti:
šviežių spanguolių
šviežių prieskoninių žolelių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Vištos šlauneles ištrinkite tarkuotais česnakais ir prieskonių mišiniu vištienai.
3. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, įpilkite aliejaus. Dėkite vištos šlauneles, odele į apačią. Nejudindami kepkite apie 5 minutes, kol odelė gardžiai apskrus. Apverskite ir iš kitos pusės kepkite dar 3 minutes. Išimkite į lėkštę.
4. Į tą pačią keptuvę pilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite spanguoles, supilkite balzaminį actą, suberkite nutarkuotas apelsinų žieveles, supilkite apelsinų sultis, klevų sirupą, pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite apie 5-6 minutes, kol padažas užvirs ir ims tirštėti. Nukelkite nuo ugnies.
5. Į padažą keptuvėje suguldykite apkeptas vištos šlauneles, odele į viršų. Tarp jų išdėliokite perpus perpjautas česnakų galvas, griežinėliais supjaustytą apelsiną, čiobrelio šakeles.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min., kol šlaunelės gražiai apskrus ir bus iškepusios (vidinė temperatūra turi siekti 74 °C).
7. Prieš patiekiant galite apiberti saujele šviežių spanguolių ir papuošti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur
Recepto idėja: The Wicked Noodle
3 komentarai
Neturėjau aš spanguolių, bet šiaip uogų pilnas šaldiklis… Tad panaudojau mėlynes! Aišku, teikia kitokio poskonio ir gana keistai atrodo, padažiuką užpilant ant ryžių (violetinė spalva), bet, kadangi rūgščios, skonių balansą visai atitiko, manyćiau. Mielai kartočiau su spanguolėm ar darkart mėlynėm, labai geras receptas be marinavimo – vištiena prisigeria skonių kepama, puiku.
Kuo galima keisti klevų sirupą? Agavos sirupu ar medumi? 🙂
Taip, tikrai galite keisti tiek agavos sirupu, tiek medumi 🙂