Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiai

Žaliasis humusas

parašė Asta 14 Sau ’21
Žaliasis humusas

Jeigu kas nors prieš gerus penkerius metus man būtų pasakęs, kad valgysiu humusą – ne tik valgysiu, bet ir gaminsiu jį pati! – būčiau pavarčius akis, nusijuokus ar susiginčijus. Niekada. Anksčiau turėjau begalę „niekada“, kad ir apie ką bekalbėtume: maistą, aprangą ar tiesiog kasdienius gyvenimo įpročius.

Niekada negersiu kavos, niekada nevalgysiu humuso, niekada nedėvėsiu siaurėjančių kelnių. Sveiki atvykę į mano aukštyn kojom apsivertusį šiandien rytą!

Nors iki veganiškos mitybos man tikrai toli (tiek, kad šiandien drįsčiau sakyt „niekada“), labai palaikau idėją į savo kasdienį racioną įtraukti daugiau augalinės kilmės produktų. Šįkart už įkvėpimą gaminti ir atrasti naujus skonius dėkoju lietuviškam prekės ženklui „AUGA“ – su kokybiškais jų produktais be galo gera kurti ir eksperimentuoti. Šįkart, kol vis dar tęsiasi sausis ir Veganuary, eksperimentai vyko augalinės mitybos tema – savo lėkštę kaskart pripildant įvairių subalansuotų, maistingų ir labai gardžių skonių!

Pradėkime nuo avinžirnių. „AUGA“ siūlo juos įsigyti jau išvirtus, paruoštus vartojimui, supakuotus gamtai draugiškose pakuotėse be sūrymo. Atidarote pakuotę – ir naudojate taip, kaip norisi! Man šįkart norėjosi berti į smulkintuvą ir gaminti sodriai žalią, pavasarį pranašaujantį humusą.

Žaliai šį humusą nuspalvina avokadai ir špinatai. Rinkitės gerai sunokusius kremiškos tekstūros avokadus, šviežius ryškiai žalius špinatus. Jie humusui suteiks ne tik ryškesnę spalvą, bet ir maloniai gaivų skonį. Be to, tai dar vienas puikus būdas suvalgyti daugiau daržovių – ne tik dėl to, kad reikia, bet ir dėl to, kad labai skanu!

Kaip ir klasikinį humusą, galite jį patiekti su daržovėmis, duonos lazdelėmis, trapučiais. Arba – paruošti gardžių žalių sumuštinių! Susluoksniuokite šviežios duonos riekeles, tepamąjį sūrį, žaliąjį humusą, avokadus, agurkus, mocarelos sūrį. Pagardinkite žiupsniu druskos, pipirų, jei norite – saujele šviežių mėgstamų daigų.

Pavasaris lėkštėje, pavasaris širdyje!

 Žaliasis humusas

 Žaliasis humusas

Žaliasis humusas

Atsispausdinti
Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

300 g ekologiškų „AUGA“ avinžirnių be sūrymo
1 didelio gerai sunokusio avokado
100 g šviežių špinatų lapelių
1-2 skiltelių česnako
3 valg. š. sezamų aliejaus (arba alyvuogių aliejaus)
2 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
1 žaliosios citrinos sulčių
½ arb. š. malto kumino
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
alyvuogių aliejaus
avokado kubelių
sezamų sėklų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių daigų

GAMINIMO EIGA

1. Spausdami avinžirnius tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles (tai suteiks humuso tekstūrai dar malonesnio kremiškumo).
2. Visus humusui skirtus ingredientus sudėkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki visiškai vientisos masės. Jei humusas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens – tik tiek, kad gautumėte mėgstamą konsistenciją.
3. Patiekite humusą apšlakstę alyvuogių aliejumi, papuoškite avokadų kubeliais, sezamų sėklomis, grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiais daigais.
4. Geriausia šį humusą valgyti iš karto, tačiau uždarytą sandariame indelyje, šaldytuve galite laikyti iki 2-3 dienų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
Reklama #auga

 Žaliasis humusas

avinžirniaiavokadaičesnakaicitrinoskuminasrūkyta paprikašpinataitahiniužkandžiai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinė granola
kitas įrašas
Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Varškės blyneliai

Šiltos bulvių salotos su skumbre

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Braškių ir citrinų limonadas

Braškinis pieno kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Enčilados su vištiena ir sūriu

Sodos duona su rozmarinais

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai

Nekeptas mangų sūrio tortas

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų