Varške įdaryti kepti obuoliai

Varške įdaryti kepti obuoliai (1)

Ir koks gi ruduo be obuolių. Savaitgalį jų suvalgiau tikriausiai kelias dešimtis. Sėdėjau ant žolės, veidą atsukus į saulę, skaičiau knygą ir valgiau obuolius. Visą savaitgalį. Pasaka, o ne gyvenimas, tiesa? Pati sau truputį pavydėjau to neskubėjimo, atsipalaidavimo ir visiškos ramybės.

Varške įdaryti kepti obuoliai (2)

Tik, kad ir kiek obuolių besuvalgytume, jų visada yra dar ir dar: obuolių pyragams, orkaitėje keptai vištai su obuoliais ar kitiems skaniems dalykams, nuspalvinantiems rudenį gardžia skonių puokšte.

Kepti obuoliai su varške nėra didelė naujiena; tikriausiai ne tik mano, bet ir Jūsų mamos tokius kepdavo dar vaikystėje, tiesa? Ir cinamonu kvepėdavo visi namai… Keista, bet bent jau aš tokius receptus – pačius paprasčiausius, bet visada labai skanius – kartais pamirštu. Ir tik po obelimi bumbtelėjus dar vienam raudonskruosčiui, staiga prisimenu ir suprantu, kokiu desertu mėgausimės gražų rudens vakarą.

Varške įdaryti kepti obuoliai (3)

Skonis: 10/10. Paprastas, tačiau visada gardus desertas, mintimis nukeliantis atgal į vaikystę ir cinamonu kvepiančius namus. 

Sudėtingumas: paprasta kaip du kartu du.

Porcijų skaičius: 4 obuoliai.

Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Varške įdaryti kepti obuoliai (4)

♥ Varške įdaryti kepti obuoliai

4 vidutinio dydžio obuoliai
110 g liesos varškės
1 arb. š. medaus
žiupsnis vanilinio cukraus
žiupsnis cinamono
½ citrinos tarkuota žievelė

1 valg. š. medaus
saujelė graikinių riešutų

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros.
2. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles.
3. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“.
4. Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę. Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės.
5. Šia mase įdarykite obuolius.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol obuoliai suminkštės.
7. Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų. Skanaus!

Varške įdaryti kepti obuoliai (5)

, , , , ,

3 Responses to Varške įdaryti kepti obuoliai

  1. Vilma 10 Rgs ’14 at 5:22 pm #

    tikriausiai sunku bus patikėti, bet mano mama niekada nekepė obuolių taip – su varške. Kartą taip iškeptų obuolių paragavau pas kursiokę ir man jie taiiip patiko! Bet pati taip jų ir neišsikepiau… Tavieji taip ir kviečia iš ekrano eiti dabar pat ir kepti :)

    • Asta 18 Rgs ’14 at 8:05 am #

      Vilma, man tikrai truputį sunku patikėti, bet gal ir nereikėtų stebėtis – manau, kiekviena mama turėjo skirtingų gudrybių ir firminių skanėstų, kuriais mus, vaikus, lepindavo :) O tokius obuoliukus su varške paruošti tikrai paprasta; todėl jei tik norisi – pirmyn! :)

  2. Jelena 18 Rgs ’16 at 9:18 am #

    MMMM…. kaip skanu, ačiū.

Parašykite komentarą