Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

parašė Asta 3 Sau ’21
Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

Šiais metais, kaip niekad iki šiol, ničnieko sau nežadėjau. Nei numesti dešimt kilogramų, nei atsisakyti cukraus, nei sportuoti penkiskart per savaitę. Tie pažadai, kad ir kiek kartų kartoti, dar niekad man nesuteikė laimės. Kita vertus, esu dėkinga, nes jie pamažu atvėrė akis: rūpestis savimi, savo sveikata ir laime, nereiškia nei griežtų draudimų, nei kategoriškų pareiškimų.
⠀
Priešingai. Rūpestis savimi slypi balanse, savęs pajautime. Ir taip jau yra, kad kartais rūpintis savimi tenka kepant pyragus, o kartais – verdant sriubą. Kartais – sportuojant, o kartais – gulint ant sofos. Kartais – dirbant iš peties, kad net rūksta, o kartais – leidžiant sau truputį patingėti.
⠀
Noriu nebejausti sąžinės graužaties dėl to, kad ne visos mano dienos sutelpa į menamą „tobulumo“ vaizdinį. Jos nesutelpa. Niekad. Jos per daug skirtingos. Ir juk nieko čia tokio!
⠀
Vietoje begalės pažadų – tiesiog pasistengsiu būti tikra, atvira ir nuoširdi tiek, kiek galiu. Kasdienėmis pastangomis tikiu kur kas labiau nei vidurnaktį sau duotais pažadais.
⠀
Čia, savo saulėtoje virtuvėje, aš ir toliau sluoksniuosiu tortus. Maišysiu salotas. Kepsiu mėsą. Virsiu sriubas. Bus dienų, kai gaminsiu pusfabrikačius. Dienų, kai minkysiu tešlą picai nuo nulio, ir dienų, kai picą išsirinksiu iš šaldiklio parduotuvėje. Gal kartais užkandžiui norėsiu tik saujos riešutų, kitais kartais – riešutus norėsiu matyt tik šokoladiniam batonėlyje šalia karamelės, ir niekaip kitaip!
⠀
Kaip ir iki šiol, taip ir toliau, savo skonių pilna kelione dalinsiuosi čia. Pažadu, kad receptų bus labai įvairių. Tikiuosi, kad galėsite atrasti tuos, kurie bus parašyti lyg jums!

 Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

Kol žiemos rytai vis dar tokie ilgi ir tamsūs, šviesą galime susikurti ir štai taip. Mielomis smulkmenomis, mažais pasilepinimais, skaniais pusryčiais.

Šis pudingas su keptais obuoliais – jis lyg mažas savaitgalis dailiame dubenėlyje, kad ir kurią dieną jį pasiruoštumėte. Ta diena gali būti šiandien, gali būti rytoj ar poryt, bet – tegul ji būna. Jau seniai nevalgiau tokių jaukių ir šildančių pusryčių; man būtų smagu, jei receptą išmėgintumėte ir jūs. Ką manot?

 Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Chia pudingui:
1 stiklinės (250 ml) pieno
žiupsnio druskos
žiupsnio malto cinamono
3 valg. š. (40 g) ispaninio šalavijo sėklų (chia)
2 valg. š. klevų sirupo

Obuoliams:
2-3 vidutinio dydžio obuolių
1 valg. š. rudojo cukraus
½ arb. š. malto cinamono
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. sviesto

Patiekti:
skrudintų lazdynų riešutų
kokosų riekučių
klevų sirupo

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingą. Visus pudingui skirtus ingredientus sumaišykite nedideliame puode. Kaitinkite, vis pamaišydami, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir maišydami pavirkite dar porą minučių, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite brinkti, kol paruošite obuolius.
2. Paruoškite obuolius. Juos nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis.
3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kepkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol obuoliai taps minkšti. Neleiskite jiems sukristi iki tyrės, kubeliai vis dar turi laikyti savo formą.
4. Patiekite. Šiltą chia pudingą supilkite į dubenėlį. Ant viršaus dėkite keptus obuolius, apibarstykite skrudintais lazdynų riešutais ir džiovintų kokosų riekutėmis. Apšlakstykite klevų sirupu ir patiekite.

 Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

 Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

chiacinamonascitrinosispaninio šalavijo sėklosklevų sirupaskokosaikošėlazdynų riešutaiobuoliaipienaspusryčiairiešutai
5 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Makaronų salotos su kepta vištiena
kitas įrašas
Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Pusryčių beigelis su kiaušiniu, lašiša ir avokadais

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

Prancūziškas batonas (Baguette)

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Moliūginiai keksiukai

KEKSIUKŲ FORMULĖ // Keksiukai su obuoliais

Morengų, grietinėlės ir braškių desertas „Eton Mess“

Trupininis pyragas su uogiene

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica „Margarita“

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Sumuštinukai su pievagrybiais

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų blyneliai

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Žiedinių kopūstų blyneliai

5 komentarai

Rasa 30 Sau ’21 - 10:40 pm

Kaip idomu, niekad nepamaniau apie silta chia pudinga. Butinai ismeginsiu.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:19 am

Rasa, tikiuosi, kad patiks! 🙂

Reply
Dovilė 25 Kov ’21 - 6:05 pm

Išbandžiau. Pirmą kartą pudingas su sėklomis gavosi per skystas. Antrą kartą tirštinau su krakmolu. Labai tinka obuoliai-skanumėlis. Vertas dėmesio ir pabandymo receptas.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:20 am

Dovile, jis ir yra pakankamai minkštas, nors skystu nepavadinčiau 🙂 Šiaip ar taip, jei mėgstate tirštesnį, nereikia tirštinti krakmolu – tiesiog naudokite daugiau chia sėklų 🙂

Reply
Daiva 7 Spa ’22 - 9:38 am

Nuostabus rudeniniai pusryciai!visos seimos ivertinti kaip labai skanus❤aciu Jums, kad dalinates nuostabiais receptais🤗

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų