Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

parašė Asta 7 Sau ’21
Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Nujaučiu, kad sausį visi ieškome lengvesnių idėjų pietums ar vakarienėms. Nes esam truputį pavargę po maisto fiestų metų pabaigoje. Nes tamsios dienos kartais vagia įkvėpimą. Nes lengvumo – ir mintyse, ir virtuvėje – labiausiai norisi pradedant naujus metus.

Todėl – tegyvuoja vieno indo patiekalai!

Čia viskas paprasta kaip dukart du. Šalia įvairių spalvingų daržovių, kurių pilnutėlė orkaitės skarda, įmaišiau itališkų bulvinių virtinukų. Juos galite gaminti namuose, tačiau aš pasirinkau jau pagamintus – taip greičiau, lengviau ir paprasčiau; visų šių dalykų po intensyvios metų pabaigos esu labai išsiilgus. Apšlaksčiau viską alyvuogių aliejumi, dosniai pagardinau prieskoniais. Iškepus orkaitėje, patiekiau su pomidorų padažu, kuris čia tiko puikiai ir pridėjo patiekalui ryškesnių skonio spalvų.

Naudojau „Daumantų“ tradicinio skonio pomidorų padažą – jis saldžiarūgštis, kvapnus ir tikrai pažįstamas daugeliui, mat jau dešimt metų iš eilės renkamas populiariausiu pomidorų padažu Lietuvoje. Be konservantų, be pridėtinių saldiklių, be genetiškai modifikuotų priedų.

Pietus pagaminau labai greitai ir paprastai, didžiąją darbo dalį atliko orkaitė, o mums – mums beliko skaniai suvalgyti. Ir pasidalinti receptu, nes jis, kad ir koks paprastas, vertas būti išmėgintas.

Skanaus!

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

500 g itališkų bulvių virtinukų (gnocchi)
1 vidutinio dydžio brokolio
1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
1 nedidelės cukinijos
200 g vyšninių pomidorų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų česnako miltelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. džiovintų raudonėlių
½ arb. š. džiovintų rozmarinų

Patiekti:
šviežių prieskoninių žolelių
„Daumantų“ pomidorų padažo

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą (patogiausia – esančią standartinėje orkaitės komplektacijoje).
2. Visas daržoves supjaustykite maždaug vienodo dydžio nedideliais gabalėliais: brokolį išskaidykite žiedynėliais, saldžiąją bulvę supjaustykite griežinėliais, cukiniją – nestoromis riekelėmis, kurias perpjaukite perpus, vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.
3. Suberkite daržoves ant kepimo skardos, ten pat suberkite ir bulvių virtinukus. Apšlakstykite aliejumi, apiberkite atskirame dubenėlyje sumaišytų prieskonių mišiniu. Pamaišykite daržoves ir virtinukus, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų, tuomet – paskleiskite per visą kepimo skardą kuo tolygiau, vienu sluoksniu.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Atidarykite orkaitės dureles, pamaišykite, vėl paskleiskite vienu sluoksniu ir kepkite toliau, dar apie 10 minučių.
5. Patiekite nedelsiant, kol bulvių virtinukai dar šilti, su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorų padažu.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
Reklama #daumantu

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

batataibrokoliaibulvėscukinijospomidoraipomidorų padažassaldžiosios bulvėsvieno indo patiekalaivirtinukai
1 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais
kitas įrašas
Karamelinė granola

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žiedinių kopūstų blyneliai

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Šakšuka su bolivine balanda

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Bananiniai – kokosiniai blynai

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

Varške įdaryti kepti obuoliai

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

1 komentaras

Eglė 10 Sau ’21 - 1:38 pm

Išbandyta, labai labai skanu! Nerimavau, kad kepti gnocchi bus sausi, tačiau viskas iškepė puikiai ir naminis pomidorų padažas gerai tiko.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

    19 Spa ’20
  • 3

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų