Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

parašė Asta 30 Rgp ’23
Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Prieš atsisveikinant su vasara – dar vienas grilio receptas. Tikrai nesakau, kad šiemet jau paskutinis, nes grilyje gaminame ištisus metus, tik vasarą kiek dažniau nei žiemą.

Ant medinių iešmelių suvėriau česnakais, prieskoniais ir alyvuogių aliejumi įtrintus jautienos gabalėlius, apvirtas mažas bulvytes ir raudonuosius svogūnus. Iškepę virš karštų žarijų, ragavome su pikantišku fetos padažu. Pavyko labai gardžiai!

Tokie iešmeliai tiktų ne tik šeimos pietums ar vakarienei, bet ir draugų susibūrimui ar mažam grilio vakarėliui. Didelio padėklo centre dėkite dubenį su fetos padažu, o aplink – daug jautienos ir bulvių iešmelių. Tik, prisiminkite, jei iešmelius versite smulkesnius, iš mažesnių jautienos gabalėlių, kepti turėtumėte trumpiau – jautiena turi išlikti minkšta ir sultinga.


  • Iešmeliams rinkitės brandintą jautieną – tokia bus sultingesnė ir iškeps skaniau.
  • Svarbiausia – jautienos iešmelių neperkepkite, kitaip gabalėliai taps sausi ir sprangūs. Priklausomai nuo jautienos gabalėlių dydžio, skirkite ne daugiau kaip po 2-3 minutes kiekvienai iešmelio pusei (bendras kepimo laikas bus 8-12 minučių).
  • Jautieną gardinau „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu „Grill Shashlik“. Mišinio sudėtis visiškai natūrali ir subalansuota virš ugnies ruošiamiems mėsos patiekalams.
  • Ant iešmelių papildomai galite suverti spalvingų paprikų, pievagrybių, cukinijų griežinėlių.
  • Pikantiškas fetos padažas gardžiai tinka tiek prie jautienos, tiek prie keptų bulvyčių. Jei pasigaminsite jo daugiau, sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki trijų dienų. Galite valgyti su duonos lazdelėmis, daržovėmis, kepta vištiena.

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 7 iešmeliai Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 8 min.

INGREDIENTAI

Fetos padažui:
100 g fetos sūrio
¼ stiklinės (62 g) riebios grietinės
¼ stiklinės (62 g) majonezo
1 skiltelės česnako
¼ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. prieskoninių žolelių
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Iešmeliams:
2 brandintos jautienos kepsnių (500 g)
4 skiltelių česnako
1 pakuotės (20 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio „Grill Shashlik“
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g mažų bulvyčių
2 raudonųjų svogūnų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite fetos padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Sudėkite padažą į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite saujelę kepintų sezamo sėklų ir čili dribsnių. Atidėkite į šalį.

3. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį ir palikite pastovėti apie 30 min.
4. Paruoškite iešmelius. Bulvytes švariai nuplaukite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Priklausomai nuo bulvių dydžio, virkite apie 4-7 minutes.
5. Jautieną supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su tarkuotomis česnako skiltelėmis, prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
6. Svogūną supjaustykite gabalėliais.
7. Jautienos gabalėlius, apvirtas bulvytes ir raudonojo svogūno gabalėlius pakaitomis suverkite ant iešmelių.
8. Kepsninės groteles papurkškite trupučiu aliejaus. Išdėliokite iešmelius. Kepkite virš karštų žarijų po 2 minutes iš visų pusių (iš viso 8 minutes).
9. Karštus iešmelius patiekite su fetos padažu ir šviežiais žalumynais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#vegetanarur #reklama

bulvėsbulvytėsčesnakaicitrinosfetagrietinėgrilisiešmeliaijautienamaistas gamtojeraudonieji svogūnai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu
kitas įrašas
Citrininis tortas su šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Tobulas varškės apkepas

Vištienos ir dešros gumbo

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Moliūgų kava

Braškinis pieno kokteilis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kavos panna cotta su šokoladu

Naminiai „Snickers“ batonėliai

Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3...

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų