Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Virti varškėtukai

parašė Asta 26 Lap ’23
Virti varškėtukai

Metai bėga, bet kai kurie dalykai nesikeičia – virti varškėtukai vis dar yra mėgstamiausias Jorio maistas, o aš vis dar verdu juos bent porą kartų per savaitę, šypt. Na, gerai, šis tas pasikeitė – atsirado dar dvi rankos, vis dažniau norinčios padėti: įmušti kiaušinius, išmaišyti tešlą, „surutuliuot“ volelius ar supjaustyti juos mažais varškėtukais. Trys minutės kunkuliuojančiame puode – ir varškėtukai keliauja į dubenėlius. Valgom juos kaip savo vaikystėj – su padažiuku iš gabalėlio sviesto ir trupučio cukraus.

Gaminant varškėtukus, labai svarbu nepadauginti miltų. Geriau jau lipnesnė tešla ir daugiau miltų kočiojimui ant stalo, o ne atvirkščiai. Tokių varškėtukų skonyje dominuos varškė, jie bus minkšti, švelnūs. Tokie, kokie ir turi būti skaniausi varškėtukai!

Varškėtukus gaminom iš lietuviškos ekologiškos „AUGA“ varškės. Drėgna, pusriebė varškė puikiai tinka varškiniams valgiams – ne tik virtiems, bet ir keptiems varškėčiams, varškės apkepui, varškės pyragams, praktiškai viskam.

Tvaresnių ekologiškų „AUGA“ produktų linijoje – ne tik varškė, bet ir pienas, sviestas, kefyras, grietinė, kiaušiniai, avižiniai dribsniai. Žaliavos šiems produktams atkeliauja iš „AUGA“ ekologinių ūkių, o tai leidžia užtikrinti nekintančią aukščiausią kokybę. Produktų pakuotes tikrai atpažinsite iš tolo – jos išsiskiria minimaliu dizainu ir žalia spalva.

O dabar – tai ar išsivirsit varškėtukų? Bus labai jauku, skanu ir tikrai labai nostalgiška!

 

Virti varškėtukai

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

360 g varškės (9 proc.)
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
2-3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Patiekti:
sviesto
cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Visus varškėtukams skirtus produktus suminkykite į minkštą kibią tešlą. Jei tešla labai lipni, įberkite dar šaukštą ar porą šaukštų miltų.
2. Tešlą padalinkite į kelias dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite volelius. Supjaustykite juos gabalėliais – varškėtukais.
3. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį dalimis (kad nesiliestų ir nesukibtų) ir, varškėtukams iškilus į paviršių, virkite dar apie dvi minutes.
4. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite. Patiekite su gabalėliu sviesto ir cukrumi.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga #bekainosgamtai

sviestasvanilėvarškė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladainis su moliūginiu kreminio sūrio sluoksneliu
kitas įrašas
Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Sveikuoliški krekeriai

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Grybų ir kopūstų pyragas

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Salotos su traškiais avinžirniais

Avižinių dribsnių blynai

Šakšuka su bolivine balanda

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Belgiški vafliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Vaisių pica

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų