Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISumuštiniai

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

parašė Asta 10 Kov ’24
Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

Sekmadieniai yra skirti lėtesniems ir nekasdieniams pusryčiams. Sumuštinius labai mėgstu, o jų įvairovė – begalinė. Gal dėl to jie niekad nepabosta – nes kaskart gali būti vis kitokie.

Plonomis riekelėmis supjausčiau kelis ruduosius pievagrybius, smulkiai sukapojau česnako skilteles. Paskrudinau svieste iki minkštumo ir gardaus kvapnumo, tuomet – išsikepiau porą kiaušinių skystu tryniu. Duonos riekeles aptepiau tepamuoju sūriu, apklojau keptais pievagrybiais, ant viršaus – uždėjau kiaušinius. Skystas trynys buvo lyg gardžiausias padažas, o skonių derinys – nuostabiai gardus.

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 sumuštiniai Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

1 valg. š. sviesto
4-5 rudųjų pievagrybių
3 skiltelių česnako
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
ryšelio smulkintų česnakų laiškų

1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių

2 riekelių mėgstamos duonos
2 valg. š. tepamojo sūrio
saujelės lukštentų kanapių sėklų

GAMINIMO EIGA

1. Sviestą ištirpinkite keptuvėje virš vidutinės ugnies. Suberkite plonomis riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir smulkiai kapotas česnako skilteles. Maišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir gardžiai apskrus. Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais čiobreliais. Įmaišykite saujelę smulkintų česnakų laiškų.

2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įmuškite kiaušinius ir kepkite, kol baltymas sutirštės, o trynys išliks skystas.

3. Mėgstamos duonos riekeles, jei norite, paskrudinkite. Aptepkite tepamuoju sūriu. Ant viršaus dėkite keptus pievagrybius ir kiaušinius. Apiberkite lukštentomis kanapių sėklomis, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

česnakaiduonakiaušiniaipievagrybiaipusryčiaisumuštiniaitepamasis sūris
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas
kitas įrašas
Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

Tortas „Jogurtinis Musas”

Karamelinis tiramisu

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Žaliasis kokteilis su persikais

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

Prieskoniniai riešutai

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų