Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

parašė Asta 5 Lap ’24
Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Varškėčius paprastai kepu saldžius, bet – ne šįkart! Pravėrus šaldytuvo dureles į akis krito gabalėlis kietojo sūrio, kodėl gi ne? Vienas du, iškepiau keptuvę pikantiškų varškėčių, o patiekiau juos su paprastu grietinėlės ir keptų svogūnų padažu.

Ar patiko? Dar ir kaip! Gali būti, kad saldžius varškėčius nuo šiol kepsiu bent truputį rečiau, šypt.

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 1-2 Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Varškėčiams:
180 g pusriebės varškės
1 kiaušinio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
¼ stiklinės (35 g) miltų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. džiovintų česnakų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

Padažui:
1 didelio svogūno
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
¼ arb. š. druskos
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Visus varškėčiams skirtus produktus gerai išmaišykite.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus. Semkite po šaukštą varškėčių masės, tarp drėgnų delnų suformuokite paplotėlius ir dėkite į keptuvę.
3. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gardžiai apskrus ir iškeps.

4. Paruoškite padažą. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite smulkintą svogūną. Kepkite, kol suminkštės.
5. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Pakaitinkite porą minučių, kol šiek tiek sutirštės.

6. Keptus varškėčius patiekite su padažu.

česnakaigrietinėlėkietasis sūrissvogūnaivarškė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žygio planas | ALTA VIA 2
kitas įrašas
Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Žiedinių kopūstų blyneliai

Vištienos kotletukai su varške

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Ledų, karamelės ir plaktos kavos desertas

Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Apelsininiai sausainiai

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Lavašo suktinukai

Pikantiška sūrio užtepėlė

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų