Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

parašė Asta 16 Bal ’25
Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

Jei reikėtų nupiešti Velykas, pieščiau saulę, morkas, zuikučius ir… citrinas. Gal dėl to, kad tokios gaivios, o gal dėl savo ryškiai geltonos spalvos – man jos atrodo tiesiog sukurtos pavasario šventėms!

Ar ir Jums ant Velykų stalo norisi kažko citrininio?

Galima kepti keksą. Sausainius. Galima ruošti citrininį tiramisu. Arba – galima gaminti tortą! Šis – susluoksniuotas iš minkštutėlių biskvitų, saldžiarūgščio citrinų kremo, saldaus kokosinio kondensuoto pieno kremo ir gaivių aviečių. Nežinau, ar verta daugžodžiauti, tad pasakysiu tik tiek – t o b u l a s !

Jausmas – lyg ragautum pavasarį. Saldu, rūgštu, gaivu, skanu ir NORISI DAR!


Tortą ruošiau su „ALVO“ „Taste From Kitchen“ produktais: miltelinį cukrų bėriau į citrinų kremą, kokosų drožles – į kondensuoto pieno kremą, o šaltyje džiovintomis citrinų granulėmis tortą puošiau. Tiesa, jos gali būti ne vien dekoracija, bet ir ryškus skonio akcentas – jei norite, kad tortas būtų rūgštesnis (ir dar citriniškesnis), saujelę galite įberti į biskvito tešlą.

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 10 gabalėlių (17 cm skersmens tortas) Paruošimo laikas: 3 val. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Citrinų kremui (apie 250 ml):
2 citrinų, sulčių ir žievelių
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
50 g tirpinto sviesto
2 kiaušinių

Biskvitams:
3 didelių kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
3 valg. š. kokosų aliejaus
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių

Sulaistymui:
½ stiklinės (125 g) vandens
1 arb. š. cukraus
½ citrinos sulčių

Kremui:
250 g saldinto sutirštinto pieno (kambario temperatūros)
120 g sviesto (82 proc.) (kambario temperatūros)
30 g kokosų drožlių
1 ¼ stiklinės (310 g) riebios grietinėlės

150 g šviežių aviečių

Papuošimui:
kokosų drožlių
aviečių
šaltyje džiovintų citrinų granulių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite citrinų kremą. Citrinų žieveles, sultis, miltelinį cukrų, atvėsintą tirpintą sviestą ir kiaušinius išplakite iki vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.
2. Kaitinkite virš silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Neleiskite kremui užvirti.
3. Nuimkite puodą su kremu nuo ugnies, leiskite atvėsti. Supilkite į stiklainėlį. Sandariai uždarytą galite laikyti šaldytuve iki savaitės.

4. Iškepkite biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą atsegamu kraštu (17 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite sviestu.
5. Kiaušinius, cukrų ir vanilės pastą elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol tūris padidės tris kartus, o masė taps puri ir balta.
6. Supilkite aliejų ir plakite dar minutę.
7. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite labai lengvais judesiais, nuo apačios į viršų. Nepermaišykite – maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų. Tešla turi išlikti kuo puresnė, ją maišydami turite matyti korėtą tekstūrą, mažus oro burbuliukus.
8. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol biskvitas gražiai iškils, taps auksinės spalvos. Vengdami staigių temperatūros skirtumų, biskvitą vėsinkite praviroje orkaitėje.
10. Atvėsusį biskvitą aštriu peiliu perpjaukite į keturis plonus lakštus.

11. Paruoškite sirupą sulaistymui. Dubenėlyje sumaišykite vandenį, cukrų ir citrinos sultis, kol cukrus ištirps.

12. Išplakite kremą. Kambario temperatūros sviestą ir saldintą sutirštintą pieną elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės (labai svarbu: naudokite vienodos kambario temperatūros sviestą ir saldintą sutirštintą pieną).
13. Suberkite ir įmaišykite kokosų drožles.
14. Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite grietinėlę.
15. Per kelis kartus plaktą grietinėlę įmaišykite į sviesto ir saldinto sutirštinto pieno plakinį.

16. Surinkite tortą. Pirmąjį biskvitą dėkite ant lygios lėkštės ar padėklo. Apjuoskite torto formos žiedu (borteliu), kuris leis tortui sustingti norimos formos.
17. Sulaistykite biskvitą dviem-trimis šaukštais paruošto sirupo.
18. Aptepkite dviem-trim šaukštais citrinų kremo.
19. Aptepkite maždaug ketvirtadaliu kremo.
20. Išdėliokite trečdalį aviečių.
21. Ant viršaus dėkite antrąjį biskvitą, lengvai paspauskite delnais.
22. Pakartokite tą patį sluoksniavimą dar du kartus.
23. Uždėkite paskutinį biskvitą, lengvai paspauskite delnais.
24. Aptepkite paskutiniu likusiu kremu. Dėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti per naktį.

25. Papuoškite. Nujuoskite metalinį torto žiedą (bortelį).
26. Visą tortą padenkite kokosų drožlėmis. Ant viršaus išdėliokite avietes, apibarstykite smulkintais šaltyje džiovintų citrinų granulėmis.
27. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Alvo“.
#reklama #alvo

avietėscitrinosdesertasgrietinėlėkepiniaikokosų drožlėskondensuotas pienassaldintas sutirštintas pienassaldumynaitortasvanilė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tuno tartaras su mangais ir avokadais
kitas įrašas
Eklerų tortas su vaniliniu kremu ir uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trijų šokoladų tortas

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Persikiniai ledai

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Imbierinės spurgos

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Įdarytos šviežios bulvės

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Varške įdaryti kepti obuoliai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Sodos duona su rozmarinais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Baklavos sūrio pyragas

Morenginė pavlovos eglutė

Pyragas su švelniu varškės įdaru

Karamelinis medaus tortas

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų