Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Mažieji daržovių maltinukai

parašė Asta 15 Lap ’09
Mažieji daržovių maltinukai

Skonis: 8/10. Tai, kas labai paprasta, nebūtinai yra labai prasta. Kartais iš vos kelių eilinių produktų galima sukurti išties nuostabaus skonio stebuklą, kartais – pasigaminti tiesiog paprastus skanius pietus. Čia – antrasis variantas. Apskrudę, viduje minkštučiai, neapibūdinamo skonio (hm, kažin ar atspėčiau, kad ten būtent brokoliai ir pupelės, jei to nežinočiau 🙂 ), bet tikrai verti daržovių mėgėjų (tų, kuriems nereikalinga mėsa visur, visaip ir su viskuo :D) dėmesio.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? The Well-Seasoned Cook

Daržovių maltinukai (2)

Mažieji daržovių maltinukai

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

300 g žiedinių kopūstų ir brokolių, išskaidytų žiedynais
½ svogūno, stambiai susmulkinto
400 g skardinė konservuotų pupelių
1 kiaušinis, išplaktas
1 ½ valg.š. miltų
1 arb.š. malto kumino
2 arb.š. maltos kalendros
¼ arb.š. maltos aitriosios paprikos
2 valg.š. avižinių dribsnių
druska ir pipirai

GAMINIMO EIGA

Žiedinius kopūstus, brokolius, svogūnus ir pupeles sudėti į maisto smulkintuvą ir smulkinti, kol jie pradės susilieti į vientisą masę. Perdėti šią masę į dubenį ir sudėti visus likusius produktus. Gerai išmaišyti. Padalinti masę į dvylika lygių dalių – drėgnais delnais suformuoti dvylika apvalių maltinukų.
Keptuvę dėti ant vidutinio stiprumo ugnies. Įpilti šlakelį aliejaus ir jam įkaitus, sudėti maltinukus. Vieną pusę apkepti 3 – 4 minutes, kol gražiai apskrus, tuomet apversti ir apkepti lygiai taip pat kitą pusę. Išimti iš keptuvės ant popierinių rankšluosčių, nusausinti, perdėti į lėkšteles ir patiekti.

avižiniai dribsniaiblynaibrokoliaidaržovėskalendrakuminaspupelėssvogūnaižiediniai kopūstai
9 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Aštrus vištienos karis
kitas įrašas
Kokosinis obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mini cukinijų blyneliai

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Bulvių „rožės”

Švediški mėsos kukuliai

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Keptos vištienos, kiaušinių ir avokadų mišrainė

Pica „Margarita“

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Rudeniškas veršienos troškinys

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Trintų bulvių blynai su sūriu

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

9 komentarai

julė 16 Lap ’09 - 1:14 am

idėją įsiminsiu.)
labai man tinkami atrodo, dar su kokia bulvių koše makaloše ir salotom, ak ak, nuostabūs lietuviški pietūs 🙂

Reply
Asta 16 Lap ’09 - 1:27 am

Ahaa, julyt, tiksliai, bulvių košė! Tiktų super-duper 🙂
Aš labai mėgėja burokinių kotlečiukų (apie 300 g virtų tarkuotų burokėlių, manų kruopų keli šaukštai, kiaušinis, druska, apvoliojam džiūvėsėliuose ir kepam), ir jie taaaaip tobulai su bulvių koše dera, kad atskirai jų net neįsivaizduoju 🙂 Tai va, įtariu, kad šitie toks pats nemirtingas derinukas būtų 😀

Reply
julė 16 Lap ’09 - 1:33 am

aš mėgdavau avižinių dribsnių kotletukus, avižinius dribsnius ir sojos dribsnius užpilame verdančiu vandeniu su sultinio milteliais, paliekam gerai išbrinkti, pridedam daug kepintų saldžiųjų pipirų-morkų-dargalko, žalumynų, prieskonių daug daug, dar krakmolo, kad surištų, ir kepam aliejuky, kramsnojam su bulvių koše ir kečupu.! ak paika čia šalis be dribsnių.
vau, burokinius taviškiu irgi mielai išbandysiu. kartais nusiperku virtų burokų, šaltibarščiams ir salotoms, tai kaip puiku, kai dar kokis pritaikymas atsiranda 🙂

Reply
julė 16 Lap ’09 - 1:34 am

bet dar kartą, sakai, negamintum?

Reply
Asta 16 Lap ’09 - 1:40 am

Žinau žinau tuos avižinius – taip pat gėris neabejotinai. Tik aš sojų dribsnių nedėdavau, reiks išbandyt ir su jais, o tai stovi pakiukas nenaudojamas, tuoj, jei ne į keptuvę, tai į šiukšlinę jam teks keliaut 🙂
Išvis tokie kotlečiukai labai geras ir skanus reikalas, kai laiko nėra galybių 🙂 Burokinius būtinai pabandyk, na, tikrai verta 😉

Ar gaminčiau? Na, sakau, kad ne, nes iš tokių greit-ir-skaniai man kaip ne kaip skanesni burokiniai, kopūstiniai (viskas taip pat kaip burokiniuos, tik burokus pakeičiam paprasčiausiu tarkuotu šviežiu kopūstu). Bet gaminau, tai nesigailiu tikrai, gi 8 – tikrai skanu, ale ir skaniau būna 😀

Reply
Eglė 16 Lap ’09 - 10:19 am

Nū, gardžiai labai atrodo. Kaip tik brokolių ir žiedinių kopūstų, tik kol kas, deja, kitam receptui. Nežinau tik kada jiem eilė ateis – jau meniu kitas suplanuotas.

Žodžiu, manau, kad geras šitas tavo reikalas. O man dar skanu morkų kotletai. kai tik pradėjau nevalgyt mėsos, o tai buvo prieš beveik gūdžius 8 metus (gerai, 7,5 m.), tai mama man kepdavo iš tarkuotų morkų (ateseit, kad grįžus iš mokyklos nemirčiau badu) Žiauriai skanu su grietine ar jogurtu pagardintais cinamonu ir čiut čiut cukraus.

Reply
Asta 16 Lap ’09 - 5:04 pm

Egle, lauksim tavųjų kopūstinių „reikalų”, įdomu įdomu 🙂
O aš kažkaip nelabai su keptom morkom (na, mokų apkepais ir kotletais) bendrauju, valgyt galiu, bet man skonis toks… na, negaliu sakyt, kad per saldu, bet kažkaip ne taip 😀 Bet o tačiau dėl skonio nesiginčijama 😉

Reply
julė 16 Lap ’09 - 10:24 pm

o aš troškintas morkas bent keletą kartų per savaitę valgau, man nu taip, nu taip… norėčiau, tiesa, kad eglė labiau papasakotų apie davo morkų kotletukus – morkos morkos, o kas dar? atseit-pusrytinius blynus esu kepusi, ten su morkom avižom razinkėm cinamonais, bet čia, manau, apie rimtesnį maistą šneka eina?

Asta, tu nuostabi – šaldtyvue guli 3/4 milžiniškos kopūsto galvos, užsilikusios nuo vakar pietų. nusižiūrėjusi esu kopūstų-manų blynelius, tavuosius kotletus irgi mėginsiu. yay!!! pačiu laiku)

Reply
Asta 16 Lap ’09 - 10:28 pm

Oi, kaip miela būti taip laiku ir vietoj 🙂 Skanaus, lauksim įspūdžių! 😉

Aha, man irgi dabar įdomu pasidarė – o gal aš tiesiog pagal netikusį receptą gaminau? Jau net nepamenu.. morkos, manai… gal ir verta pabandyt dar kartą, pagal patikrintą receptą 😀 Nagi, Eglut, mes laukiam 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų