Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Keksiukai su „Nutella“

parašė Asta 1 Rgs ’18
Keksiukai su „Nutella“

Mažiau nei 16 valandų iki kelionės. Jau rytoj ryte lėktuvas kils link Maltos – trečią kartą, bet tų kartų dar, tikiu, galėtų būti ir daugiau (apie pirmą kelionę į Maltą šiek tiek rašiau štai čia, ten yra ir pačių nuostabiausių maltietiškų pyragėlių receptas!). Kai manęs klausia, kodėl, aš tikrai nežinau, ką atsakyti? Gūžčioju pečiais ir plačiai šypsausi. Anksčiau stebėdavausi tais, kurie į vieną kraštą atostogauti keliauja metai po metų, vis ten pat. O tada, kai pirmą kartą atvykau į Maltą, supratau, kad ir aš atradau tą kraštą, į kurį būtinai grįšiu. Ir tikrai negaliu pasakyti, kas šioj saloj tokio ypatingo, dėl ko verta vis grįžti – dalykas tas, kad ten aš jaučiuosi labai gerai. Labai jaukiai ir ramiai.

Liūdna tik todėl, kad po šios kelionės į savo kelionių žemėlapį naujo smeigtuko įsmeigti negalėsime – Malta tokia mažulytė, kad trys smeigtukai į ją niekaip nesutilptų. Juokauju, žinoma! Smeigtukų pasistengsim „užsidirbti“ ateityje, o kol kas tiesiog spirgu, kaip laukiu rytojaus ryto!!

Bet prieš tai, prieš iškeliaujant, – savaitgalio desertas! Tradicijų juk laužyti nevalia, tiesa? Tegul pirmasis rudens savaitgalis bus saulėtas, gražus ir skanus!

 Keksiukai su Nutella

 Keksiukai su Nutella

Skonis: Tvirtos tekstūros, nėra ypač purūs – dėl gausaus kiekio bananų tešla šiek tiek sunkesnė. Tačiau lygiai dėl tos pačios priežasties keksiukai drėgni, kvapnūs, gardūs. Žinoma, saldūs (juk kalbame apie nutelą!), bet idealūs prie puodelio nesaldintos arbatos. Ir dar – gražūs! O tai, pripažinkim, prideda šiek tiek taškų ir skoniui, šypt.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Keksiukai su Nutella

Keksiukai su „Nutella“

Atsispausdinti
Porcijos: 18 keksiukų Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

3 labai gerai sunokusių bananų
90 g tirpinto sviesto
2 kiaušinių
¾ stiklinės (190 g) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. druskos
2/3 stiklinės (200 g) šokoladinio kremo „Nutella“

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir 18 keksiukų popierėlių.
2. Gerai sunokusius bananus sutrinkite maisto trintuvu iki visiškai vientisos masės. Gerai išplakite su tirpintu sviestu iki purios masės. Po vieną įplakite kiaušinius. Sudėkite graikišką jogurtą, supilkite vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakite.
3. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami kiek daugiau nei ¾ jų tūrio.
5. Šokoladinį kremą apie 20-30 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje ar virš garų vonelės, kad šiek tiek suminkštėtų. Ant keksiukų tešlos viršaus dėkite po šaukštelį kremo. Peiliu lengvai įmaišykite kremą į tešlos paviršių, kad gautumėte „marmuro“ efektą.

Recepto šaltinis: Broma Bakery 

 Keksiukai su Nutella

bananaigraikiškas jogurtasjogurtaskeksiukainutellasaldumynaivanilė
8 komentarai
16
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos
kitas įrašas
Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdolinis obuolių ir varškės pyragas

Citrininis tortas su šilauogėmis

Varškės ir obuolių plokštainis

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šalta juodoji arbata su persikais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Bulvės su šviežiais miško grybais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas „Obuolių ruduo”

Mėlyninis sūrio tortas

Pyragėliai su obuoliais

Mangų tiramisu

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

8 komentarai

Inga 6 Rgs ’18 - 5:22 pm

Gaminimo eigoje kažkur pasimetė kiaušiniai. 🙂
Keksiukai jau orkaitėje!

Reply
Asta 17 Rgs ’18 - 7:18 am

Oi, tie kiaušiniai, tikrai 😀 Ačiū už pastebėjimą, tuoj pataisysiu! Kaip patiko keksiukai? 🙂

Reply
Inga 25 Rgs ’18 - 6:49 pm

Per žioplumą perplakiau tešlą, tai pirmąjį kartą nelabai iškilo. Antrąjį kartą pavyko jau geriau, tik supratau, kad nemoku kepti tokios „sunkios” tekstūros keksiukų, nes niekada nesuprantu kada jau iškepė 😀 Mėgstantiems laaabai saldžiai keksiukai tikrai patiks 🙂

Reply
Asta 26 Rgs ’18 - 9:13 am

Inga, aš patikrinimui, ar jau iškepė, naudoju tą patį medinio smeigtuko metodą, tik stengiuosi jį smeigti ten, kur daugiau tešlos 🙂 Ir, tikrai taip, šie keksiukai yra didžiausiems saldžiamėgiams 🙂 Vis tik Nutella!

Reply
Deimantė 18 Geg ’20 - 7:59 am

O kam tiek cukraus, kai dedasi bananas ir nutela 🙂 Juk iš saldumo nusivožti turbūt galima 😀

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 6:54 am

Deimante, mes nenusivožėm 😀 Bet tikrai kiekvienas kepantis drąsiai gali pasikoreguoti cukraus kiekį/saldumą pagal save 😉

Reply
Abigaile 21 Vas ’21 - 12:42 pm

Labai puikiai gavosi, ačiū

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:59 am

Džiugu girdėti, ačiū, kad išbandėte! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų