Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Keksiukai su „Nutella“

parašė Asta 1 Rgs ’18
Keksiukai su „Nutella“

Mažiau nei 16 valandų iki kelionės. Jau rytoj ryte lėktuvas kils link Maltos – trečią kartą, bet tų kartų dar, tikiu, galėtų būti ir daugiau (apie pirmą kelionę į Maltą šiek tiek rašiau štai čia, ten yra ir pačių nuostabiausių maltietiškų pyragėlių receptas!). Kai manęs klausia, kodėl, aš tikrai nežinau, ką atsakyti? Gūžčioju pečiais ir plačiai šypsausi. Anksčiau stebėdavausi tais, kurie į vieną kraštą atostogauti keliauja metai po metų, vis ten pat. O tada, kai pirmą kartą atvykau į Maltą, supratau, kad ir aš atradau tą kraštą, į kurį būtinai grįšiu. Ir tikrai negaliu pasakyti, kas šioj saloj tokio ypatingo, dėl ko verta vis grįžti – dalykas tas, kad ten aš jaučiuosi labai gerai. Labai jaukiai ir ramiai.

Liūdna tik todėl, kad po šios kelionės į savo kelionių žemėlapį naujo smeigtuko įsmeigti negalėsime – Malta tokia mažulytė, kad trys smeigtukai į ją niekaip nesutilptų. Juokauju, žinoma! Smeigtukų pasistengsim „užsidirbti“ ateityje, o kol kas tiesiog spirgu, kaip laukiu rytojaus ryto!!

Bet prieš tai, prieš iškeliaujant, – savaitgalio desertas! Tradicijų juk laužyti nevalia, tiesa? Tegul pirmasis rudens savaitgalis bus saulėtas, gražus ir skanus!

 Keksiukai su Nutella

 Keksiukai su Nutella

Skonis: Tvirtos tekstūros, nėra ypač purūs – dėl gausaus kiekio bananų tešla šiek tiek sunkesnė. Tačiau lygiai dėl tos pačios priežasties keksiukai drėgni, kvapnūs, gardūs. Žinoma, saldūs (juk kalbame apie nutelą!), bet idealūs prie puodelio nesaldintos arbatos. Ir dar – gražūs! O tai, pripažinkim, prideda šiek tiek taškų ir skoniui, šypt.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Keksiukai su Nutella

Keksiukai su „Nutella“

Atsispausdinti
Porcijos: 18 keksiukų Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

3 labai gerai sunokusių bananų
90 g tirpinto sviesto
2 kiaušinių
¾ stiklinės (190 g) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. druskos
2/3 stiklinės (200 g) šokoladinio kremo „Nutella“

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir 18 keksiukų popierėlių.
2. Gerai sunokusius bananus sutrinkite maisto trintuvu iki visiškai vientisos masės. Gerai išplakite su tirpintu sviestu iki purios masės. Po vieną įplakite kiaušinius. Sudėkite graikišką jogurtą, supilkite vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakite.
3. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami kiek daugiau nei ¾ jų tūrio.
5. Šokoladinį kremą apie 20-30 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje ar virš garų vonelės, kad šiek tiek suminkštėtų. Ant keksiukų tešlos viršaus dėkite po šaukštelį kremo. Peiliu lengvai įmaišykite kremą į tešlos paviršių, kad gautumėte „marmuro“ efektą.

Recepto šaltinis: Broma Bakery 

 Keksiukai su Nutella

bananaigraikiškas jogurtasjogurtaskeksiukainutellasaldumynaivanilė
8 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos
kitas įrašas
Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Medaus – žemės riešutų sviesto sausainiai

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Cukriniai suktinukai

Šokoladiniai keksiukai

Žagarėliai

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

MOTERYS // Kakavinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Grybų lazanija

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Takai su plėšyta vištiena

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Belgiški pusryčių vafliai

Grikių granola

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Svogūnų pica

8 komentarai

Inga 6 Rgs ’18 - 5:22 pm

Gaminimo eigoje kažkur pasimetė kiaušiniai. 🙂
Keksiukai jau orkaitėje!

Reply
Asta 17 Rgs ’18 - 7:18 am

Oi, tie kiaušiniai, tikrai 😀 Ačiū už pastebėjimą, tuoj pataisysiu! Kaip patiko keksiukai? 🙂

Reply
Inga 25 Rgs ’18 - 6:49 pm

Per žioplumą perplakiau tešlą, tai pirmąjį kartą nelabai iškilo. Antrąjį kartą pavyko jau geriau, tik supratau, kad nemoku kepti tokios “sunkios” tekstūros keksiukų, nes niekada nesuprantu kada jau iškepė 😀 Mėgstantiems laaabai saldžiai keksiukai tikrai patiks 🙂

Reply
Asta 26 Rgs ’18 - 9:13 am

Inga, aš patikrinimui, ar jau iškepė, naudoju tą patį medinio smeigtuko metodą, tik stengiuosi jį smeigti ten, kur daugiau tešlos 🙂 Ir, tikrai taip, šie keksiukai yra didžiausiems saldžiamėgiams 🙂 Vis tik Nutella!

Reply
Deimantė 18 Geg ’20 - 7:59 am

O kam tiek cukraus, kai dedasi bananas ir nutela 🙂 Juk iš saldumo nusivožti turbūt galima 😀

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 6:54 am

Deimante, mes nenusivožėm 😀 Bet tikrai kiekvienas kepantis drąsiai gali pasikoreguoti cukraus kiekį/saldumą pagal save 😉

Reply
Abigaile 21 Vas ’21 - 12:42 pm

Labai puikiai gavosi, ačiū

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:59 am

Džiugu girdėti, ačiū, kad išbandėte! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų