Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

parašė Asta 27 Lap ’19
Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Norėtųsi man šį tekstą pradėti lyg pasaką: kažkada seniai seniai, gyveno Asta; vieną vakarą ji orkaitėje iškepė tobulus moliūginius varškėtukus. Pasidžiaugusi garsiai, receptą pažadėjusi tinklaraštyje užrašyti greitai, o kitiems, nekantraujantiems, paskubomis nusiuntusi tiesiog žinutėmis, ėmė ir… savo pažadą pamiršo. Baigėsi vasara, praėjo visas ruduo, viena koja į pasaulį jau žengė žiema, kai niūrios dienos prieblandoje ji vėl maišė tešlą varškėtukams, ir suprato – dabar arba niekada.

Vis pajuokauju, kad pastarosiomis savaitėmis pristigau ne tik eilučių savo planuotėje, bet ir lipnių lapelių, ir tuščių popieriaus lapų; jei jau tušinukai nustos rašyti – priimsiu tai kaip iškalbingą ženklą. Bet kol kas tiesiog stengiuosi savo betvarkėje atrasti šiokią tokią tvarką, kuri padėtų kvėpuoti lengviau. Padėti pliusiuką prie pažado, ištarto prieš mėnesius, – visai nebloga pradžia.

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai yra nuostabūs. Jie pasakiškai aromatingi, švelniai saldūs (moliūgas – natūraliai saldi daržovė, o aš dar ir šaukštą kitą rudojo cukraus įberiu). Kepdami jie pakyla, išsipučia lyg balionėliai ir gražiai apskrunda. O po traškia plutele – minkštas, burnoje tirpstantis varškėtis.

Patiko man, patiko saulėtam virtuviukui, patiko ir visiems kitiems ragavusiems. Net mano vyrui – išrankiausiam maistui žmogui, kokį tik pažįstu šiame pasaulyje – šie varškėtukai patiko. Ne taip ir dažnai tokie stebuklai nutinka, kad įstengčiau nutylėti ir nepasigirti, šypt.

Taigi, ar galima tokiems receptams leisti pasimiršti? Nevalia. Mūsų namuose šie varškėtukai jau tapo vienu tų patiekalų, ruošiamų dažniau nei įprasta. Galbūt ir jūsų namuose pasklidę nosį kutenantys moliūgų, cinamono, rudojo cukraus kvapai prie valgomojo stalo galėtų sukviesti visą šeimą? Tikiu, kad galėtų!

 Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

 Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Atsispausdinti
Porcijos: 5-7 porcijos Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

400 g varškės
200 g moliūgų tyrės
4 kiaušinių
4 valg. š. rudojo cukraus
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono

tirpinto sviesto (aptepti)

Patiekti:
graikiško jogurto
mėgstamos uogienės
šviežių uogų

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos išdėliokite gabalais supjaustytą moliūgą (odele į viršų). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol moliūgas suminkštės (kepimo laikas labai priklausys nuo gabalų dydžio). Kepto moliūgų odeles nulupkite, o minkštąją dalį sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Paruoškite varškėtukus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
3. Į didelį dubenį sudėkite varškę, moliūgų tyrę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išsukite iki vientisos masės.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite į varškės plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite labai lipnią tešlą.
5. Ant lygaus ir švaraus virtuvės stalviršio gausiai paberkite miltų. Ant jų iš dubens iškrėskite minkštą varškėtukų masę ir voliodami miltuose suformuokite tešlą į volelius – jei miltų įminkysite per daug, varškėtukai bus kieti ir sprangūs.
6. Tešlos volelius supjaustykite kelių centimetrų gabalėliais. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir paviršių aptepkite tirpintu sviestu.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Stebėkite, kad varškėtukai neperkeptų.
8. Iškepusius varškėtukus patiekite iš karto, šiltus, su graikišku jogurtu, mėgstama uogiene, uogomis ar kitais mėgstamais priedais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

cinamonasjogurtasmoliūgaiuogienėuogosvarškė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės pyragas su mandarinais
kitas įrašas
Imbierinės eglutės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Burokėlių ir fetos blyneliai

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Vištienos ir dešros gumbo

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

Imbierinis pyragas

Migdolinis tortas su maskarpone

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Braškių ir citrinų limonadas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 5

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų