Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiŽuvis

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

parašė Asta 21 Lie ’20
Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Labai mėgstu tokius sočius pietų ar vakarienės dubenėlius. Man jie ir gražūs, ir skanūs, be to – labai įvairūs, kaskart gali būti visai kitokie! Juokauju, kad labai gerai juos gaminti tada, kai nežinai, ko nori, – gali imti ir susidėlioti dubenėlį iš VISKO! Mano atveju, iš lašišos, kruopų, daržovių, net pakepintų riešutų. Jei jau atvirai, tai tiesiog iš to, kas tuokart buvo šaldiklyje, šaldytuve ir spintelėse; bet galima tą ir nutylėt – fancy vakarienė visad skambės geriau nei likučių vakarienė, šypt. O dar labai svarbu prisiminti, kad valgome ir akimis – tokie dubenėliai gali būti ne tik labai skanūs, bet ir labai gražūs!

Ar jūs mėgstate tokius visko pilnus dubenėlius?

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Lašišai:
4 lašišos filė gabalėlių
1/3 stiklinės (85 ml) sojų padažo
¼ stiklinės (90 g) medaus
1 valg. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus
1-2 česnako skiltelių
½ citrinos sulčių

Perlinėms kruopoms:
200 g perlinių kruopų
2 l vandens
2 arb. š. druskos
1 valg. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus

Dubenėliams:
2 avokadų
ryšelio ridikėlių
saujelės migdolų riekučių
gražgarsčių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 citrinos gabalėlių

GAMINIMO EIGA

1. Pamarinuokite lašišą. Sojų padažą, medų, sezamų sėklų aliejų, tarkuotas česnako skilteles ir citrinų sultis sumaišykite vidutinio dydžio dubenyje. Sudėkite lašišos filė ir kelis kartus apverskite, kad iš visų pusių pasidengtų marinatu. Palikite marinuotis apie 20 minučių.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Paruoškite perlines kruopas. Vidutinio dydžio puodą pripildykite vandens, pasūdykite ir užvirkite. Suberkite perlines kruopas ir virkite virš vidutinio dydžio ugnies apie 30-40 minučių, kol bus išvirusios. Išvirtas nukoškite ir sumaišykite su šaukštu sezamų sėklų aliejaus.
4. Orkaitei įkaitus ir lašišai pasimarinavus, išdėliokite gabalėlius ant kepimo skardos ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 15-17 minučių, priklausomai nuo lašišos gabalėlių dydžio. Neperkepkite.
5. Į dubenėlius paskirstykite perlines kruopas, ant viršaus dėkite po gabalėlį keptos lašišos, po pusę griežinėliais supjaustyto avokado (apšlakstykite jį trupučiu citrinų sulčių), riekelėmis supjaustytus ridikėlius, sausoje keptuvėje pakepintas migdolų riekutes, gražgarstes. Apiberkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, papuoškite citrinos gabalėliu ir iš karto patiekite.

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Įkvėpimas: Brewing Happiness

avokadaičesnakaicitrinosgražgarstėskruoposlašišamigdolaiperlinės kruoposridikėliaisezamų sėklų aliejussojų padažas
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais
kitas įrašas
Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Paprastas tuno pyragas

Virtų bulvių cepelinai su varške

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Kakaviniai keksiukai su rikota

JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų