Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

parašė Asta 23 Lie ’20
Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Ar man vienai atrodo, kad laikas vasarą bėga dar greičiau? Savaitgaliai keičia vienas kitą – tik spėk skaičiuoti, kiek jų dar liko! Žinau, kad ilgesingai besižvalgydama pro petį laiko nei sulėtinsiu, nei sustabdysiu, todėl tiesiog primenu sau – džiaugtis vasaros dienomis reikia dabar.

Nes vasara yra skirta mažiems nuotykiams, basoms kojoms ir didelėms svajonėms. Vasara skirta laisvei, polėkiui ir nevaldomam juokui. Vasara skirta atradimams, mažiems ir paprastiems dalykams. Smulkmenoms, kuriose gyvena laimė. Vasara skirta būti, niekur neskubėti ir… valgyti gamtoje!

Iš mūsų laiko gamtoje parsivežiau dar vieną receptą, kuriuo nekantrauju pasidalinti. Jautienos, bulvyčių, pievagrybių ir cukinijų iešmeliai buvo visiškas savaitgalio hitas!

  • Iešmeliams naudojau jautienos nugarinę, kurią prieš kepant išmarinavau, kad būtų minkšta ir sultinga.
  • Mažas bulvytes prieš verdama ant iešmelių apviriau – kad būtų pakankamai minkštos, bet dar tvirtai laikytų savo formą.
  • Cukinijas rinkausi pačias mažiausias, kad supjaustyti griežinėliai būtų panašaus dydžio kaip bulvytės, jautiena ir pievagrybiai.
  • Pievagrybius naudojau ekologiškus ir skirtus griliui – didesnius ir tvirtesnius, kepimo metu neprarandančius savo tūrio; būtent tokius į asortimentą įtraukė ir grilio gerbėjams šią vasarą siūlo „AUGA“.

Iešmelius patiekiau su šviežių daržovių salotomis, apibarstytomis trupučiu tarkuoto kietojo sūrio. Buvo labai gardu!

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Atsispausdinti
Porcijos: 5-7 Paruošimo laikas: 35 min. + marinavimas

INGREDIENTAI

Iešmeliams:
700 g jautienos nugarinės
500 g mažų bulvyčių
250 g „AUGA“ ekologiškų baltųjų pievagrybių „Grill Organic“
2 nedidelių cukinijų
2 raudonųjų svogūnų

Marinatui:
¼ stiklinės (65 ml) alyvuogių aliejaus
3 valg. š. (30 ml) sojų padažo
½ žalios citrinos sulčių
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. rudojo cukraus
2 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų)
1 arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. česnakų miltelių
¼ arb. š. kajeno paprikos

Iešmeliams patiekti:
2-3 valg. š. tirpinto sviesto
žiupsnio druskos
ryšelio šviežių petražolių

Salotoms:
200-300 g įvairių salotų (špinatų, rukolos, sultenės, kt.)
300 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
1 ilgavaisio ar 3-4 trumpavaisių agurkų
¼ raudonojo svogūno
saujelės tarkuoto kietojo sūrio

Salotų padažui:
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 česnako skiltelės, tarkuotos
½ arb. š. garstyčių
1 arb. š. šviežio čiobrelio
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio druskos

GAMINIMO EIGA

1. Jautieną supjaustykite maždaug 2-3 cm dydžio kubeliais.
2. Visus marinatui skirtus ingredientus gerai išmaišykite. Suberkite jautienos kubelius, išmaišykite. Palaikykite šaldytuve, sandariai uždarytame indelyje, 1-3 valandas.
3. Bulvytes nuplaukite, gerai nušveiskite. Pasūdytame vandenyje virkite apie 5 minutes, kol suminkštės, bet dar pus tvirtos (nepervirkite). Nukoškite. Jei bulvytės didesnės, perpjaukite per pusę.
4. Baltuosius pievagrybius perpjaukite per pusę. Cukinijas supjaustykite storokomis riekelėmis. Raudoną svogūną supjaustykite skiltelėmis.
5. Paruoštas daržoves suberkite į indą su jautiena ir marinatu. Permaišykite ir leiskite pasimarinuoti dar 20-30 minučių.
6. Suverkite ant iešmelių jautienos gabalėlius, bulvytes, pievagrybius, cukinijas ir raudonuosius svogūnus.
7. Kepkite ant grotelių virš ugnies apie 8-12 minučių, apversdami iešmelius kas 2-3 minutes, kol jautiena bus iškepusi iki norimo lygio.
8. Kol iešmeliai kepa, paruoškite salotas. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, plonais griežinėliais supjaustytus agurkus, labai smulkiai sukapotą raudonąjį svogūną. Visus ingredientus, skirtus padažui, sudėkite į stiklainėlį, gerai jį užsukite ir papurtykite, kad susimaišytų. Apšlakstykite salotas padažu ir paskirstykite į gilias lėkštes.
9. Perkelkite iškepusius iešmelius į lėkštes ant salotų, aptepkite šlakeliu tirpinto sviesto, apiberkite žiupsniu druskos ir kapotomis šviežiomis petražolėmis. Patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

 Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

agurkaibulvėscitrinoscukinijosgarstyčiosiešmeliaijautienakepsninėmaistas gamtojepievagrybiaipomidoraisalotossojų padažassūrissvogūnai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais
kitas įrašas
Nekeptas citrininis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Makaronai su lašiša ir žirneliais

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Karšti skrebučiai su lašiša

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Žiedinių kopūstų pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Kreminis airiško viskio likeris

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tiramisu Affogato

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 4

    Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

    4 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų